KAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi “Suyun Çığlığı” Online Fotoğraf Sergisi online yayında
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi “Suyun Çığlığı” Online Fotoğraf Sergisi Online yayında.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Uluslararası Üniversiteler Arama Kurtarma Konseyi işbirliğiyle düzenlediği “Suyun Çığlığı” konulu online fotoğraf sergisi için jüri toplandı.
Sergilenecek çalışmaların seçildiği jüride; Doç. Dr. Gökçe Keçeci, Sıla Tüfekçi ve Uygar Erdim yer aldı. Amacının topluma ve fotoğraf sanatına kalıcı bir katkı sağlamak ve dünya - ülke sorunu olan “su” konusuna dikkat çekmek olan sergi, daha geniş kitlelere ulaşarak daha sürdürülebilir paylaşımlara da olanak sağlaması için online (internet üzerinden) gerçekleştiriliyor. Bir yıl süreyle ziyaret edilebilecek ve dünyanın her yerinden ulaşılabilecek olan sergi, çeşitli sosyal medya organlarından da paylaşılacak.
Suyun Çığlığı online fotoğraf sergine toplam 33 katılımcı 157 fotoğrafla katıldı. Jüri üyelerinin seçimi sonucunda 46 fotoğraf sergilenmeye değer bulundu.
Juri üyelerinin oylarıyla en iyi ilk beş fotoğrafın sahipleri şöyle; Emin Nolan, Mehmetemin Yıldızçoban, Şirin Gazi, Osman Yüksek ve Alp Karaca.
Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Doç. Dr. Keçeci, “Dünyada olduğu gibi Kıbrıs’ta da “su” konusunun önem kazandığı günümüzde, farkındalık sağlanması açısından son derece önemli olan sergiye katılan kişilere ve destek veren kurumlara teşekkür ederiz” dedi.
Bir yıl süreyle ziyaretçilere açık olacağı bildirilen online "Suyun Çığlığı" başlıklı sergiye www.onlinefotografsergisi.com adresinden ulaşılabilecek. Benzer haberler
Kültür Sanat
Şener Şen, "Zengin Mutfağı" ile ilk kez KKTC'de sahne alacak
KÖDER'in "41 Kadın 41 Hayat" sergisi ekimde açılacak
“Kâğıdın Halleri” sergisi Antalya’da sanatseverlerle buluştu
Gülgün Betmezoğlu belgeselinin çekimleri tamamlandı
Lefkoşa Türk Belediyesi “Yaratıcı Drama ve Oyunculuk” atölyeleri düzenliyor
Sanatçı Mine Okur’un “Arkaik Sezgi” baskı resim sergisi Ankara’da açıldı
“Süt Babam” belgeseli gösterimi gerçekleşecek
5. Şirinevler Gonnara Festivali ertelendi
Son yıllarda romanlarıyla konuşulan bir gazeteci: Başaran Düzgün


