Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Limanlar Dairesi Müdürlüğü “Kaplıca-Koruçam Burnu arasında seyir faaliyetleri kısıtlandı” Kişi “Yaşanan facia çok ciddi bir ihmaller silsilesi sonucu meydana geldi” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz taziye ziyareti için KKTC'de KTSO üyesi dört firma ve üç kadın kooperatifi, İzmir’de fuara katılacak Gazimağusa'da ulusal yas nedeniyle müzik ve eğlence faaliyetleri yasaklandı Denktaş “Etkilenen aileler için hukuki ve psikolojik destek hattı oluşturduk” Arama kurtarma çalışmalarına TCG Işın ve TCG Alemdar dahil, 7 gemi ve 11 hava aracı ile devam ediliyor Serdaroğlu “Bu iş burada kalmayacak, verilen mücadelenin arkasında olacağız” Güney'de su krizine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli önlemler kararlaştırıldı İncirli “Artık bu hükümetin bu işi yapamadığını kabul edip ülkenin önünü açması gerekiyor” CHP heyeti Girne Turizm Limanı’nı ziyaret etti: “Olayın takipçisi olacağız" Nöbetçi eczaneler (3 Eylül 2026) İki ayrı trafik kazasında motosiklet sürücüsü ağır yaralandı, 1 sürücü tutuklandı Güney'deki keçi-koyun sayılarında azalma Gazimağusa Limanı’nda iş kazası! "İkinci kaptan, seferin yapılmaması yönünde telkinde bulunduğunu iddia etti" Lesinger “Bebek ölümleri ve silo faciası olaylarında aynı hassasiyet gösterilmedi” İdari Komite, iki yasa önerisi ve bir yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti Holguin adaya gelmeden önce New York’ta Guterres’le görüşecek Savaşan “Henüz elimize istifa yazısı ulaşmadı" Limanlar Dairesi Müdürlüğü “Kaplıca-Koruçam Burnu arasında seyir faaliyetleri kısıtlandı” Kişi “Yaşanan facia çok ciddi bir ihmaller silsilesi sonucu meydana geldi” Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz taziye ziyareti için KKTC'de KTSO üyesi dört firma ve üç kadın kooperatifi, İzmir’de fuara katılacak Gazimağusa'da ulusal yas nedeniyle müzik ve eğlence faaliyetleri yasaklandı Denktaş “Etkilenen aileler için hukuki ve psikolojik destek hattı oluşturduk” Arama kurtarma çalışmalarına TCG Işın ve TCG Alemdar dahil, 7 gemi ve 11 hava aracı ile devam ediliyor Serdaroğlu “Bu iş burada kalmayacak, verilen mücadelenin arkasında olacağız” Güney'de su krizine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli önlemler kararlaştırıldı İncirli “Artık bu hükümetin bu işi yapamadığını kabul edip ülkenin önünü açması gerekiyor” CHP heyeti Girne Turizm Limanı’nı ziyaret etti: “Olayın takipçisi olacağız" Nöbetçi eczaneler (3 Eylül 2026) İki ayrı trafik kazasında motosiklet sürücüsü ağır yaralandı, 1 sürücü tutuklandı Güney'deki keçi-koyun sayılarında azalma Gazimağusa Limanı’nda iş kazası! "İkinci kaptan, seferin yapılmaması yönünde telkinde bulunduğunu iddia etti" Lesinger “Bebek ölümleri ve silo faciası olaylarında aynı hassasiyet gösterilmedi” İdari Komite, iki yasa önerisi ve bir yasa tasarısını Genel Kurul’a sevk etti Holguin adaya gelmeden önce New York’ta Guterres’le görüşecek Savaşan “Henüz elimize istifa yazısı ulaşmadı"
Dolar
Euro
Sterlin

Kaşot adasında çalışmalar yeniden başlıyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kaşot adasında çalışmalar yeniden başlıyor
Reklam

Güney Kıbrıs ile Yunanistan arasında denizaltından döşenecek kablolarla elektrik bağlantısı kurulmasını sağlayacak “Great Sea Interconnector” projesiyle ilgili haberler, Kıbrıs Rum basınında yer almaya devam ediyor. Politis gazetesi konuyla ilgili haberinde, ortaya çıkan Türk tepkilerine rağmen Yunanistan’ın, “NG WORKER” araştırma gemisi tarafından Kaşot adası (Çoban adası) ile Kerpe adası hattındaki deniz tabanı araştırmalarının devam etmesi için Navtex yayımlamaya hazırlandığını yazdı. Gazete, iç sayfadan geniş yer verdiği haberinde ise Great Sea Interconnector projesinin uygulama yolunda ilerlediğini çünkü “elde ettiği bilgilere göre” üst düzeyde gerçekleştirilen istişarelerin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanlığının uluslararası sulardaki araştırmaların sürmesi için Navtex yayımlama konusunda hareket ettiğini kaydetti. “NG WORKER” araştırma gemisi tarafından gerçekleştirilecek deniz tabanındaki araştırmaların Kaşot adası ile Kerpe adası hattıyla ilgili olacağını ve bu çalışmaların Türkiye’nin tutumunun sahip olduğu jeopolitik risk yüzünden geçen şubat ayı sonlarında durduğunu öne süren gazete, Yunanistan Dışişleri Bakanlığından “kaynakların” ise Great Sea Interconnector projesinin Türkiye’yle uzlaşma olsun veya olmasın normal şekilde devam edeceğini belirttiğini iletti. Gazete Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın enerji düzenleme kurumlarının bu çerçevede geçen günlerde AB’ye, Great Sea Interconnector projesinin Yunanistan, Güney Kıbrıs, İsrail ve AB açısından stratejik öneme sahip bir proje olduğunu vurguladığı bir mektup gönderdiğini de ifade etti. -AB Komisyonu’nun açıklaması Avrupa Birliği (AB) ise haberde ismi belirtilmeyen sözcüsü tarafından gazeteye yapılan açıklamayla birlikte projeyi desteklemeyi sürdürdüğünü iletti. AB’nin Great Sea Interconnector hattının Güney Kıbrıs’ın Avrupa elektrik enerjisi şebekesine bağlanmasına izin verecek olmasından ötürü, bunun Avrupa Komisyonu açısından yüksek stratejik öneme sahip bir proje olduğunu vurguladığı da aktarıldı. Avrupa Komisyonu’nun Kıbrıs Rum Yönetimi’nin AB’nin (enerji açısından) bağlı olmayan son devleti olduğunu anımsattığını da yazan gazete, Komisyon’un elektrik bağlantısının Güney Kıbrıs’ın karbonsuz hale gelmesine ve yenilenebilir enerji kaynaklarının ileriye götürülmesine belirleyici bir şekilde katkıda bulunacağını belirttiğini de iletti. Avrupa Komisyonu projeye tam anlamıyla bağlı olduğunu ve tamamlanması için tüm paydaşlara yardımcı olacağını da belirttiği açıklamasında, Güney Kıbrıs ile Girit arasındaki bağlantının tamamlanmasının ardından Güney Kıbrıs ile İsrail arasındaki elektrik bağlantısının inşa edileceğini sözlerine ekledi.

Benzer haberler

Featured
Limanlar Dairesi Müdürlüğü “Kaplıca-Koruçam Burnu arasında seyir faaliyetleri kısıtlandı” 3 Eyl 2026 15:55 Kişi “Yaşanan facia çok ciddi bir ihmaller silsilesi sonucu meydana geldi” 3 Eyl 2026 15:48 Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz taziye ziyareti için KKTC'de 3 Eyl 2026 15:37 KTSO üyesi dört firma ve üç kadın kooperatifi, İzmir’de fuara katılacak 3 Eyl 2026 15:33 Gazimağusa'da ulusal yas nedeniyle müzik ve eğlence faaliyetleri yasaklandı 3 Eyl 2026 15:30 Denktaş “Etkilenen aileler için hukuki ve psikolojik destek hattı oluşturduk” 3 Eyl 2026 15:27 Arama kurtarma çalışmalarına TCG Işın ve TCG Alemdar dahil, 7 gemi ve 11 hava aracı ile devam ediliyor 3 Eyl 2026 14:54 Serdaroğlu “Bu iş burada kalmayacak, verilen mücadelenin arkasında olacağız” 3 Eyl 2026 14:50 Güney'de su krizine yönelik kısa, orta ve uzun vadeli önlemler kararlaştırıldı 3 Eyl 2026 14:47