Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Doğal yaşam parkında tünel çöktü: Mirketler hayatını kaybetti Yuvacık köyü civarına yarın iki saat elektrik verilemeyecek Küresel okyanuslarda sıcaklık rekoru kırıldı: El Nino etkisi büyüyor Değirmenlik'de bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak Müzisyen İlhan Erbil Çinkayalar hayatını kaybetti OpenAI'a "kontrolden çıkan yapay zeka" soruşturması Jon Snow, Hogwarts’a geliyor: Kit Harington Harry Potter dizisi kadrosunda Bitcoin 80 bin doları devirdi Avrupa'nın en büyüklerinden olacak: Paris'e 6 milyar euroluk Dragon Ball Z parkı Altın fiyatları hızlı yükselişten sonra geriledi En son hava durumu tahminleri (25 Ağustos 2026) Fransa'da liselerde cep telefonu yeni eğitim yılından itibaren yasaklandı Brüksel'de son 4 günde 5 silahlı saldırı düzenlendi Sosyal medya çocukların beden algısını ve öz saygısını olumsuz etkileyebiliyor ABD Hazine Bakanı Bessent "İran'da şimdi son oyuna giriyoruz" Nevada eyaletindeki orman yangınında 42 bin kişiye tahliye emri verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (24 Ağustos 2026) Çavuşoğlu "Okullarda topyekün seferberlik başlattık" En çok kullanılan emoji belli oldu: Ancak yanlış kullanılıyor Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Oygar görevden alındı! Doğal yaşam parkında tünel çöktü: Mirketler hayatını kaybetti Yuvacık köyü civarına yarın iki saat elektrik verilemeyecek Küresel okyanuslarda sıcaklık rekoru kırıldı: El Nino etkisi büyüyor Değirmenlik'de bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak Müzisyen İlhan Erbil Çinkayalar hayatını kaybetti OpenAI'a "kontrolden çıkan yapay zeka" soruşturması Jon Snow, Hogwarts’a geliyor: Kit Harington Harry Potter dizisi kadrosunda Bitcoin 80 bin doları devirdi Avrupa'nın en büyüklerinden olacak: Paris'e 6 milyar euroluk Dragon Ball Z parkı Altın fiyatları hızlı yükselişten sonra geriledi En son hava durumu tahminleri (25 Ağustos 2026) Fransa'da liselerde cep telefonu yeni eğitim yılından itibaren yasaklandı Brüksel'de son 4 günde 5 silahlı saldırı düzenlendi Sosyal medya çocukların beden algısını ve öz saygısını olumsuz etkileyebiliyor ABD Hazine Bakanı Bessent "İran'da şimdi son oyuna giriyoruz" Nevada eyaletindeki orman yangınında 42 bin kişiye tahliye emri verildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (24 Ağustos 2026) Çavuşoğlu "Okullarda topyekün seferberlik başlattık" En çok kullanılan emoji belli oldu: Ancak yanlış kullanılıyor Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Oygar görevden alındı!
Dolar
Euro
Sterlin

Karpaz halkı, Manastır yolunun tamamlanmasını istiyor

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Karpaz halkı, Manastır yolunun tamamlanmasını istiyor
Reklam
Karpaz halkı, Dipkarpaz Manastır yolunun bir an önce tamamlanması amacıyla bugün eylem düzenledi. Erenköy Karpaz Belediyesi ve bazı sivil toplum örgütleri ile vatandaşların katıldığı eylemde, “Artık yeter görmezden gelme”, “Karpaz sahipsiz değil”, “Halk burada yol nerede”, “Yıllardır bekliyoruz artık yeter”, “Bu halka bu yol reva mı” gibi pankartlar açıldı. Yol sorununun Karpaz bölgesini ekonomik ve sosyal yönden etkilediğine vurgu yapılan eylemde, yolun yapımına en erken zamanda başlanması istendi. Eylem sırasında vatandaşlar, bir süreliğine Dipkarpaz Manastır yolunu trafiğe kapattı. Erenköy Karpaz Belediye Başkanı Hamit Bakırcı, 2025 yılında halen yol yapımı konusunda eylem yapmak mecburiyetinde bırakıldıklarını ifade ederek, 40 yıldır bölge halkının mağdur edildiğini ve gençlerin göç etmek zorunda kaldığını kaydetti. Bakırcı, "Türkiye Cumhuriyeti’nin katkıları ile yapımına başlanacak yolun Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın açıklaması ile ertelendiğini" söyledi. Bölgedeki diğer sorunlara da değinen Bakırcı, “İki yıldır diyalog yoluyla sorunların çözülmesi için uğraş veriyorum ama eylem gerekiyorsa bu halk eylem yapmayı da bilir” dedi. Karpaz halkının her zaman bölgesine sahip çıktığını belirten Bakırcı, yetkililerden yolun yapımına en erken zamanda başlanmasını istedi. Eylemde söz alan sivil toplum örgütü temsilcileri de “yolun gittiği yere medeniyetin de gittiğini” belirterek, hükümet yetkilerinden, "eşsiz doğası ile marka olan Karpaz bölgesindeki yol sorununu çözmesini" talep ettiler.

Benzer haberler

Featured
Doğal yaşam parkında tünel çöktü: Mirketler hayatını kaybetti 25 Ağu 2026 10:09 Yuvacık köyü civarına yarın iki saat elektrik verilemeyecek 25 Ağu 2026 10:05 Küresel okyanuslarda sıcaklık rekoru kırıldı: El Nino etkisi büyüyor 25 Ağu 2026 09:58 Değirmenlik'de bazı bölgelerde elektrik kesintisi olacak 25 Ağu 2026 09:51 Müzisyen İlhan Erbil Çinkayalar hayatını kaybetti 25 Ağu 2026 09:00 OpenAI'a "kontrolden çıkan yapay zeka" soruşturması 25 Ağu 2026 08:59 Jon Snow, Hogwarts’a geliyor: Kit Harington Harry Potter dizisi kadrosunda 25 Ağu 2026 08:51 Bitcoin 80 bin doları devirdi 25 Ağu 2026 08:47 Avrupa'nın en büyüklerinden olacak: Paris'e 6 milyar euroluk Dragon Ball Z parkı 25 Ağu 2026 08:44