Karavan sorunlarına yasal çözüm!

Voice Kıbrıs Haber
Cumhuriyet Meclisi gündemine getirilen 5 tasarı, Resmi Gazete’de yayımlanarak halkın bilgisine sunuldu. Tasarılarla ilgili görüş ve önerilerin yirmi gün içinde yazılı olarak Meclis Başkanlığı’na iletilmesi istendi.
Karavan Alanları Yasa Tasarısı, ülke sınırlan içerisinde doğal ekosisteme ve çevreye duyarlı, toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla karavan alanlarının belirlenmesi, planlanması, izinlendirilmesi, geliştirilme, işletilmesi, işlettirilmesinin sağlanmasını amaçlıyor.
Deniz kıyılarında plansızca konuşlanan, denetimsiz ve kontrolsüz şekilde dağılan, çevre ve görüntü kirliliğine sebep olan karavanların izinsiz, işgalci ve yasal olmayan şekilde konaklamalarından ortaya çıkan rahatsızlıkların giderilmesi amacıyla hazırlanan tasarıda, karavanın insanın yaşamını idame ettireceği sürekli yaşanan bir ev veya konut olarak değil de; iş yoğunluğundan ve stresinden uzaklaşmak için; tatil, spor, dinlenme ve doğada huzur bulma amaçlı kullanılması gerektiği vurgulanıyor.
Karavan Alanları Yasa Tasarısı, mevzuat eksikliği nedeniyle yaşanan sorunların giderilmesini, gayrıyasal karavan alanlarının önlenmesi, çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet vermeyecek şekilde karavanların bakanlar kurulunca emirnameyle belirlenecek alanlara taşınması ve izinlendirilmesini de düzenliyor.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Mimarlar Odası’ndan Yeni Atatürk Stadyumu ve Çok Amaçlı Spor Kompleksi Projesi'ne tepki
Trump, "yapay zeka" isminin değiştirilmesini önerdi
Gece ışıkta uyumak kalbi etkiliyor olabilir
ABD’li senatör İsrail’e 2,8 milyar dolarlık silah satışını bloke etti
Küresel piyasalarda gelecek hafta yoğun veri gündemi takip edilecek
Üstel "Güzelyurt’u tarımsal üretimin, işleme sanayisinin ve ihracatın güçlü merkezi haline getireceğiz"
Çavuş "Depo sayesinde 2 bin 800 ton ürünü depolama fırsatı yakaladık”
Diş Tabipleri Odası Başkanı yeniden Ulutekin
Yılmaz Güzelyurt Soğuk Hava Deposu'nun açılışında konuştu "Bir kapıyı kapatırsanız biz on tane kapı açarız”



