Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Oymen "Gıda güvenliğinde yapılan her ihmal toplum sağlığını riske atıyor" Baykallı "Ülkemizi çözüm şartlarına hazırlamak zorundayız" Borsa günü12.899,35 puandan tamamladı Cumhurbaşkanı Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed ile görüştü “Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli” Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" Lefkoşa'da 600 gram uyuşturucu ele geçirildi Harmancı “Lefkoşa’nın yeni stadyuma ihtiyacı var. Bu konuda LTB’nin süreçlere dahil edilmesi gerekiyordu” Oymen "Gıda güvenliğinde yapılan her ihmal toplum sağlığını riske atıyor" Baykallı "Ülkemizi çözüm şartlarına hazırlamak zorundayız" Borsa günü12.899,35 puandan tamamladı Cumhurbaşkanı Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed ile görüştü “Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli” Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı Sıcaklık düşecek, iki gün sağanak yağmur bekleniyor Özersay "Artık çok daha güçlü bir kadromuz var" Sığınak Komisyonu toplantı gerçekleştirdi 3 yaşındaki çocuğun midesinden ve boğazından 21 parça mıknatıslı top çıkarıldı Cyprus Mail "Hristodulidis'in konuşması müzakerelerin önünü açmak yerine kapatmak amacıyla hazırlanmış izlenimi veriyor" 2 ithal 1 yerli üründe limit üstü bitki koruma ürünü bulundu YSK, ilçelerin çıkaracağı milletvekili sayısının henüz belirlenmediğini duyurdu Nöbetçi eczaneler (25 Eylül 2026) Denktaş “Bu gidişattan memnun olmayan herkesin ödünç oylarını istiyoruz" Lefkoşa'da 600 gram uyuşturucu ele geçirildi Harmancı “Lefkoşa’nın yeni stadyuma ihtiyacı var. Bu konuda LTB’nin süreçlere dahil edilmesi gerekiyordu”
Dolar —
Euro —
Sterlin —

"Kararlar çelişki ve haksızlıklarla dolu"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Kararlar çelişki ve haksızlıklarla dolu"
Reklam

Sosyal Adalet Hareketi, yurt dışından ülkeye gelişler ve gidişlerle ilgili açıklanan yeni kararların “çelişki ve haksızlıklarla dolu” olduğunu savundu.

Sosyal Adalet Hareketi Başkanı Saffet Aşıksoy yazılı açıklamasında, “Açıklanan kurallar yine karmaşık ve Kuzey Kıbrıs halkını koruyucu değil” görüşünü ifade ederek, açıklanan kararları madde madde değerlendirdi ve eleştirilerde bulundu. Güneye çalışma, eğitim ve tedavi için geçenlerin her 15 günde bir test yaptırmak zorundayken, bu katagoriler dışında kalanların sadece bir kez PCR testi yaparak gidiş gelişlerine devam edileceğini, burda da net bir şekilde Güney'de çalışan, okuyan ve tedavi görenlerin cezalandırıldığını ifade eden Aşıksoy, ayrıca ülkeye yurtdışından gelenlerin kurallara uymamaları durumunda Kuzey Kıbrıs halkının mağduriyetinin ne olacağını sordu. B katagorisindeki ülkeden gelenler için karantina ve test düzenlemesinde eksiklik olduğunu, bunun yanısıra B katagorisindeki ülkelerden gelenlere girişte PCR test ücreti yokken, KKTC vatandaşlarına test ücreti uygulamasının devam ettiğini işaret eden Aşıksoy, İngiltere'den gelecek olan vatandaşların ise daimi ikametgahı Kuzey Kıbrıs değilse test ve karantina ücretini kendi ödeyeceğini ama B katagorisi ülkelerden gelenlerin ücret ödemeyeceğini kaydetti. Aşıksoy, “Bu alınan kararlar yanlış olmakla birlikte, adil ve tutarlı da değil. Hükümet, ne bu süreci ne de ülkeyi yönetebiliyor” iddiasında bulundu. (TAK)

Benzer haberler

Featured
Oymen "Gıda güvenliğinde yapılan her ihmal toplum sağlığını riske atıyor" 25 Eyl 2026 20:38 Baykallı "Ülkemizi çözüm şartlarına hazırlamak zorundayız" 25 Eyl 2026 20:35 Borsa günü12.899,35 puandan tamamladı 25 Eyl 2026 20:17 Cumhurbaşkanı Erhürman, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ahmed ile görüştü 25 Eyl 2026 20:08 “Gece Yürüyüş Turu – Deneyimsel Yolculuk” etkinliği pazar günü başlıyor 25 Eyl 2026 19:18 KTTB “Çocukların ruh sağlığını yakından izlemeli ve ateşli silahlara erişimlerini önlemeli” 25 Eyl 2026 19:14 Cumhurbaşkanı Erhürman, TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev ile görüştü 25 Eyl 2026 19:08 İtfaiye ve polis mensupları kan bağışı yaptı 25 Eyl 2026 18:44 Gazimağusa Belediyesi Kabristanlığı Düzenleme Projesi için sözleşme imzalandı 25 Eyl 2026 18:39