"Kararın derhal durdurulmasını talep ediyoruz"

Voice Kıbrıs Haber
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Genel Sekreteri Ahmet Tuğcu, “Kıb-Tek Yönetim Kurulu’nun, hükümette bulunun partilerin talimatı ile her partinin önerdiği birer sözleşmeli avukat ve iki danışman avukat alınması için yaptığı girişim yaptığını” ileri sürerek, alınan kararı kabul etmediklerini belirtti. Tuğcu, bu kararın derhal durdurulmasını talep etti.
Tuğcu yaptığı yazılı açıklamada, Kıb-Tek’in acil personel ihtiyacı olduğunu ama bunun sözleşmeli avukat olmadığını kaydetti.
Teknisyen ve kitabet hizmetleri için toplu iş sözleşmesinin ilgili maddeleri uyarınca münhal açılarak, siyasi istihdam şeklinde değil, hak eden kalifiye personel alınması gerektiğini belirten Tuğcu, şöyle devam etti:
“Arazide, santrallerde, dairelerde iş yükü altında ezilen personeller varken, sözleşmeli ve danışman avukat adı altında 21 bin TL maaş ile istihdam yapılmasına karşıyız.”
Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini talep eden El-Sen Genel Sekreteri Tuğcu, dönülmemesi halinde yasal her türlü mücadeleyi vereceklerini açıkladı.
Benzer haberler
Featured
Cumhurbaşkanı Erhürman yarın Holguin ile görüşecek
Minareliköy ve Gazimağusa'da yangın!
Açık artırma usulüne geçiş Kıbrıs Türk mallarının idaresini değiştiriyor
Ocak yanında bulunan karton ve tahta parçaları yangına neden oldu!
Berlin'de araçla düzenlenen saldırının şüphelisi aranıyor
Trafiğe bir can daha: Necibe Yılmaz hayatını kaybetti!
İtalyan Büyükelçi Antonella Cavallari'ye göre “Kıbrıs sorunu için yıldızlar hizalandı”
Yarın Lefkoşa’da bazı yollar trafiğe kapatılacak
Trafik ekipleri göz açtırmadı: 2 bin 347 sürücü denetlendi, 38 araç trafikten men edildi!


