Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür" Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti” Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı” Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi Fidan, Holguin ile görüştü Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) Atan “Nisan ayı ek mesai ödemeleri 31 Temmuz’a kadar yapılmazsa demokratik ve hukuki adımlar atacağız” Kuraklığın ciddi boyutlara ulaştığı Fransa'da derelerin yüzde 25'i kurudu Güney Koreli iş insanı, boşandığı eşine yaklaşık 644 milyon dolar ödeyecek Çavuş "Yaşan bu acı kayıp hepimizi derinden sarsmış ve üzmüştür" Yeni Parti'de Yüksek Disiplin Kurulu ve Parti Meclisi üyeleri belirlendi Filenin Sultanları final için sahaya çıkacak Borsa günü yüzde 0,95 değer kaybederek tamamladı CTP “Elektrik enerjisindeki plansızlık halkı kesintilere ve yüksek maliyetlere mahkum etti” Emirzadeoğluları “Sanayi bölgelerinde gerçek sanayiciye yer kalmadı” Güzelyurt’ta sosyal tesis ve sörf kulübü projeleri için sözleşmeler imzalandı Küresel piyasalar, Orta Doğu gerilimi ve tarife gündeminin etkisinde 2 bin 500 tonluk buğday silosu çöktü: Lokman Hacıhasanoğlu kurtarılamadı Özgür Özel Yeni Parti Genel Başkanlığına seçildi KTAMS'tan 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde eylem uyarısı Meteoroloji son tahminlerini açıkladı: Yarın yer yer sağanak bekleniyor! CHP'deki istifalar sonrası Kılıçdaroğlu'ndan ilk paylaşım Özel ve beraberindeki milletvekillerin kuracağı yeni Parti'nin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığına verildi Yeni partinin kuruluş evrakını imzalayarak istifa eden Özdel’le birlikte 91 milletvekili de istifasını verdi Fidan, Holguin ile görüştü Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) Atan “Nisan ayı ek mesai ödemeleri 31 Temmuz’a kadar yapılmazsa demokratik ve hukuki adımlar atacağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Kanserde tümörlerin zayıf noktası bulundu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kanserde tümörlerin zayıf noktası bulundu

Bilim adamları, kanserde tümörlü hücrelerin aşırı gerilmesine ve kendini yok etmesine neden olan bir zayıflık keşfetti.

Nature Cell Biology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, yıllardır birçok kanser çeşidinde tümörlerin büyümesine yol açan MYC adlı geni araştıran bilim adamları, MYC'nin "Aşil Topuğu" olabilecek bir işleyişi keşfetti. Bu işleyişte, ATF4 adlı proteinin tümörleri beslemesinin engellenmesi durumunda tümörlerin yok olduğu tespit edildi. Bilim adamları, hücrelerde ATF4 proteinlerini devre dışı bıraktıklarında, tümör hücrelerinin, çok fazla protein inşasına devam ederek oluşan stres sonucu yok olduğunu gözlemledi. Bu şekilde, lenf ve kalın bağırsak kanseri olan farelerde tümör büyümesi engellendi. Araştırmayı yürüten ekipten Profesör Constantions Koumenis, "Kanser hücrelerinin kaçamayacağı şekilde, tümör büyümesini engellemek için daha derinlere inmemiz gerektiğini öğrendik, çalışmamız da bu hedefi belirledi." dedi. Ekipten Doktor Feven Tameire, ATF4'ün niye bu şekilde çalıştığı, bu yöntemin ciddi yan etkileri olup olmadığı ve insanlarda işe yarayıp yaramayacağı konusunda araştırmaları sürdüreceklerini belirtti. Anormal hücrelerin kontrolsüzce büyüyerek oluşturduğu kitlelere tümör deniliyor. Tümörler, vücudun herhangi bir yerinde görülebiliyor.

Benzer haberler

Sağlık
Nöbetçi eczaneler (24 Temmuz 2026) 2026-07-24 17:39:24 Avustralya'dan zayıflama ilaçlarının göz hastalığına yol açabileceği uyarısı 2026-07-24 14:31:03 Tüm hastalıklar çözülse bile sonsuz yaşam imkansız 2026-07-23 14:56:07 Nöbetçi eczaneler (23 Temmuz 2026) 2026-07-23 13:33:28 Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) 2026-07-22 17:31:47 Nöbetçi eczaneler (21 Temmuz 2026) 2026-07-21 18:56:02 Uzmanlardan "elektronik sigara" uyarısı 2026-07-20 20:33:14 Kongo'da Ebola'dan hayatını kaybedenlerin sayısı 930'a yükseldi 2026-07-20 15:53:45 Nöbetçi eczaneler (20 Temmuz 2026) 2026-07-20 08:22:20