Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
"Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı" Armut ve salatalıklar imha edildi DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor" Ertuğruloğlu, Hakan Fidan'la görüştü Nöbetçi eczaneler (6 Kasım 2026) "Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) Londra ve Brüksel'den kalkan 2 uçak, acil iniş yaptı Avrupa Merkez Bankası başkanlığı için iki aday çıktı Güney Kıbrıs fiber optik çalışmaları için NAVTEX yayınladı 24. Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunları kortej yürüyüşü ile başladı Çavuşoğlu, EİT toplantısında vurguladı: "Eğitim ve bilim siyasi anlaşmazlıkların dışında tutulmalı" Armut ve salatalıklar imha edildi DAÜ’de “Burs, Sosyal Yardım ve Öğrenci Destekleme Protokolü” imzalandı Gazimağusa’da çalışma nedeniyle yol kapatılacak Meteoroloji "Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyor" Ertuğruloğlu, Hakan Fidan'la görüştü Nöbetçi eczaneler (6 Kasım 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

"Kanımca bunun en iyi yolu da hukuk yoluna başvurmamızdır”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Kanımca bunun en iyi yolu da hukuk yoluna başvurmamızdır”
Reklam
Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Serdar Denktaş, adaylığını açıklaması sonrası bir çok kesimden “Artık oy verebileceğimiz bir aday var” söylemini duyduğunu belirterek, bu durumun kendisini daha da cesaretlendirdiğini söyledi. Seçim Ofisinden verilen bilgiye göre, Denktaş, TMT Mücahitler Derneği’ni  ziyaret ederek Başkan Yılmaz Bora ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüştü. Ziyarette konuşan Serdar Denktaş, üyelere adaylık gerekçelerini anlattı. Serdar Denktaş, Hükümetin pandemi dönemindeki kararsızlıkları ve öngöremediği hadiselerin gelişmesi sonrası gelen talepler ile birlikte bu yarışa çıkmaya karar verdiğini dile getirdi. Bütün dünya ile birlikte yeni bir döneme girilirken yaşanan sıkıntıları bir fırsat olarak değerlendirmek istediğini ifade eden Denktaş, siyasetteki 30 yıllık deneyimi ile bu yarışta vatandaşa bir alternatif sunma şansını tanıdığını belirtti. Adaylığını açıklaması sonrası çeşitli parti tabanlarından çok olumlu tepkiler aldığını dile getiren Serdar Denktaş, kiminle kaldığına bakılmaksızın ikinci tura kalması halinde seçimi kazanacağına inandığını kaydetti. Denktaş, adaylığını açıklaması sonrası bir çok kesimden “Artık oy verebileceğimiz birisi çıktı” şeklinde söylemde bulunduğunu ve bunun kendisini daha da cesaretlendirdiğini söyledi. “BU BİR PARTİ SEÇİMİ DEĞİL” Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bireyin daha fazla değerlendirildiği bir seçim olduğunu kaydeden Denktaş, “Herkesin partisi kendine. Ama bu bir parti seçimi değil. Partili Cumhurbaşkanı olmak yerine tüm halkı kucaklayabilen, yol gösterebilen ve bir sorun yaşandığında o sorunu çözmenin yollarını bulabilen bir anlayışla hareket eden bir makam olmalı. Bu makam, yeri geldi hükümete ve muhalefete de yol gösterebilen bir konumda olmalı” dedi. Denktaş, Cumhurbaşkanı’nın iç meselelerde yetkisi olmamasına karşın kuracağı diyalogla etkisini gösterebileceğini belirterek, bu anlayışı benimseyerek bu makama talip olduğunu dile getirdi. Denktaş şöyle devam etti: “Masada kalan iki toplumlu iki kesimli federasyonun var. Ancak herkes anlaşmıştır ki bu asla gerçekleşmesi mümkün olmayan bir yol. Birleşik Kıbrıs varılacak olan bir hedef olmadığına göre mevcut durumu iyileştirerek ‘Birlikte yaşayan bir Kıbrıs olur mu?’yu sorgulamak gerekir. Uluslararası hukukun içerisine girebilmek için mevcut durumu daha iyi noktaya taşımanın yollarını bulmamız lazım.” Denktaş, “KKTC, sizlerin büyük mücadeleleri ile babamın kuruculuk yaparak ortaya çıkan bir devlet. Ama 5 yıl içerinde ben KKTC’yi tanıtacağım demek boş bir umut vermektir. Siyasi tanınmaya gitmeden önce dünyaya kendimizi kabul ettirecek girişimler yapmalıyız. Kanımca bunun en iyi yolu da hukuk yoluna başvurmamızdır” şeklinde konuştu. Denktaş, konuyla ilgili “Siyasi karar verirler para boşa harcanır” yorumlarının yapıldığını ancak kendisinin bu konuda boşa para harcanacağını düşünmediğine, çünkü mahkeme süresince söyleneceklerin duyulmayı sağlayacağına işaret etti ve “Haklılığımıza yeni kesimlerin inanmasının yolunu açar” dedi. (TAK)

Benzer haberler

Featured
"Açlık tarikatı" liderine 200 yıl hapis cezası: 448 kişinin ölümüne neden oldu 7 Kas 2026 09:16 Gazze'de şiddetli yağışlar Filistinlilerin kaldığı çadırları sular altında bıraktı 7 Kas 2026 09:10 Trump "Kabinemde muhtemelen birkaç değişiklik yapacağım" 7 Kas 2026 09:03 Bugün hava nasıl olacak? (7 Kasım 2026) 7 Kas 2026 08:33 Fidan "Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün, Ada'daki iki devletin yan yana var olmasından geçtiğine inanıyoruz" 6 Kas 2026 22:09 Bangladeş'te dang hummasından ölenlerin sayısı 500'e yaklaşıyor 6 Kas 2026 22:04 115 milyon yıllık dinozor fosilinde kana ait moleküler izler tespit edildi 6 Kas 2026 21:49 OpenAI, kamuoyundan tepki gören veri merkezlerine ilişkin yeni taahhütlerini açıkladı 6 Kas 2026 21:43 Döviz piyasalarında günün son rakamları (6 Kasım 2026) 6 Kas 2026 21:31