Kanada’nın Alberta eyaletinde 51 bin öğretmen sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle greve gitti

Voice Kıbrıs Haber
Kanada’nın Alberta eyaletinde 51 bin öğretmenin başlattığı grev nedeniyle 730 bin öğrenci etkilendi.
CBC News'ün haberine göre, Alberta Öğretmenler Birliği'nin (ATA) 51 bin üyesi dün uzun süredir devam eden sözleşme anlaşmazlığı nedeniyle grev kararı aldı.
Eyalet tarihindeki en büyük grev olduğu belirtilen öğretmenlerin iş bırakması nedeniyle 730 bin öğrenci derslerden uzak kaldı.
ATA’dan yapılan açıklamada birliğin Başkanı Jason Schilling’in, "Aşırı kalabalık sınıflar, artan iş yükü ve profesyonelleri dinlemeden yapılan hükümet politikalarıyla uğraştık." sözlerine yer verildi.
Schilling, "Bu döngüyü kırmak ve gelecek nesil öğrenciler ve öğretmenler için kalıcı bir değişim talep etmek için grevdeyiz." ifadelerini kullandı.
Alberta Eyaleti Eğitim Bakanı Demetrios Nicolaides de grev kararından hayal kırıklığına uğradığını ancak çocuklar ve eğitimlerine odaklanmaya devam edeceklerini kaydetti.
Nicolaides, ek destekler yoluyla çocuk bakımına ihtiyaç duyan ailelere yardımcı olup öğrencilere öğrenme fırsatlarına erişim sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Benzer haberler
Dünya
Almanya'da aşırı sıcaklardan hayatını kaybedenlerin sayısı yaklaşık 14 bine yükseldi
Trump, yıl sonuna doğru Kuzey Kore lideri Kim ile görüşebileceğini açıkladı
Endonezya'da bir deprem daha
NASA'nın batmakta olan uzay teleskobunu kurtarma görevi başarısızlıkla sonuçlandı
Trump'tan İran'a ekonomik savaş ilanı
Küresel ısınma tropik fırtınaların zamanını ve şiddetini değiştiriyor
Gökbilimciler Dünya'dan 23 kat daha ağır dev bir kayalık gezegen keşfetti
Hamas "Netanyahu arabulucuların çabalarını baltalıyor"
Fransa'da aşırı sıcaklar nedeniyle 7 bin 300'den fazla ölüm kaydedildi


