Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Dimitriu “Müzakerelerin yeniden başlaması için kararlıyız” KTMMOB ile GİKAD arasında iş birliği protokolü imzalandı Borsa güne 0,09 yükselişle başladı Kumyalı Sahil Etkinlik Alanı hizmete açıldı Çavuş “Tarım sektörünün sürdürülebilir gelişimi açısından yeni pazarlara erişim önemli” Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği "Gerekli adımları atın" Sakarya-Düzce'de deprem: İstanbul'da da hissedildi! ABD, Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçaklarını azaltmaya başladı WhatsApp’ta yeni dönem: Mesajlaşma uygulaması Hintli girişimciye emanet Trump "UAEA denetçileri uygun zamanda İran'da göreve başlayacak" Meta'da yapay zeka krizi: Çalışan takip programı güvenlik açığı nedeniyle durduruldu Altında düşüş derinleşiyor İngiltere’de yapay zeka avukatıyla kazanılan ilk dava tarihe geçti Rusya’nın iki bölgesinde daha akaryakıt satışına kısıtlama getirildi ABD-İran arasında nükleer denetim ve Hürmüz Boğazı gerilimi Fransa, tarihinin en sıcak gününü geçirdi Döviz kurlarında son durum (24 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (24 Haziran 2026) Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" Dimitriu “Müzakerelerin yeniden başlaması için kararlıyız” KTMMOB ile GİKAD arasında iş birliği protokolü imzalandı Borsa güne 0,09 yükselişle başladı Kumyalı Sahil Etkinlik Alanı hizmete açıldı Çavuş “Tarım sektörünün sürdürülebilir gelişimi açısından yeni pazarlara erişim önemli” Lefke Çevre ve Ekoloji Derneği "Gerekli adımları atın" Sakarya-Düzce'de deprem: İstanbul'da da hissedildi! ABD, Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçaklarını azaltmaya başladı WhatsApp’ta yeni dönem: Mesajlaşma uygulaması Hintli girişimciye emanet Trump "UAEA denetçileri uygun zamanda İran'da göreve başlayacak" Meta'da yapay zeka krizi: Çalışan takip programı güvenlik açığı nedeniyle durduruldu Altında düşüş derinleşiyor İngiltere’de yapay zeka avukatıyla kazanılan ilk dava tarihe geçti Rusya’nın iki bölgesinde daha akaryakıt satışına kısıtlama getirildi ABD-İran arasında nükleer denetim ve Hürmüz Boğazı gerilimi Fransa, tarihinin en sıcak gününü geçirdi Döviz kurlarında son durum (24 Haziran 2026) Bugün hava nasıl olacak? (24 Haziran 2026) Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor"
Dolar
Euro
Sterlin

Kanada'da camiye silahlı saldırı: 5 ölü

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kanada'da camiye silahlı saldırı: 5 ölü
Kanada'nın Quebec eyaletinde cami olarak da kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'de aynı zamanda cami olarak kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezi, yatsı namazı sırasında kimliği henüz belirlenemeyen silahlı 3 kişinin saldırısına uğradı.

Görgü tanıklarının yerel basına yaptıkları açıklamalara göre, saldırı 40 kadar Müslümanın yatsı namazını kılmak üzere camide bulunduğu sırada meydana geldi.

Olay sonrası Quebec City İslam Kültür Merkezine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi.

Polis, Quebec City İslam Kültür Merkezinin bulunduğu Ste-Foy bölgesinde olağanüstü güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye ambulans ve polis araçlarının dışında giriş ve çıkış yapılmıyor. Yaralıların ise Quebec City kentindeki hastanelere taşındıkları bildirildi.

Quebec City Polisi tarafından yapılan açıklamada, silahlı saldırı düzenleyen 3 saldırgandan ikisinin yakalandığı duyuruldu.

"Bu barbarca bir saldırı"

Quebec City İslam Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Yangui, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırı sırasında 40 kadar kişinin yatsı namazı için camide bulunduğunu söyledi. Başkan Yangui, "Bu neden burada oluyor? Bu barbarca bir saldırı." dedi.

Muhammed Yangui, saldırıda en az 5 kişinin olay yerinde öldüğünü, hastaneye kaldırılan yaralıların durumunu ise bilmediğini kaydetti.

Öte yandan Kanada Kamu Güvenliği Bakanı Ralph Goodale de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananlar için derin üzüntü duyduğunu açıkladı.

Kanada Vatandaşlık ve Göçmenlik Bakanı Ahmed Hussen de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Quebec City'den rahatsız edici bir haber. Düşüncelerimiz ve dualarımız Sainte-Foy'daki aileleri ile" ifadesine yer verdi.

Başbakan Trudeau: Düşüncelerimiz mağdurlarla ve aileleriyle birlikte

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Twitter hesabından cami olarak da kullanılan Quebec City İslam Kültür Merkezine düzenlenen saldırıya ilişkin mesaj yayımladı.

Trudeau, yaptığı paylaşımda "Bu gece, Kanadalılar Quebec'teki bir camiye korkak saldırıda hayatlarını kaybedenler için üzülüyorlar. Düşüncelerimiz mağdurlarla ve aileleriyle birlikte" ifadelerine yer verdi.

Quebec Eyaleti Başbakanı Philippe Couillard da Twitter hesabından yaptığı duyuruda, eyalet genelindeki güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

Eyalet Başbakanı Philippe Couillard, "Quebec kategorik olarak bu barbarca şiddeti reddeder. Olayda hayatını kaybedenlerle yaralıların ailelerinin acılarını paylaşıyorum." ifadesini kullandı.

Quebec City Polis Sözcüsü Etienne Doyon, silahlı saldırganlardan ikisinin yakalandığını, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini duyurdu.

Geçen yıl ramazan ayında domuz başı bırakılmıştı

Quebec eyaletinin başkenti olan Quebec City'deki dört camiden biri olan Quebec City İslam Kültür Merkezi, son olarak geçen yıl ramazan ayında da İslamofobik bir saldırıya uğramıştı. Quebec City İslam Kültür Merkezi'nin girişine plastik bir torba ile hediye paketi şeklinde bırakılan kanlı domuz başı paketinin üzerine de "afiyet olsun" anlamına gelen 'Bon apetite' yazısı iliştirilmişti. Olay sonrası konuşan Quebec City İslam Kültür Merkezi Başkanı Muhammed Yangui, "Quebec City'de Müslümanlara ait dört cami var. Bu merkezlerin her biri yılda en az bir defa bir şekilde saldırıya uğruyor." demişti.

Kaynak: AA

Benzer haberler

Dünya
ABD, Ben Gurion Havalimanı'ndaki uçaklarını azaltmaya başladı 2026-06-24 08:56:00 Trump "UAEA denetçileri uygun zamanda İran'da göreve başlayacak" 2026-06-24 08:50:00 İngiltere’de yapay zeka avukatıyla kazanılan ilk dava tarihe geçti 2026-06-24 08:44:00 ABD-İran arasında nükleer denetim ve Hürmüz Boğazı gerilimi 2026-06-24 08:32:00 Fransa, tarihinin en sıcak gününü geçirdi 2026-06-24 08:20:00 Meloni "Trump ile olan tartışmayı körüklemek niyetinde değilim" 2026-06-23 22:01:00 DSÖ açıkladı "Kongo’daki Ebola salgını yayılmaya devam ediyor" 2026-06-23 21:50:00 Londra'da aşırı sıcak hava ve yağış raylı ulaşımı felç etti 2026-06-23 21:41:00 Trump'tan "İran uygun davranmazsa gerekeni yaparım" uyarısı 2026-06-23 11:31:00