Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı KTAMS “Geçici ve sözleşmeli personelin sınavsız üst kademe yöneticisi atanması kabul edilemez” TC MSB “Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan hiçbir girişim kabul edilemez" Güney Kıbrıs'taki Şap hastalığına rağmen inek sütü üretiminde artış Taçoy ve Candan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset ile görüştü “Doğaya Dokun, İz Bırakma” etkinliği gerçekleştirildi Son 24 saatte dünyada 4 büyük deprem oldu Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız” Haldun Taner’in epik şaheseri “Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım” oyunu büyük beğeni topladı Lapta Turizm Festivali başlıyor Nöbetçi eczaneler (25 Haziran 2026) Üstel “Yaşlı yaşam merkezi ülke için güzel bir yatırım” Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi Güney Kıbrıs'ta, trafik cezalarının tebliğ edilmesi yöntemi konusu mecliste ele alındı Acapulco kavşağı ile Alevkayası kavşağı arasında kalan yol trafiğe kapatıldı Öztürkler “Azerbaycan ile ortak projeleri daha da ileriye taşıyacağız” Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı KTAMS “Geçici ve sözleşmeli personelin sınavsız üst kademe yöneticisi atanması kabul edilemez” TC MSB “Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan hiçbir girişim kabul edilemez" Güney Kıbrıs'taki Şap hastalığına rağmen inek sütü üretiminde artış Taçoy ve Candan, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Alain Berset ile görüştü “Doğaya Dokun, İz Bırakma” etkinliği gerçekleştirildi Son 24 saatte dünyada 4 büyük deprem oldu Yeldener "Cezaevinde açlık grevi başlatıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmıyor” Letimbiotis "İkinci beşli konferansın toplanması konusunda bilgilendirme yok" Fransa'da ebola alarmı: 5 kişi karantinaya alındı Barış Kurulu toplantısı Güney Kıbrıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı Erhürman “Sürecin geldiği noktaya ilişkin doğru bilgileri aktarıyoruz, aktaracağız”
Dolar
Euro
Sterlin

Kanada'da aşırı sıcaklar rekor kırdı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

Kanada'da aşırı sıcaklar rekor kırdı

Kanada’nın Manitoba eyaletinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklarda 134 yıllık rekor kırıldı.

Kanada Meteoroloji Hizmetlerinden yapılan açıklamada, Winnipeg'de hafta sonu yapılan ölçümlerde sıcaklığın 37 santigrat derece olarak kaydedildiği ve bunun da 1888 yılının bu döneminde bu şehirde ölçülen 33,3 santigrat derece olan rekoru kırdığı belirtildi.

Açıklamada eyalet genelindeki birçok şehirde hafta sonu rekor sıcaklıkların görüldüğü duyuruldu.

Buna göre Carman kentinde kaydedilen 36,9 santigrat derecelik sıcaklık, 1911'deki 32,8 santigrat derecelik 111 yıllık rekoru gölgede bıraktı.

Sprague kentinde kaydedilen 34,8 santigrat derece, 1933'teki 34,4 santigrat derecenin biraz üzerine çıkarak rekor yeniledi.

Açıklamada Manitoba eyaleti genelinde 21 şehirde rekor sıcaklıklar kaydedildiği ve eyalet başkenti Winnipeg’de kırılan rekorun, son 134 yılın en sıcak haziranı olarak kayıtlara geçtiği bildirildi.

Kanada’nın en büyük metropolü Toronto’da da bu ay başında 32,1 santigrat derece ile rekor sıcaklık kaydedilmiş ve bu sıcaklığın, yılın bu döneminde 1944'te kaydedilen 31,1 santigrat dereceye göre rekor olduğu açıklanmıştı.

Uzmanlar, halka güneş ışınlarına doğrudan maruz kalınmaması çağrısı yaparken, aşırı sıcakların, özellikle yaşlılar, bebekler, küçük çocuklar ve kronik hastalıkları olan kişiler için sağlık riski oluşturabileceği uyarısında bulunularak, bolca su içilmesini tavsiye edildi.

Benzer haberler

Dünya
Venezuela'daki depremlerde can kaybı 164'e yükseldi 2026-06-25 14:37:00 Filipinler'de lise saldırısının şüphelisinin oynadığı iddia edilen video oyun “Gorebox” yasaklandı 2026-06-25 13:48:00 Son 24 saatte dünyada 4 büyük deprem oldu 2026-06-25 12:36:00 Bağırış çağırış kavga ettiler: ABD Senatosu'nda İran oturumu 2026-06-25 10:12:00 Venezuela'daki depremlerde 32 kişi öldü, 700'den fazla kişi yaralandı 2026-06-25 09:47:00 Filipinler'de okul saldırısı sonrası şiddet içerikli video oyununa yasak 2026-06-25 09:22:00 Avrupa'da tarihi sıcak dalgası: Fransa, İngiltere ve İspanya'da rekor sıcaklıklar kaydedildi 2026-06-25 09:18:00 Fransa'da tarihi sıcaklık ve klima kullanımı siyasi tartışma başlattı 2026-06-25 08:54:00 Venezuela'da art arda iki büyük deprem: Olağanüstü hal ilan edildi 2026-06-25 08:39:00