Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026) KTEZO “Bir Arıklı gider, bin Arıklı gelir…” Vakıflar İdaresi’nden Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları konusunda uyarı ve tedbir çağrısı... Zahire alımları 7 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı Yılmaz "1 kişinin daha naaşına ulaşıldı" 35 STK’dan ortak çağrı “Lagünü değil, mevcut limanı marinaya dönüştürelim” Bengihan “Sorumluluğu olan herkes hesap vermeli” Atan “Sözleşmeli personel artık güvence altına alınacak” Yüksek öğrenim burs başvuruları başlıyor CTP, yolcu gemisi faciasının araştırılması için Meclis Başkanlığı’na önerge sundu Cumhurbaşkanı Erhürman, Yılmaz ve beraberindeki heyeti kabul etti Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı Sadık Sarıbuğa, kazanın hemen öncesinde yaşananları ve gemiden kurtulma anlarını anlattı Güney Kıbrıs'ta Batı Nil virüsü vakalarında artış Yola düşen buzdolabını almak için aracından inen adama minibüs çarptı, hayatını kaybetti Manisa'daki deprem İzmir'de de hissedildi Gemi faciasında yaşamını yitiren İsmail Kurt yarın toprağa verilecek Kayıp yakınları çadırların altında ekiplerden gelecek haberi bekliyor Limanlar Dairesi Müdürlüğü “Kaplıca-Koruçam Burnu arasında seyir faaliyetleri kısıtlandı” Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026) KTEZO “Bir Arıklı gider, bin Arıklı gelir…” Vakıflar İdaresi’nden Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları konusunda uyarı ve tedbir çağrısı... Zahire alımları 7 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı Yılmaz "1 kişinin daha naaşına ulaşıldı" 35 STK’dan ortak çağrı “Lagünü değil, mevcut limanı marinaya dönüştürelim” Bengihan “Sorumluluğu olan herkes hesap vermeli” Atan “Sözleşmeli personel artık güvence altına alınacak” Yüksek öğrenim burs başvuruları başlıyor CTP, yolcu gemisi faciasının araştırılması için Meclis Başkanlığı’na önerge sundu Cumhurbaşkanı Erhürman, Yılmaz ve beraberindeki heyeti kabul etti Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı Sadık Sarıbuğa, kazanın hemen öncesinde yaşananları ve gemiden kurtulma anlarını anlattı Güney Kıbrıs'ta Batı Nil virüsü vakalarında artış Yola düşen buzdolabını almak için aracından inen adama minibüs çarptı, hayatını kaybetti Manisa'daki deprem İzmir'de de hissedildi Gemi faciasında yaşamını yitiren İsmail Kurt yarın toprağa verilecek Kayıp yakınları çadırların altında ekiplerden gelecek haberi bekliyor Limanlar Dairesi Müdürlüğü “Kaplıca-Koruçam Burnu arasında seyir faaliyetleri kısıtlandı”
Dolar
Euro
Sterlin

Kamuda örgütlü 5 sendikadan "maaş ve vergi adaleti" talebi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kamuda örgütlü 5 sendikadan "maaş ve vergi adaleti" talebi
Reklam

Kamuda örgütlü 5 sendika, kamuda eşit işe eşit ücret, vergide adaleti ve protokollerin uygulanmasını talep etti.

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (KAMUSEN) ve Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş) ortak açıklama yaparak, kamu çalışanlarının sorunlarını dile getirdi ve taleplerini yineledi.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş'in yaptığı ortak açıklamada, kamu çalışanlarının sırtına yüklenen haksızlıklar olduğunu, kamu kaynaklarının peşkeş çekildiğini, kamu görevlilerinin itibarsızlaştırıldığını iddia ederek, “Hükümetin oyalama ve zaman kazanma taktiklerine artık tahammülümüz kalmadı” dedi.

“Göç Yasası” diye nitelendirilen 47/2010 sayılı kamu çalışanlarının aylık maaş-ücret ve diğer ödeneklerini düzenleyen yasanın kaldırılmasını talep eden Maviş, yasanın kaldırılmasını ve eşit işe eşit ücret sağlanmasını istedi. Maviş, kamusal alanlara yatırım, kamu hizmetlerinin nitelikli hale getirilmesi gibi taleplerde de bulundu.

Sadece kamuda değil, özel sektörde de en az kazanandan çok, en çok kazanan az vergi alındığını savunan Maviş, “Bu düzen çarpıktır. Vergi dilimleri, muafiyetler ve matrahlar güncellenmeli; az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır” dedi.

2023 yılında Başbakan ile imzalanan protokole işaret eden Burak Maviş, 24 Eylül 2024 tarihli yazılı taleplerinin hala yerine getirilmediğini savunarak, masadan kaçma eleştirisi yaptığı hükümetin sorumluluklarını görmezden geldiğini iddia etti.

Seçim hesaplarının figüranı olmayacaklarını ifade eden KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, kamu çalışanlarının sabrının tükendiğini söyledi.

“Hükümetin atmadığı her adım, görmezden geldiği her talep sandıkta önüne çıkacak” diyen Maviş, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili seçim yasakları biter bitmez hem Meclis’te, hem de sokakta taleplerinin takipçisi olacaklarını ifade etti.

Açıklamanın sonunda, kamuda yetkili beş sendikanın "imzalanan protokollerin gerekleri yerine getirilsin", "Göç Yasası’ndan kaynaklanan eşitsizlikler giderilsin" ve "Vergide adalet sağlansın" talepleri dile getirildi.

Benzer haberler

Featured
Marmara'daki gemi kazasında ön bilirkişi raporunda karşılıklı ihmal tespitleri 3 Eyl 2026 22:04 Döviz piyasalarında günün son rakamları (3Eylül 2026) 3 Eyl 2026 21:48 KTEZO “Bir Arıklı gider, bin Arıklı gelir…” 3 Eyl 2026 21:27 Vakıflar İdaresi’nden Deniz Yıldızı (Laguna) Apartmanları konusunda uyarı ve tedbir çağrısı... 3 Eyl 2026 21:12 Zahire alımları 7 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar uzatıldı 3 Eyl 2026 20:26 Yılmaz "1 kişinin daha naaşına ulaşıldı" 3 Eyl 2026 20:05 35 STK’dan ortak çağrı “Lagünü değil, mevcut limanı marinaya dönüştürelim” 3 Eyl 2026 19:55 Bengihan “Sorumluluğu olan herkes hesap vermeli” 3 Eyl 2026 19:51 Atan “Sözleşmeli personel artık güvence altına alınacak” 3 Eyl 2026 19:38