Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir” ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" Gazimağusa'da korkutan yangın: Ev sakini 2 kişi hastaneye kaldırıldı! Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı Dinçyürek “Dikmen ve bölge halkına söz verdik, sözümüzü tuttuk” Üstel “Yeni dönemde, insanların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçireceğiz" Erdoğan "Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliği ve eşit uluslararası statüsü tescil edilmeli" Borsa günü yüzde 1,04 değer kaybederek tamamladı Üç DAAK üyesi “Enkazda Arama ve Kurtarma Eğitmenlik Eğitimi Kursu”nda eğitmenlik belgesi almaya hak kazandı Belçika'da dizelin litre fiyatı rekor kırdı Buffer Fringe Performans Sanatları Festivali 2 Ekim’de başlıyor Kişi “Karma oy kullanma eğiliminde olan kişilerin birinci tercihi yine CTP’dir”
Dolar
Euro
Sterlin

Kamran Aziz vefatının 9’uncu yılında kabri başında anıldı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kamran Aziz vefatının 9’uncu yılında kabri başında anıldı
Reklam

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, Kıbrıslı Türklerin ilk kadın eczacısı, besteci ve söz yazarı Kamran Aziz’i vefatının 9’uncu yılında kabri başında düzenlenen törenle andı.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre törende konuşan Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Duygu Adahan Kuran, Kamran Aziz’in 1944 yılında kayıtlı eczacı olarak meslek hayatına başladığını ve 1959 yılında kurulan Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer alarak mesleğin örgütlenmesine önemli katkılar sunduğunu belirtti.

Kuran, Aziz’in yalnızca eczacılık alanında değil, sanat dünyasında da iz bırakan çok yönlü bir kişilik olduğunu ifade ederek, yaşamı boyunca mesleğini ve müzik çalışmalarını birlikte yürüttüğünü kaydetti. Besteci kimliğiyle Kıbrıs Türk kültürüne değerli eserler kazandıran Aziz’in “Al Yemeni Mor Yemeni”, “Kıbrıs’ım” ve “Gelin Geliyor Gelin” gibi unutulmaz eserleriyle toplumun kültürel hafızasında önemli bir yer edindiğini dile getirdi.

Kamran Aziz’in mesleki bilgisiyle toplum sağlığına katkı sunarken, sanatıyla da duygulara tercüman olan nadir isimlerden biri olduğunu belirten Kuran, Aziz’in yalnızca eserleriyle değil, hayatı boyunca ortaya koyduğu değerlerle de her zaman hatırlanacağını söyledi.

Kuran ayrıca, Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak Kamran Aziz’in anısını yaşatmayı önemli bir sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, kabrinin düzenli bakımının her ay Birlik tarafından gerçekleştirildiğini ve hatırasını yaşatmaya yönelik etkinliklerin sürdürüleceğini ifade etti.

1997 yılında kapatılan Aziz Eczanesi’nin ise bugün Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği binasında bulunan Eczacılık Müzesi’nde sergilendiğini belirten Kuran, bunun hem meslek tarihine hem de Kamran Aziz’in mirasına ışık tuttuğunu söyledi.

Kuran, “Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği olarak, Ecz. Kamran Aziz’i aramızdan ayrılışının yıl dönümünde sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Benzer haberler

Featured
ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi 23 Eyl 2026 08:38 Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" 23 Eyl 2026 08:29 Döviz kurlarında son durum (23 Eylül 2026) 23 Eyl 2026 08:21 Bugün hava nasıl olacak? (23 Eylül 2026) 23 Eyl 2026 08:17 Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" 22 Eyl 2026 22:04 İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor 22 Eyl 2026 21:54 Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Eylül 2026) 22 Eyl 2026 21:49 Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26