'Kamera görüntülerinde varsam milletvekilliğinden istifa ederim'

Voice Kıbrıs Haber
UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan adayı Ünal Üstel, “özel jet olayıyla” ilgili kamera kayıtlarının açıklanması çağrısını yineleyerek, “Kamera görüntülerinde varsam milletvekilliğinden istifa ederim” dedi.
Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre UBP Girne Milletvekili ve Genel Başkan adayı Ünal Üstel, dün akşam TV 2020'de soruları yanıtladı, özel jet krizi ile Turizm ve Çevre Bakanlığı görevinden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Özel jet krizi olarak anılan olayda alnının açık olduğunu söyleyen Üstel, konunun Ulaştırma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığının bilgisinde olduğunu belirterek, “Bana görevi veren Başbakan ve Yardımcısıydı. O insanların ülkeye gelişleri Bakanlar Kurulu izni ile oldu. Polis raporunun detayları bir an önce açıklansın” ifadelerini kullandı.
“BİR AN ÖNCE SİLİNEN KAMERA KAYITLARI AÇIKLANSIN VE POLİS RAPORU ORTAYA ÇIKSIN”
Üstel şöyle konuştu:
“Özel jet krizi olayında bana bu görevi verenler Başbakan ve Başbakan Yardımcısıydı. Ben hazırladığım bir önergeyi Bakanlar Kuruluna götürdüm kıyametler koptu ve Başbakan beni görevden adı. Görevi veren de görevden alan da Başbakan’dır. Biz usulüne itiraz ettik ama karara saygı duyuyorum.
Özel jet olayında kamera kayıtları silindi. Polis raporu çıktı ama her nedense bugüne kadar da kamuoyuna yansımadı. Konu Savcılıkta incelemedeymiş. Şimdi her platformda yaptığım bir çağrıyı tekrarlıyorum bir an önce silinen kamera kayıtları açıklansın ve polis raporu ortaya çıksın. Ben olsaydım bu rapor şimdi on kere ortaya çıkmıştı. Kamuoyu vicdanının rahatlaması için bu raporun derhal açıklanması lazım”
“Kamera görüntülerinde varsam milletvekilliğinden istifa ederim” diyen Üstel, “Tekrar ediyorum özel jet olayında tek yaptığım Başbakan ve Yardımcısı tarafından bana verilen önergeyi Bakanlar Kuruluna sunmaktı. Başka bir hareketimi veya o kamera kayıtlarımda görüntümü gören varsa milletvekilliğinden istifa etmeye hazırım.” dedi.
Üstel, “Ülkeye gelen iş adamı kendi uçağı ve ailesiyle adaya geldi. Geçmişte bir ihaleye katıldı, yatırım yerini görmek için KKTC'ye geldi. Lapta bölgesinde gerçekleştirilecek bu dev yatırımı yapacak dünya çapında iş insanını üzülerek söylüyorum çirkin söylem ve uydurma senaryolarla ülkemizden gönderdik. Senede 400 yatın konaklayacağı bir merkez ve 1000 yataklı bir otelden olduk. Bu ülkede turizm yapmak kolay değil çok üzgünüm turizmcilerin önünü açmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.
(TAK)
Benzer haberler
Featured
Dışişleri Bakanlığı "Kıbrıs Türk halkının haklarını yok sayan girişimler hükümsüzdür"
Yatmadan önce canınız abur cubur mu çekiyor? İşte nedenleri ve neler yapabileceğiniz
TC Dışişleri "Doğu Akdeniz’deki kablo döşeme faaliyeti için henüz muvafakat alınmadı"
Meteoroloji Dairesi'nden denizde fırtına uyarısı
KKTC Dostluk Kupası’nda dört büyük takım buluştu
Taçoy, Bankalar Birliği yönetimiyle Ekonomiye Finansal Destek konusunu görüştü
Tahsin Mertekçi ölüm yıldönümünde kabri başında anıldı
ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı
ABD Büyükelçisi Breslow’dan Güney Kıbrıs’a yatırım ortamını iyileştirme çağrısı




