Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
UBP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Seçimi’nde oylama işlemi sona erdi Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı Ukrayna ordusunu yavaşlatan Starlink krizi çözüldü Kuzey Kore lideri Kim "Dünyanın en güçlü ordusunu kuracağız" KTTB başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan oldu Belçika'da Austen Fırtınası'nın ardından Boelo Fırtınası bekleniyor Louvre Müzesi kapandı, 70 bin polis sahaya indi Milyarder iş insanı evini rekor fiyata satıyor Polis ablukasında Bella Ciao: Binlerce eylemci dans ederek eşlik etti BM Günü dolayısıyla Ledra Palace’da etkinlik yapıldı Ünlü şarkıcı Nev hayatını kaybetti ABD'li milyarderler çocuklara hisse dağıtmaya başladı UBP’nin milletvekili aday belirleme ve sıralama seçiminde oy verme işlemi devam ediyor FODER, “Kitap Ayraçları” sergisinde çocukları fotoğraf sanatıyla buluşturdu Nöbetçi eczaneler (24 Ekim 2026) KÖDER’in Gülgün Betmezoğlu belgeselinin gösterimi yapıldı Tanpınar “Bu ülkenin ihtiyacı yeni vaatler değil, geçmişin hesabını soracak siyasi iradedir” Güney Kıbrıs İsrail’den ikinci açık deniz gemisini alıyor GAÜ ile Yeditepe Üniversitesi iş birliği yapacak UBP’de milletvekili aday belirleme ve sıralama seçimi yapılıyor UBP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Seçimi’nde oylama işlemi sona erdi Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı Ukrayna ordusunu yavaşlatan Starlink krizi çözüldü Kuzey Kore lideri Kim "Dünyanın en güçlü ordusunu kuracağız" KTTB başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan oldu Belçika'da Austen Fırtınası'nın ardından Boelo Fırtınası bekleniyor Louvre Müzesi kapandı, 70 bin polis sahaya indi Milyarder iş insanı evini rekor fiyata satıyor Polis ablukasında Bella Ciao: Binlerce eylemci dans ederek eşlik etti BM Günü dolayısıyla Ledra Palace’da etkinlik yapıldı Ünlü şarkıcı Nev hayatını kaybetti ABD'li milyarderler çocuklara hisse dağıtmaya başladı UBP’nin milletvekili aday belirleme ve sıralama seçiminde oy verme işlemi devam ediyor FODER, “Kitap Ayraçları” sergisinde çocukları fotoğraf sanatıyla buluşturdu Nöbetçi eczaneler (24 Ekim 2026) KÖDER’in Gülgün Betmezoğlu belgeselinin gösterimi yapıldı Tanpınar “Bu ülkenin ihtiyacı yeni vaatler değil, geçmişin hesabını soracak siyasi iradedir” Güney Kıbrıs İsrail’den ikinci açık deniz gemisini alıyor GAÜ ile Yeditepe Üniversitesi iş birliği yapacak UBP’de milletvekili aday belirleme ve sıralama seçimi yapılıyor
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Kamacıoğlu “Eleştiriye açığız, birlikte çözüm üreteceğiz”

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kamacıoğlu “Eleştiriye açığız, birlikte çözüm üreteceğiz”
Reklam

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nın (KTSO), sanayi sektörünün mevcut durumu ve geleceğini değerlendirmek amacıyla başlattığı bölgesel sektör toplantılarının ilki önceki gün Gazimağusa’da gerçekleştirildi.

Diğer bölgelerle devam edecek bölgesel toplantılarda, sanayicilerin sorunlarının yerinde dinlenerek, çözüm önerilerinin ortak akıl ve veriye dayalı analizlerle geliştirilmesi hedefleniyor.

KTSO’dan verilen bilgiye göre, Palm Beach Hotel’de düzenlenen bölgesel üye toplantısına, Gazimağusa ve İskele bölgelerindeki sanayiciler, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ile bazı belediye yetkilileri yanında KTSO Başkanı Ali Kamacıoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.

“Geleceğimizi birlikte belirleyelim” sloganıyla düzenlenen toplantıda, üyeler sorunlarını anlattı ve beklentilerini dile getirdi. Sanayiciler, Türkiye’deki, Güney Kıbrıs’taki ve birçok çağdaş ülkedeki teşviklerin KKTC'deki sanayiciye de sağlanması gerektiğini belirterek, sanayi bölgelerindeki sorunlara işsret etti. Sanayiciler bu bölgelerdeki işletmelerin yalnızca yüzde 17’sinin sanayici olduğunu savundu.

Sanayi bölgeleri dışındaki işletmelerin konutlar arasında kaldığını belirten sanayiciler, krediye erişimde ciddi sıkıntılar yaşandığını söylediler. Sanayiciler, "yerli sanayi yerine ithalat yapıldığı, bürokrasi nedeniyle devlet dairelerinde zaman kaybı yaşandığı, kalitesiz ürünler ithal edildiği, yatırım indiriminin kaldırıldığı, gümrüklerde belge sorunları yaşandığı, ve hammadde ithalatında teşvik verilmediği" yönünde eleştirilerde de bulundular.

-Uluçay: “Sanayiciyle destek vermeye hazırız"

Etkinlikte konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, kent ve sanayi bölgelerine yönelik çalışmaları anlatarak, sanayicilerin sorunları ve beklentileri konusunda destek vermeye hazır olduklarını ifade etti.

-Kamacıoğlu: “Eleştiriye açığız, birlikte çözüm üreteceğiz”

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kamacıoğlu da konuşmasında görev süresini değerlendirdi ve yürütülen projeler hakkında bilgiler verdi.

Sorunların çözümünde kavga yerine diyalog yolunu tercih ettiklerini söyleyen Kamacıoğlu, sosyal sigorta prim desteğini artırdıklarını, sanayi sicili çalışmalarını hayata geçirerek, Sanayi Sicili/Kapasite Raporu birimi kurduklarını ve neredeyse tüm sanayi işletmelerini ziyaret edilerek kapasite raporu hazırladıklarını ifade etti.

Organize Sanayi Bölgelerindeki (OSB) sorunlara çözüm bulmak amacıyla Sanayi Bölgeleri birimi oluşturduklarını söyleyen Kamacıoğlu, bu kapsamda belediyelerle iş birliği içinde temizlik faaliyetleri yürütüldüğünü, altyapı ihtiyaçlarının tespit edilerek çalışmalar yapıldığını ve OSB Yasası’nın değiştirilmesi için girişimlerde bulunulduğunu belirtti.

Kamacıoğlu mevcut elektrik teşviklerinin değerini yitirdiğini ve güncellenmesi gerektiğini de söyledi.

Sanayi bölgelerindeki doluluk oranları hakkında yetki karmaşası yaşandığını belirten Kamacı, sanayici dışı yoğunluk nedeniyle verilen “sözlerin tam anlamıyla yerine getirilemediğini” kaydetti. Kamacıoğlu, 50 milyon euro değerindeki SAN-HO Güneş Enerji Santrali Projesi ile ilgili detaylı bilgi de verdi.

Projenin, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği ile ortak ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan görüş alınarak yapıldığını belirten Kamacıoğlu, proje kapsamında üretimin akülü sistem ile yapıldığını, toplam kapasitenin 50 megavata çıktığını ve sonuçlandığında sanayicinin yüzde 60’ının yeşil enerji ile çalışacağını söyledi.

Kalkınma Bankası ile yapılan protokol kapsamında üyelere işletme kredisi sağlandığını da belirten Kamacıoğlu, sanayiciliğin büyük bir tutku gerektirdiğini söyleyerek, bu mücadelenin ülkeyi yönetenler tarafından görülmediğini savundu.

Kamacıoğlu, yetkililere sunmak üzere bir program hazırladıklarını, bölgesel toplantılarda dile getirilen görüşlerin de bu programa dahil edileceğini ve kendilerini ziyaret eden tüm siyasi parti temsilcilerine hazırladıkları program vereceklerini de aktardı.

Benzer haberler

Featured
UBP Milletvekili Aday Belirleme ve Sıralama Seçimi’nde oylama işlemi sona erdi 24 Eki 2026 21:57 Sandık baskısı Trump'a geri adım attırdı: Seçim öncesi vergi ayarı 24 Eki 2026 21:51 Ukrayna ordusunu yavaşlatan Starlink krizi çözüldü 24 Eki 2026 21:33 Kuzey Kore lideri Kim "Dünyanın en güçlü ordusunu kuracağız" 24 Eki 2026 21:15 KTTB başkanı Prof. Dr. Ceyhun Dalkan oldu 24 Eki 2026 20:52 Belçika'da Austen Fırtınası'nın ardından Boelo Fırtınası bekleniyor 24 Eki 2026 20:29 Louvre Müzesi kapandı, 70 bin polis sahaya indi 24 Eki 2026 19:58 Milyarder iş insanı evini rekor fiyata satıyor 24 Eki 2026 19:22 Polis ablukasında Bella Ciao: Binlerce eylemci dans ederek eşlik etti 24 Eki 2026 19:17