Kalibaf "Trump ve Netanyahu, kırmızı çizgimizi aştınız, bedelini ödeyeceksiniz"

Voice Kıbrıs Haber
İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya seslenerek, kırmızı çizginin aşıldığını ve bedelini ödeyeceklerini söyledi.
İran resmi haber ajansı IRNA'ya göre Kalibaf, Hamaney'in öldürülmesinin ardından görüntülü taziye mesajı yayımladı.
Kalibaf, "Trump, Netanyahu ve tüm işbirlikçileri ile bu iki kirli katilin unsurlarına söylüyorum: Kırmızı çizgimizi aştınız ve bunun bedelini ödeyeceksiniz. Bu, bizim için sadece varoluşsal bir savaş değil aynı zamanda bastırılmış bir öfkedir ki nihai intikam zamanı gelmiştir." ifadelerini kullandı.
Tüm senaryolara karşı hazırlıklı olduklarını dile getiren İran Meclis Başkanı, önceden Hamaney'in muhtemel ölümü sonrası için planlama yapıldığını belirtti.
İran devlet televizyonu, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney'in, ABD-İsrail'in dün düzenlediği saldırıda hayatını kaybettiğini duyurmuştu.
Benzer haberler
Dünya
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu
ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı
Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi
BAE'de 15 yaş altı için sosyal medya yasağı getirildi
ABD'de bebek ölüm oranlarında tarihi düşüş
Yıldızı tarafından kavrulan bir gezegen keşfedildi
BBC, 500 milyon sterlinlik tasarruf planı kapsamında 550 kişinin işine son verecek
ABD-İran mutabakatı elektronik ortamda imzalandı
2 bin yıl önce ölen birinin kemikleri aletlere dönüştürülmüş



