Kajiki Tayfunu "Vietnam'da binlerce kişi tahliye edildi"

Voice Kıbrıs Haber
Çin'in ardından Vietnam'ın kuzeyinde de etkisi hissedilmeye başlanan Kajiki Tayfunu sebebiyle denize yakın kentlerde yaşayan binlerce kişi tahliye edildi.
Vietnam News'ün haberine göre, Vietnam Ulusal Hidrometeoroloji Tahmin Merkezi ve hükümet yetkilileri, ülkede etkisi hissedilen tayfuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Günün ilerleyen saatlerinde etkisini artıracağı tahmin edilen tayfun dolayısıyla kuzeydeki kentlerden Nghi Son, Quang Xuong ve Sam Son'da 1800 hane boşaltıldı, Thien Cam ve Ky Anh gibi denize yakın bölgelerde 14 binden fazla kişi tahliye edildi.
Vietnam Başbakan Yardımcısı Tran Hong Ha, yaptığı açıklamada, Quang Tri'den Thang Hoa kentine kadar olan bölgede yaşayanların tahliyelerinin de en yakın sürede tamamlanması ve bölge sakinlerine yerel saatle 11.00 ile 18.00 arasında evlerinden çıkmamaları talimatını verdiğini belirtti.
Yetkililer, alçak kesimlerdeki kent merkezlerinde sel, dağlık bölgelerde de sellerle heyelanların olabileceği uyarısında bulundu.
Thang Hoa kentindeki okulların bugün ve yarın tatil edildiğini duyuran yetkililer, arama kurtarma faaliyetleri ile ulaşım bağlantılarını güçlendirmek için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Çin'in güneyindeki Haynan Adası'nda dün yaklaşan Kajiki Tayfunu nedeniyle "4. seviye" acil durum ilan edilmişti.
Kajiki, bu yıl Pasifik Okyanusu'nda oluşan 13. tayfun olarak kayıtlara geçti.
Benzer haberler
Dünya
Sahra Çölü'nde facia: 49 kişi susuzluktan öldü
Putin, Zelenskiy ile görüşmesinin "şimdilik anlamının olmadığını" söyledi
Güneş'in hareketleri 40 yıldır gizemli bir şekilde değişiyor
Asya, El Nino'ya hazırlanıyor: Öngörülemez ve riskli olacak
Everest'te bir ilk: Öldü sanılan rehber altı gün sonra sürünerek geri döndü
Almanya'nın BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine seçilememesi tartışma konusu oldu
ABD'de 60 yıl sonra ilk kez et yiyen parazit görüldü
Almanya'da 39 bin euroluk ada satışa çıktı
İran'la savaşın sona ermesini öngören "savaş yetkileri" tasarısı kabul edildi


