Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var” Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim" Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi Ders zili ilköğretimde yarın, ortaöğretimde salı günü çalacak Öztürkler “Bölgemizin yeni gerilimlere, silahlanma yarışına değil diyalog, iş birliği ve karşılıklı saygıya ihtiyacı var” Nöbetçi eczaneler (13 Eylül 2026) Bugün hava nasıl olacak? (13 Eylül 2026) Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor Fed, güçlenen faiz artışı beklentileriyle gelecek haftaki toplantısına hazırlanıyor Alayköy Sanayi Bölgesi'nde korkunç cinayet: 35 yaşındaki kadın hayatını kaybetti! Sezonun en büyük rallisinde 2.günün lideri Bozalanlar-Evrensel ikilisi Dışişleri Bakanlığı "ABD Yönetimi’nin aldığı bu karardan derin üzüntü duyduk" Akansoy "Bu ülkede hukuku ve  adaleti tesis etmek zorundayız" Taçoy “Bu zor dönemde elimizi taşın altına koyabilecek cesareti gösterebilmek önemlidir” Nöbetçi eczaneler (12 Eylül 2026) Değirmenlik’te dikkatsizce yakılan kuru otlar yangına dönüştü: Bir kişi tutuklandı Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı Belediye Başkanları Derneği'nden Seçim Yasası ile ilgili eleştiri Arıklı "Adalet önünde hesap vermekten çekinmeyeceğim"
Dolar
Euro
Sterlin

Kaili'nin babasından nakit paraları saklamasını istediği iddia edildi

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Kaili'nin babasından nakit paraları saklamasını istediği iddia edildi
Reklam

Belçika'da yürütülen ve Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekilleri ve çalışanlarını da içeren yolsuzluk soruşturmasındaki şüphelilerin itirafları basına yansıdı.

Le Soir gazetesi, AP bağlantılı kişilerin, kurumun siyasi kararlarını etkilemek amacıyla rüşvet aldıkları belirtilen soruşturmayı, konuyla ilgili belgeleri derleyerek haberleştirdi.

Gazetenin haberinde, AP'nin eski başkan yardımcısı ve Yunan milletvekili Eva Kaili ile organize suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen AP'nin eski İtalyan milletvekili Pier Antonio Panzeri'nin "kısmi itirafları" yayımlandı.

Haberde, 22 Aralık'ta ilk kez ön duruşma için hakim karşısına çıkacak Kaili'nin, babasına talimat vererek evindeki nakit parayı ortadan kaldırmasını istediği iddia edildi.

Eva Kaili'nin Yunanistan'daki avukatı Mihalis Dimitrakopulos, ​​​​​​​Kaili'nin babası Aleksandros Kaili'nin, Brüksel'in merkezindeki bir otelde nakit para desteleriyle dolu bir çantayla yakalandığını kabul etmişti.

Soruşturma hakiminin Kaili hakkındaki tutuklama talebinde de "Şüpheli babasına paraları saklaması için talimat verdiğini kabul etmektedir." ifadesinin yer aldığı ileri sürüldü.

- Eşi Giorgi hakkında itiraflar

Haberde ayrıca Kaili'nin İtalyan eşi AP asistanı Francesco Giorgi hakkında da bazı itiraflarda bulunduğu iddiası yer aldı.

Giorgi'nin Panzeri ile geçmişte bazı faaliyetler içinde bulunduğunu aktaran Kaili'nin, yaşadıkları eve para dolu çantaların gelip gittiğini söylediği belirtildi.

Telefon takiplerine göre ayrıca Kaili'nin eşi Giorgi gözaltına alınırken, Panzeri ve adı açıklanmayan iki AP milletvekilini uyarmaya çalıştığı ifade edildi. İki milletvekilinin kimlikleri ise açıklanmadı.

Giorgi'nin daha önce yayımlanan itiraflarında AP'nin kararlarına etki etmeyi amaçladığı iddia edilen bazı ülkelerle bağlantılı bir grubun parçası olduğunu kabul ettiği, örgütün liderinin Panzeri olduğunu söylediği belirtilmişti.

Soruşturmada Fas ve Katar'ın adı geçmiş, Katar suçlamaları reddetmişti.

- Panzeri Belçikalı milletvekilini suçladı

Yine telefon takibine göre, şu anda gözaltında tutulan eski AP milletvekili Panzeri'nin de Giorgi'yi arayarak Kaili ile ilgili bazı talimatlar verdiği ortaya çıktı.

Evinde nakit olarak 600 bin avro bulunan Panzeri, AP'nin bir başka milletvekili Belçikalı Marc Tarabella'yı suçlayarak, Katar'dan değerli hediyeler alan kişinin Tarabella olduğunu ileri sürdü.

Belçika polisi, Tarabella'nın evinde arama yapmış, Belçikalı milletvekili gözaltına alınmamıştı. Tarabella'nın avukatı, müvekkilinin iddiaları reddettiğini söyledi.

Benzer haberler

Dünya
Endonezya'da 241 kişiyi taşıyan gemiyle irtibat kesildi 13 Eyl 2026 10:05 Batı Nil virüsüne karşı tavuklar erken uyarı sistemi olarak kullanılıyor 12 Eyl 2026 21:57 Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde Ebola salgınında vaka sayısı 7 bini aştı 12 Eyl 2026 21:40 Belçika’da cezaevlerindeki "aşırı doluluk" krizi büyüyor 12 Eyl 2026 21:26 Alabora olan teknenin üzerinde günlerce kalan çocuk kurtarıldı 12 Eyl 2026 15:05 Fransa'da raydan çıkan trende 1'i ağır 44 kişi yaralandı 12 Eyl 2026 15:00 Endonezya'da şiddetli deprem 12 Eyl 2026 10:14 Göçmen kuşların 9’da 1’i yok olma tehdidi altında 12 Eyl 2026 09:35 Filipinler'deki yolcu feribotunda çıkan yangında ölü sayısı 35'e yükseldi 12 Eyl 2026 09:22