Kahramanmaraş’ın en işlek noktasında enkaz kaldırma çalışmaları bitti
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Kahramanmaraş’ın en işlek noktalarından Hükümet Bulvarı, 6 Şubat’ta deprem felaketinin en şiddetli hissedildiği noktalardan biri oldu. Enkaz yığınına dönen bulvarda, çalışmalar tamamlandı. Bir zamanlar kentin en hareketli noktasında, şimdi sessizlik hakim.
Kahramanmaraş’taki Hükümet Bulvarı, deprem felaketinden önce kentin en işlek noktalarından biriydi.
Şehrin merkezinde bulunan alanda çok sayıda iş yeri, sivil toplum kuruluşlarının şubeleri ve insanların yaşamlarını sürdürdüğü evler yer alıyordu.
Halk arasında merkez otobüs durağı olarak bilinen bölgeden, kentin 4 bir yanına şehir içi otobüs seferleri düzenlenir, merkezde işi olanlar bu alana uğramadan geçmezdi.
6 Şubat’taki deprem felaketi, kentin en işlek noktasında büyük yıkıma yol açtı.

Ağır hasar alan binaların yıkımı sonrası şehrin en işlek noktalarından birisi olan Hükümet Bulvarı yerini sessizliğe bıraktı.
İsmetpaşa Mahallesinde bulunan bu alana depremden sonra ikinci kez geldiğini söyleyen Ayşe Yıldırım, “Buranın neresi olduğunu inan ki doğma büyüme Kahramanmaraşlıyım ama tanıyamadım. Çok üzüldüm. Torunu birisine soralım dedi ama kimse yok insanlar çekilmiş. Çok cenazelerimiz oldu, çok üzüldük. Ama şimdi buralara baktığımda daha da çok üzülüyorum.” dedi.
Kendi evlerinin yolunu bulamayacak derecede acılar yaşadıklarını aktaran Soner Keşgek ise “Acılar büyük. Kahramanmaraş’ımız yok oldu. Baktığın zaman kendi evinizi bulamayacak derecede şeyler yaşadık. Görüyorsunuz işte kervan geçmez oldu. Burası Kahramanmaraş’ın merkez otobüs durağıydı. Burada İğne atsan yere düşmezdi. Şu anda araçların park alanı oldu. insan geçmez oldu.” ifadelerini kullandı.
Benzer haberler
Featured
Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"
Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026)
Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı
Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı
Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir”
Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak
Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir”
Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı



