Kadrajdan Dökülenler Fotoğraf Sergisi’nden anlamlı bağış
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Fotoğraf Sanatçıları Neriman Turan ile Duyal Tüzün'ün karma fotoğraflarından oluşan “KADRAJDAN DÖKÜLENLER” adlı fotoğraf sergisi, 16 Nisan 2018 Pazartesi akşamı saat 19.00'da Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde açıldı. Sergi açılışını Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter yaptı. Sergi, 19 Nisan’a kadar sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kıbrıs Vakıflar İdaresi, Kültür Dairesi, Lefkoşa Türk Belediye Orkestrası, Eke Enerji, Yakın Doğu Üniversitesi, Galip Usta’nın Yeri Restaurant sponsorluğunda açılan, toplam 50 eserin sergilendiği sergide, fotoğrafların tanesi 150 TL'den satışa çıkarıldı.
Sergiye katkı koyan fotoğraf sanatçıları Neriman Turan ile Duyal Tüzün, bu sergiyi sosyal sorumluluk projesi kapsamında güzel bir amaç için açtıklarını, sergi sonrası yaptıkları bağışla da engelli arkadaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları zorluklara dikkat çekerek onların hayatlarını bir nebze de olsa kolaylaştırmak istediklerini belirttiler ve bu tür sosyal sorumluluk ve farkındalık projelerinin artarak devam etmesini arzu ettiklerini vurguladılar.
Dört gün açık kalarak sanatseverlerin beğenisine sunulan, oldukça ilgi gören sergiden elde edilen 5 bin TL'lik tüm gelir, Kıbrıs Türk Ortopedikler Derneği'ne bağışlandı.
Benzer haberler
Kültür Sanat
KAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinden sergi
48. Güzelyurt Portakal Festivali başlıyor
“Modern Nicosia” sergisi, yarın İplik Pazarı’nda izleyiciyle buluşuyor
Girne’de “Dünya Yoga Günü” etkinliği düzenleniyor
“Yanlışlık” oyunu 22. Kıbrıs Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yaptı
5. Nesiller Buluşuyor Yarışması’nın ödülleri verildi
Bir Yaz Gecesi Rüyası Girne Amfi Tiyatro’da sahnelendi
“4. Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması” ödül töreni ve sergi açılışı yapıldı
ARUCAD ve Atölye Arkın yaratıcı yazarlık atölyesi düzenliyor


