"Kadınlarımız el üstünde tutulmayı hak ediyor"

Voice Kıbrıs Haber
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, hayatın her döneminde sevgi ve özveriyle destek olan kadınların el üstünde tutulmayı hak ettiğini kaydederek kadına yönelik fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddetin uygulanmayacağı nesiller için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Tatar, “Kadına yönelik her türlü şiddeti reddediyoruz” dedi.
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Sevgi ve fedakârlıklarıyla dünyayı güzelleştiren, hayatın her rengini hakkıyla taşıyan kadınlarımızı selamlıyorum. Kadınların gerek siyasette, gerekse toplumsal hayatta gerçek anlamda layık olduğu yere ulaşacağı, aile içi şiddetin konuşulmayacağı, kadına yönelik fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddetin uygulanmayacağı nesiller için hepimiz üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz.” ifadelerini kullandı.
Aile kurumu ve toplum içerisinde çok önemli bir yeri olan kadınların, herkes için birer anne, kız kardeş, eş ve evlat olduğuna işaret eden Tatar, şunları kaydetti:
“Hayatımızın her döneminde sevgi ve özveriyle bize destek olan kadınlarımız el üstünde tutulmayı hak ediyor. Yeryüzünde hiçbir canlı şiddeti hak etmemektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nün, toplumda bir farkındalık oluşturulmasını temenni ediyor; tüm kadınlarımızın mutlu, sağlıklı ve sevgi dolu bir dünyada hiçbir şiddete maruz kalmadan yaşamalarını diliyorum.”
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Fransa'daki G7 Liderler Zirvesi'ne Trump'ın "patron benim" çıkışı damga vurdu
ABD ordusu, İran'a yönelik deniz ablukasını kaldırdığını açıkladı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (18 Haziran 2026)
Netanyahu'nun, İran-ABD mutabakatına bağlı olmayacaklarını Trump'a ilettiği iddia edildi
Yapay zekalı tıp dünyasında devrim: 60 saniyede tüm vücut taraması
“Doğaya Dokun, İz Bırakma” temasıyla etkinlik düzenleniyor
DAÜ, QS Dünya Üniversiteler Sıralaması 2027’de 691’inci sırada yer aldı
Alas “Güngör yangını uzun vadeli sonuçlar doğurabilecek ciddi bir kriz"
Borsa günü yüzde 2,82 değer kazanarak tamamladı



