Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Atatürk Öğretmen Akademisi Kütüphane Modernizasyonu ve Çocuk Kütüphanesi Projesi hizmete girdi Haspolat'da arızalı bir kamyon araçta yangın meydana geldi KTAMS’tan Sağlık Bakanı Dinçyürek’e istifa çağrısı Mehmetçik-Pamuklu ana yolunda iki araç çarpıştı: 1 kişi yaralandı Güney Kıbrıs’ta Batı Nil Virüsü vaka sayısı 14’e çıktı Barolar Birliği, gemi kazasından etkilenenlere adli yardım sağlayacak avukatların listesini yayımladı Cumhurbaşkanı Erhürman, TİKA Başkanı Eren ve beraberindeki heyeti kabul etti Filo Jet zanlılarına 7 gün daha tutukluluk Uzmanlar, kentsel hareketliliği konuşacak Güney Kıbrıs uluslararası dolandırıcılık operasyonuna katıldı En fazla yağış Erenköy'de Avcıoğlu “Akaryakıt ucuz değil; kronik enflasyon altında erişilmesi en maliyetli temel ihtiyaçtır” Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi'nden sarı alarm Elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı taşıtlar egzoz emisyon kontrolünden muaf tutulacak Güney Kıbrıs’ta Şap hastalığı kontrol altında Lefkoşa Belediye Orkestrası, Halk Müziği Korosu için seçmeler düzenliyor Sözleşmeli personelle ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi Girne Belediyesi "Ata Tohumu Buluşması" düzenliyor "Ankara'dan Lefkoşa’ya Sanat Yolu" Söyleşili Konseri 28 Eylül’de yapılacak Arıklı "Ekibimi temizleyerek icraatlarımızı sahiplenemezsiniz Ünal Bey" Atatürk Öğretmen Akademisi Kütüphane Modernizasyonu ve Çocuk Kütüphanesi Projesi hizmete girdi Haspolat'da arızalı bir kamyon araçta yangın meydana geldi KTAMS’tan Sağlık Bakanı Dinçyürek’e istifa çağrısı Mehmetçik-Pamuklu ana yolunda iki araç çarpıştı: 1 kişi yaralandı Güney Kıbrıs’ta Batı Nil Virüsü vaka sayısı 14’e çıktı Barolar Birliği, gemi kazasından etkilenenlere adli yardım sağlayacak avukatların listesini yayımladı Cumhurbaşkanı Erhürman, TİKA Başkanı Eren ve beraberindeki heyeti kabul etti Filo Jet zanlılarına 7 gün daha tutukluluk Uzmanlar, kentsel hareketliliği konuşacak Güney Kıbrıs uluslararası dolandırıcılık operasyonuna katıldı En fazla yağış Erenköy'de Avcıoğlu “Akaryakıt ucuz değil; kronik enflasyon altında erişilmesi en maliyetli temel ihtiyaçtır” Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi'nden sarı alarm Elektrikli, hibrit ve hidrojen yakıtlı taşıtlar egzoz emisyon kontrolünden muaf tutulacak Güney Kıbrıs’ta Şap hastalığı kontrol altında Lefkoşa Belediye Orkestrası, Halk Müziği Korosu için seçmeler düzenliyor Sözleşmeli personelle ilgili düzenlemeler yürürlüğe girdi Girne Belediyesi "Ata Tohumu Buluşması" düzenliyor "Ankara'dan Lefkoşa’ya Sanat Yolu" Söyleşili Konseri 28 Eylül’de yapılacak Arıklı "Ekibimi temizleyerek icraatlarımızı sahiplenemezsiniz Ünal Bey"
Dolar
Euro
Sterlin

"Kadına yönelik şiddetle mücadele boynumun borcu"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
"Kadına yönelik şiddetle mücadele boynumun borcu"
Reklam

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde hala yaşanan, kabul edilemez bir suç olduğunu belirterek, her toplumda kadının maruz kaldığı şiddetin, sadece ona şiddet uygulayan bireyin değil, aynı zamanda tüm toplumun sorunu ve sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Toplumun bir bireyi, bir Cumhurbaşkanı eşi ve bir iş insanı olarak, kadına yönelik şiddetle mücadele etmenin boynunun borcu olduğunu kaydeden Tatar, Cumhurbaşkanlığı’nın desteğiyle kadına karşı şiddetle mücadele konusunda bir eşgüdüm ve koordinasyon planı hazırlandığını belirtti.

Tatar, “Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Günü” mesajında, 25 Kasım’ın Birleşmiş Milletler tarafından 17 Aralık 1999’dan bu yana “Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması İçin Uluslararası Mücadele Günü” olarak anıldığına işaret ederek, bugünün hem anma, hem de bir mücadele günü olduğunu kaydetti.

Sibel Tatar, “Kadına karşı şiddet için mücadele yanında bugünün bir anma günü olmasının nedeni, 3 genç kız kardeş olan Mirabel kardeşlerin katledilmesidir. Olay 25 Kasım 1960 tarihinde gerçekleştiğinden, bu tarih anma ve mücadele tarihi oldu. Bu nedenle, bugünün ilk sembolü olan 3 genç kız kardeşi, Patria, Minerva ve Maria kardeşleri anıyorum” dedi.

“KKTC DE NASİBİNİ ALDI”

Kadınların şiddet görmelerinin dünyanın her yerinde hala yaşanan, kabul edilemez bir suç olduğunu kaydeden Tatar, buna karşı mücadele etmenin sadece kadınların değil, erkeklerin de büyük sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Sibel Tatar, şiddetin, cinsiyet ayrımı yapmaksızın, kötü olduğuna işaret ederek, kadınların şiddete maruz kaldığı dünyada, KKTC’nin de nasibini aldığını belirtti. Tatar, “Bir yandan, kadınların sayısız başarılara imza atarak öncülük yaptıkları alanların olduğu ülkemizde, diğer yandan birçok kadın, şiddetle maruz kalmaktadır” dedi.

“KADIN, TOPLUMUN TEMEL YAPI TAŞIDIR”

Toplumun her kesiminden kadının maruz kaldığı şiddetin, sadece ona şiddet uygulayan bireyin değil, aynı zamanda tüm toplumun sorunu ve sorumluluğu olduğunu vurgulayan Tatar, şöyle devam etti:

“Yaşam bizlere, hangi cinsiyet veya cinsel eğilimde olursak olalım, eşit haklarla sunulur. Bizler, bu eşit hakları bozmadan yaşamayı hedef almalıyız. Gönül isterdi ki, ne böyle bir günün anısı olsun, ne de mücadeleye ihtiyaç kalsın. Ancak gerçekler böyle değil. Dünyamızın her köşesinde bugün kadınlar, fiziksel, ekonomik, psikolojik, sözel ve benzeri şekillerde şiddete karşı zaman zaman savunmasız kalsalar da, koşulsuzca mücadelelerinde devam edeceklerdir”

Sibel Tatar, kadınların, gördüğü her türden şiddete rağmen, bir toplumun temel yapı taşı olduğuna işaret ederek, kadının ülkede her alanda yılmadan ve usanmadan görev aldığını, öncülük yaptığını ve toplumun gelişmesine emek verdiğini vurguladı.

“EN ÇOK DEVLETİN GÖREVİ”

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, kadına karşı şiddetin karşısında durmanın, bireylerin ve toplumun görevi olduğu gibi, en çok devletin görevi olduğunu belirtti.

Tatar, “Bu nedenle, toplumun bir bireyi, bir Cumhurbaşkanı eşi ve bir iş insanı olarak, kadına yönelik şiddetle mücadele etmek boynumun borcudur. Cumhurbaşkanlığı’nın desteği ile kadına karşı şiddetle mücadele konusunda bir eşgüdüm ve koordinasyon planı hazırlanmaktadır” dedi.

Sibel Tatar, şöyle devam etti:

“Ülkemizdeki hiç bir kadın, şiddet karşısında yalnız değildir. Şiddete maruz kalan kadının ivedilikle hukuki haklarını kullanması ve korunması için ülkemizde varolan tüm değerleri bir araya getirerek çalışacak bir planı kısa zaman içerisinde toplumumuzla paylaşacağız. Kadının değeri, kadının varlığı bir toplumun estetiği, bir toplumun çağdaşlığı ve önemini artırır. Bu anlamda, ülkemiz aydınlık bir gelecek için kadın emeğine mutfak bir ihtiyaç duymaktadır. Mutlu ve huzurlu bir gelecek için, kadına karşı uygulanan her türlü şiddetin karşısında tek, toplumumuzla birlikte tek vücut olduğumuzu bir kez daha vurgular, böylesi hadiselerin yaşanmayacağı yarınlar temenni ederim”

(TAK)

Benzer haberler

Featured
Atatürk Öğretmen Akademisi Kütüphane Modernizasyonu ve Çocuk Kütüphanesi Projesi hizmete girdi 18 Eyl 2026 14:17 Haspolat'da arızalı bir kamyon araçta yangın meydana geldi 18 Eyl 2026 14:11 KTAMS’tan Sağlık Bakanı Dinçyürek’e istifa çağrısı 18 Eyl 2026 14:07 Mehmetçik-Pamuklu ana yolunda iki araç çarpıştı: 1 kişi yaralandı 18 Eyl 2026 14:04 Güney Kıbrıs’ta Batı Nil Virüsü vaka sayısı 14’e çıktı 18 Eyl 2026 13:53 Barolar Birliği, gemi kazasından etkilenenlere adli yardım sağlayacak avukatların listesini yayımladı 18 Eyl 2026 13:06 Cumhurbaşkanı Erhürman, TİKA Başkanı Eren ve beraberindeki heyeti kabul etti 18 Eyl 2026 12:40 Filo Jet zanlılarına 7 gün daha tutukluluk 18 Eyl 2026 12:37 Uzmanlar, kentsel hareketliliği konuşacak 18 Eyl 2026 12:08