Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ekim 2026) Dünya kritik eşiği aşmak üzere Ultra işlenmiş gıdalar beyin damarlarına sessizce zarar veriyor Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre Borsa günü yüzde 1,87 değer kaybederek tamamladı Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı DAÜ ile Ramadan Cemil İşletmeleri arasında iş birliği protokolü Fransa'da hafta sonu yapılacak olan gösteriler yasaklandı Akçın “Üstel, ödemelerin ekim ayının ilk haftasında yapılacağı sözünü vermişti, ödemeler hala yapılmadı” KIB-TEK borçlarına yapılandırma ABD'nin 1 trilyon doları aşan faiz faturası bütçeyi zorluyor Erdoğan "Libya’nın deniz yetki muhtırasını onaylaması hayırlı olsun" Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: İki gün sabah saatleri sis bekleniyor Hafter "Türkiye ile ilişkilerimizin geliştirilmesi, bölge ve Akdeniz ülkeleriyle işbirliğine yönelik daha geniş bir vizyonun parçasıdır" KTOEÖS yarın Girne merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak CTP, sağlık alanında dönüşümü sağlayacak politikalarını paylaştı Nöbetçi eczaneler (21 Ekim 2026) BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ekim 2026) Dünya kritik eşiği aşmak üzere Ultra işlenmiş gıdalar beyin damarlarına sessizce zarar veriyor Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre Borsa günü yüzde 1,87 değer kaybederek tamamladı Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı DAÜ ile Ramadan Cemil İşletmeleri arasında iş birliği protokolü Fransa'da hafta sonu yapılacak olan gösteriler yasaklandı Akçın “Üstel, ödemelerin ekim ayının ilk haftasında yapılacağı sözünü vermişti, ödemeler hala yapılmadı” KIB-TEK borçlarına yapılandırma ABD'nin 1 trilyon doları aşan faiz faturası bütçeyi zorluyor Erdoğan "Libya’nın deniz yetki muhtırasını onaylaması hayırlı olsun" Meteoroloji Dairesi son tahminlerini açıkladı: İki gün sabah saatleri sis bekleniyor Hafter "Türkiye ile ilişkilerimizin geliştirilmesi, bölge ve Akdeniz ülkeleriyle işbirliğine yönelik daha geniş bir vizyonun parçasıdır" KTOEÖS yarın Girne merkez ve çevre okullarında öğleden sonra grevde olacak CTP, sağlık alanında dönüşümü sağlayacak politikalarını paylaştı Nöbetçi eczaneler (21 Ekim 2026)
Dolar —
Euro —
Sterlin —
Reklam

Kadın kooperatifleri Ankara’da Kıbrıslı Türk kültürünü tanıttı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Kadın kooperatifleri Ankara’da Kıbrıslı Türk kültürünü tanıttı
Reklam

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Ankara Kent Konseyi’nin “Kültürel Pasaport” etkinliğinde beş kadın kooperatifi ile birlikte Kıbrıslı Türk kültürünü tanıttı. Etkinlikte, Lapta Hesap İşi’nin Türkiye’de tescil belgesi GİKAD’a takdim edildi.

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Ankara Kent Konseyi tarafından düzenlenen “Kültürel Pasaport” etkinliğinde, konuk ülke olarak yer aldı.

Etkinlik, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Erhürman’ın daveti ve katılımıyla gerçekleşti. Açıklamada, kooperatifin, ülkede faaliyet gösteren beş kadın kooperatifi ile birlikte kültürel tanıtım etkinliğine katılarak Kıbrıslı Türk kadınların üretim gücünü ve kültürel birikimini Ankara’da görünür kıldığı ifade edildi.

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifinden yapılan açıklamaya göre, etkinlik kapsamında, yüzyıllardır özellikle Laptalı kadınlar tarafından sürdürülen Lapta Hesap İşi’nin coğrafi işaret tescil belgesi, süreci başından sonuna kadar yürüterek patent başvurusunu tamamlayan Girişimci Kadınlar Kalkınma Derneği’ne (GİKAD) sunuldu.

Tescil belgesi, Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Zeki Durak tarafından, GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu’ya takdim edildi. Dernek açıklamasında, bu adımla, Lapta Hesap İşi’nin Türkiye’de tescillenmesi sağlanarak kültürel mirasın korunması açısından "önemli bir eşik aşıldığı" belirtildi.

Lapta Hesap İşi’ne 70 yılı aşkın emek veren Sıdıka Ruso başta olmak üzere, bu alana katkı koyan kooperatif ve dernek üyeleri ile Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi üyeleri de etkinlikte yer aldı. Açıklamada, kuşaklar boyunca aktarılan bu el emeğinin tescille güvence altına alınmasının önemine vurgu yapıldı.

Ödül töreninin ardından, Kıbrıs’tan getirilen ürünlerle açılan stantlarda Lapta Hesap İşi, Lefkara İşi, koza işi ile sele–sepet gibi kültürel hediyelikler tanıtıldı.

-Panel düzenlendi

Beş kadın kooperatifi başkan ve temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen panelde, Kıbrıs kültürü anlatıldı ve kooperatiflerin çalışmaları paylaşıldı. Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, Nilden Erhürman ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın eşi Nursel Yavaş’tan plaket aldı.

Etkinlikte; Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, UBP Milletvekili Resmiye Canaltay, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu ve eşi Suna Korukoğlu, Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Tolga Ünsaldı yer aldı.

Gastronomi panelinde adanın tanınmış şeflerinden Selim Yeşilpınar, Kıbrıs gastronomi kültürünü ayrıntılarıyla aktardı. Etkinlik, piyanist Hüseyin Kırmızı’nın kendi bestelerinden oluşan müzik dinletisiyle sona erdi.

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi, etkinliğe ev sahipliği yapan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ile Konsey üyesi ve Kıbrıs temsilcisi Burcu Kayan’a misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Benzer haberler

Featured
BBC tasarruf için 2 kanal ve 1 radyoyu kapatıp bazı çalışanları işten çıkaracağını duyurdu 21 Eki 2026 22:05 Whakaari Yanardağı'nın alarm seviyesi yükseltildi 21 Eki 2026 22:00 İngiltere'de hükümetin hataları nedeniyle COVID-19'un bakım evlerinde hızla yayıldığı rapor edildi 21 Eki 2026 21:53 Döviz piyasalarında günün son rakamları (21 Ekim 2026) 21 Eki 2026 21:43 Dünya kritik eşiği aşmak üzere 21 Eki 2026 21:38 Ultra işlenmiş gıdalar beyin damarlarına sessizce zarar veriyor 21 Eki 2026 21:33 Brezilya'dan Meta'ya 24 saat süre 21 Eki 2026 21:26 Borsa günü yüzde 1,87 değer kaybederek tamamladı 21 Eki 2026 20:17 Paris ve Lyon'da kısmi sokağa çıkma yasağı 1 gün uzatıldı 21 Eki 2026 19:59