Kadavradan ilk kez rahim nakli yapıldı

Voice Kıbrıs Haber
Kadavradan rahim nakli yapılan Derya Sert, yaklaşık iki ay önce dünyaya getirdiği bebeğini, Kurban Bayramı'nda ilk kez kucağına aldı.
Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde, yaklaşık 10 yıl önce 7 saat süren operasyonla dünyada bir ilk gerçekleştirilen Sert, 4 Haziran'da hamileliğinin 28. haftasında 760 gram ağırlığında, doktorunun ismi de verilen "Ömer Özkan" bebeği dünyaya getirdi.
Bebeğini iki aydır sadece kuvözde görebilen Sert, bayram sabahı kucağına alarak, çifte bayram yaşadı.
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Özlenen Özkan da anneyle bebeğin buluşmasına tanıklık etti.
Prof. Dr. Özlenen Özkan, yaptığı açıklamada, bebeğin yenidoğan bölümünde tedavi edildiğini söyledi.
Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Özkan, "Bebeğin sağlık durumu iyi, 1500 gramı aştı. Derya, bebeğini ilk kez kucağına alınca duygulandı. Çok mutlu oldu, yıllardır bu anı beklediğini söyledi. İki, üç haftaya taburcu etmeyi planlıyoruz." dedi.
(AA)
Benzer haberler
Türkiye
Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep'teki deprem sonrası kritik uyarı
Gaziantep'te korkutan deprem!
CHP'de iki belediye başkanının ihracı istendi
CHP'de Ali Mahir Başarır ve Gökhan Günaydın'ın grup başkanvekilliği düştü
Silivri Belediye Başkanı gözaltına alındı
T.C Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Özgür Özel ekibi Parti Meclisi'nden istifa ediyor
Erdoğan "Kıbrıs Adası'nda fitne ateşi yakılmak isteniyor. Kimse macera peşinde koşmasın"
Sekiz yıl sonra ilk: AYB’den Türkiye'ye 200 milyon euro kaynak


