Kaçak sansar yakalandı
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Bugün sabahtan itibaren Taskent Doğa Parkı ile istişare içerisinde Alsancak bölgesinde aranan sansar yakalandı.
Biyologlar Derneği Başkanı Hasan Sarpten sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, sansarı Alsancak Özgürlük Parkı'nda Prof. Dr. Salih Gücel ile tesbit ederek 1190 Yaban Hayat Destek Hattı'nı arayıp teslim ettiklerini kaydetti. Sarpten'in paylaşımı şu şekilde: "KAÇAK SANSARI YAKALADIK! PEKİ YA DİĞERLERİ? Bugün sabahtan itibaren Taskent Doğa Parkı ile istişare içerisinde "adamızın doğasına ait olmayan" bir sansar (Malpes sp) türü Alsancak bölgesinde aranmaktaydı.
Kemirme huylarından ötürü çevreye zarar verebilen ve aynı zamanda da doğal yaban hayat üzerinde tehdit oluşturma potansiyeli taşıyan bu memeli türünü Alsancak Özgürlük Parkı'nda Prof. Dr. Salih Gücel ile farklı bir çalışma yaptığımız esnada tesbit ettik ve yakalayabildik. 1190 Yaban Hayat Destek Hattı'nı arayarak süratle rehabilitasyon uzmanı biyolog arkadaşlara teslim ettik. Veteriner muayenesi yapıldıktan sonra daha detaylı açıklama yapılacaktır.
Bu canlıların ülkeye sokulması son derece sajıncalı olduğu halde öğrendiğimiz kadarıyla ülkedeki petshoplar aracılığıyla getirilen kayıtlı 2 sinsar vardır. Şüphesiz bir o kadar da kayıtsız var! Bu olay birkez daha göstermiştir ki ülkenin doğasında ait olmayan bu ve benzeri hayvanların izinli/izinsiz hiçbir suretle ülkeye sokulmamalıdır. Anlaşılan o ki, sadece insanlar için değil kuzey kıbrıs hayvanlar için de sorma gir hanına dönüşmüştür."
Benzer haberler
Featured
ABD, İran'ın geçici lisansını iptal etti: Petrol fiyatı fırladı!
Kargo uçağı Umman denizi üzerinde kayboldu
90 yaşındaki Rabia ninenin uzun yaşam sırrı
Döviz piyasalarında günün son rakamları (8 Temmuz 2026)
2026 Emmy Ödülleri adayları belli oldu
Almanya’da 15 hastayı öldürmekten yargılanan doktora müebbet hapis
KTEZO “2026’da yeni açılan işyeri sayısı düştü”
Borsa günü yüzde 2,12 değer kaybıyla tamamladı
İran'dan Trump'a tepki "Maceracı girişimlere derhal karşılık verilecek"



