Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Milli sporcu Hüsnü Batıkan, İzmir’deki Ultimate Deadlift Şampiyonası’nda şampiyon oldu Öztürkler'den Erdoğan’ın BM konuşmasına destek: "Kararlılığımızı pekiştirdi" Alzheimer farkındalığı için Lefkoşa ve Mağusa’da panel düzenlendi İskele'de seyir halindeki araçta yangın Ülke genelinde yapılan eş zamanlı denetimlerde ikamet izinsiz 7 kişi tespit edildi Lefkoşa-Güzelyurt ana yolundaki kaza ucuz atlatıldı Asteğmen ve çavuş aday adayları için son yoklama tarihi 28 Eylül Atlılar köyünde 10 dönümlük arazi yandı Kişi "Bir daha hiçbir iktidarın böyle bir düzen kuramaması için gerekli kurumsal yapıyı oluşturacağız" Altın fiyatları yatırımcıların odak noktası olmaya başladı Güney'de yangın önlemede yapay zeka sistemi kurulacak YMO “Taş ocağı sayısının artırılması değil, azaltılması gerekiyor” Japonya’yı vuran tayfunda ölü sayısı 9’a yükseldi, 4 kişi kayıp Güney Kıbrıs’ta “Mısır Αkbabası” görüldü DAÜ-SEN’den Çavuşoğlu’na mevzuat ve ilkeler temelinde karar alma çağrısı Deniz Yıldızı Apartmanları’ndaki teknik incelemelerin bir ayda tamamlanması bekleniyor Borsa güne yüzde 1,04 değer kaybederek başladı Güney’de kalan konutların tamir-bakımı için 6 milyon euro harcandı Holguin “BM'nin Kıbrıs sorunu ile ilgili çabaları sürüyor” Ömer Melih Nedimoğlu için acil kan aranıyor! Milli sporcu Hüsnü Batıkan, İzmir’deki Ultimate Deadlift Şampiyonası’nda şampiyon oldu Öztürkler'den Erdoğan’ın BM konuşmasına destek: "Kararlılığımızı pekiştirdi" Alzheimer farkındalığı için Lefkoşa ve Mağusa’da panel düzenlendi İskele'de seyir halindeki araçta yangın Ülke genelinde yapılan eş zamanlı denetimlerde ikamet izinsiz 7 kişi tespit edildi Lefkoşa-Güzelyurt ana yolundaki kaza ucuz atlatıldı Asteğmen ve çavuş aday adayları için son yoklama tarihi 28 Eylül Atlılar köyünde 10 dönümlük arazi yandı Kişi "Bir daha hiçbir iktidarın böyle bir düzen kuramaması için gerekli kurumsal yapıyı oluşturacağız" Altın fiyatları yatırımcıların odak noktası olmaya başladı Güney'de yangın önlemede yapay zeka sistemi kurulacak YMO “Taş ocağı sayısının artırılması değil, azaltılması gerekiyor” Japonya’yı vuran tayfunda ölü sayısı 9’a yükseldi, 4 kişi kayıp Güney Kıbrıs’ta “Mısır Αkbabası” görüldü DAÜ-SEN’den Çavuşoğlu’na mevzuat ve ilkeler temelinde karar alma çağrısı Deniz Yıldızı Apartmanları’ndaki teknik incelemelerin bir ayda tamamlanması bekleniyor Borsa güne yüzde 1,04 değer kaybederek başladı Güney’de kalan konutların tamir-bakımı için 6 milyon euro harcandı Holguin “BM'nin Kıbrıs sorunu ile ilgili çabaları sürüyor” Ömer Melih Nedimoğlu için acil kan aranıyor!
Dolar
Euro
Sterlin

Japonya'da "et yiyen" bakteri vaka sayısı en yüksek seviyesinde

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
Japonya'da "et yiyen" bakteri vaka sayısı en yüksek seviyesinde
Reklam

Japonya'da, "et yiyen" bakterinin yol açtığı, "potansiyel ölümcül" kabul edilen streptokokal toksik şok sendromu (STSS) vaka sayısının şimdiye kadarki en yüksek seviyeye çıktığı belirtildi.

Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsünden (NIID) yapılan açıklamada, ülkede bu yıl Haziran ayının başı itibarıyla STSS vaka sayısının 977'ye ulaştığı ifade edildi. 2023 yılının aynı döneminde 941 vaka görüldüğü, böylece kayıtların tutulmaya başlandığı 1999'dan bu yana vaka sayısının "rekor seviyeye" çıktığı belirtildi. Hastalığın "streptokok pyogenes" bakterisinden kaynakladığı ve sıklıkla boğaz ağrısıyla ilişkilendirildiği, takip eden dönemde uzuv nekrozuna ve çoklu organ yetmezliğine yol açabildiği bildirildi. Bakterinin daha öldürücü ve bulaşıcı türleri kaynaklı enfeksiyon vakalarının özellikle başkent Tokyo merkezli Kanto bölgesinde giderek daha fazla rapor edildiği bilgisi verildi. Covid-19 tedbirlerinin hafifletildiği 2023 bahar döneminden bu yana vaka sayısında gözlenen artıştan endişe edildiği belirtildi. SAYIKLAMA, YÜKSEK ATEŞ VE ŞİŞEN YARALAR Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanı Takemi Keizo, gazetecilere NIID'in açıklamasına ilişkin verdiği demeçte, temel enfeksiyon önlemlerinin uygulanmasının önemine işaret ederek, "Enfeksiyon eğilimlerini izlemeye devam etmenin gerekli olduğuna inanıyoruz." dedi. Tokyo Kadınlar Tıp Üniversitesinden Bulaşıcı Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Kikuçi Ken de özellikle ayak yaralarının streptokokal bakteriyel enfeksiyona karşı hassas olduğunu ifade etti. Kabarcık ve ayak mantarı gibi küçük yaraları bakterinin "olası giriş noktası" olarak nitelendiren Kikuçi, yaşlı hastalarda enfeksiyon kapmadan ölüme kadar geçen sürenin 48 saat olabileceğine dikkati çekti. Sayıklamanın eşlik ettiği yüksek ateş ve yaraların hızla şişmesinin tehlikeli işaretler olduğunu belirten Kikuçi, böyle bir durumda ivedilikle tıbbi yardım alınması gerektiğini vurguladı. Kikuçi, "Hasta sabah ayağında şişlik fark ettiği anda öğlene doğru dizine kadar genişleyebilir ve 48 saat içinde ölebilir." ifadesini kullandı. Mie Ulusal Hastanesi Başkanı Taniguçi Kiyosu, mayıs ayında yaptığı açıklamada, söz konusu bakterinin vücuda girmesinin "dramatik sonuçlara yol açabileceğini" belirterek, yaraların dezenfekte edilmesi ve el yıkama önlemlerinin artırılması çağrısı yapmıştı. Çoğunlukla 30 yaş civarındaki kişilerde görülen "et yiyen" bakterinin yol açtığı STSS, "potansiyel ölümcül" olarak nitelendiriliyor.

Benzer haberler

Dünya
Japonya’yı vuran tayfunda ölü sayısı 9’a yükseldi, 4 kişi kayıp 23 Eyl 2026 11:50 ABD ve Meksika'da kırmızı alarm: Polo Kasırgası 5. kategoriye yükseldi 23 Eyl 2026 08:38 Guterres "İki devletli çözüme verilen destek sözlerin ötesine geçmelidir" 23 Eyl 2026 08:29 Guterres'ten "Gazze" mesajı "Hiçbir şeye benzemeyen bir katliam ve yıkım yaşandı" 22 Eyl 2026 22:04 İran, Hürmüz Boğazı'nda "geçiş düzenlemelerine" uymayan gemilerin yüklerine el koymaya hazırlanıyor 22 Eyl 2026 21:54 Trump “Ara seçimlerden sonra İran ile anlaşma yapabiliriz” 22 Eyl 2026 21:38 BM Genel Kurulu'na son kez hitap eden Guterres “Hayati önem taşıyan kararlar asla makinelere bırakılmamalı" 22 Eyl 2026 21:26 Netanyahu’dan Mamdani'ye “BM'ye seni ifşa etmeye geliyorum" 22 Eyl 2026 21:12 BM'nin 81. Genel Kurulu’nun yüksek düzeyli katılım haftası başladı 22 Eyl 2026 21:07