Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Tatar “BM yetkililerinden beklentimiz, görev ve yetki sınırları içinde hareket etmeleri” Nöbetçi eczaneler (2 Temmuz 2026) E-devlet şifresi için süre uzatıldı Güney Kıbrıs’ta ödenmeyen trafik cezaları gündemde Ertuğruloğlu "Holguin'e yetkilerini ve haddini aştığı açıkça hatırlatılmalıdır" İskele Festivali devam ediyor Güney Kıbrıs’ta fiyatlarda ve enflasyonda artış Yunanistan'da iktidar partisi üyelerinin evlerine bombalı saldırı: Bir ölü, çok sayıda yaralı Çocuk kitabı “Düğme” Storytel’de yayınlandı Güney'de yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik enerjisi yüzde 23,5’e ulaştı Milli Olimpiyat Komitesi spora katkı sağlayan isimleri ödüllendirdi İKD ile Telsim arasında “Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni” için protokol imzalandı Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk taşınmazlarının kötüye kullanımı sürüyor Öztürkler “Belediye başkanlığı seçimi 6 Aralık’ta yapılacak” TikTok yüzlerce çalışanı yapay zeka ile içerik denetimi kapsamında işten çıkarıyor ARUCAD, 16. Uluslararası Ekonomi ve Sosyal Bilimler Konferansı’na ev sahipliği yaptı Cumhurbaşkanı Erhürman “Siyasi rant devşirme çabamız veya ihtiyacımız yok” KKTC'de bir ilk: Genç Yetenekler Production Orkestrası Avrupa'da ödül aldı! Rusya'dan Kiev'e büyük hava saldırısı: Polonya savaş uçaklarını havalandırdı Üstel “Sayın Ada, ülkemizi uluslararası platformlarda adıyla, sanıyla temsil ettiğin için seninle gurur duyuyor, iftihar ediyoruz" Tatar “BM yetkililerinden beklentimiz, görev ve yetki sınırları içinde hareket etmeleri” Nöbetçi eczaneler (2 Temmuz 2026) E-devlet şifresi için süre uzatıldı Güney Kıbrıs’ta ödenmeyen trafik cezaları gündemde Ertuğruloğlu "Holguin'e yetkilerini ve haddini aştığı açıkça hatırlatılmalıdır" İskele Festivali devam ediyor Güney Kıbrıs’ta fiyatlarda ve enflasyonda artış Yunanistan'da iktidar partisi üyelerinin evlerine bombalı saldırı: Bir ölü, çok sayıda yaralı Çocuk kitabı “Düğme” Storytel’de yayınlandı Güney'de yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrik enerjisi yüzde 23,5’e ulaştı Milli Olimpiyat Komitesi spora katkı sağlayan isimleri ödüllendirdi İKD ile Telsim arasında “Yılın Kadın Girişimcileri Ödül Töreni” için protokol imzalandı Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs Türk taşınmazlarının kötüye kullanımı sürüyor Öztürkler “Belediye başkanlığı seçimi 6 Aralık’ta yapılacak” TikTok yüzlerce çalışanı yapay zeka ile içerik denetimi kapsamında işten çıkarıyor ARUCAD, 16. Uluslararası Ekonomi ve Sosyal Bilimler Konferansı’na ev sahipliği yaptı Cumhurbaşkanı Erhürman “Siyasi rant devşirme çabamız veya ihtiyacımız yok” KKTC'de bir ilk: Genç Yetenekler Production Orkestrası Avrupa'da ödül aldı! Rusya'dan Kiev'e büyük hava saldırısı: Polonya savaş uçaklarını havalandırdı Üstel “Sayın Ada, ülkemizi uluslararası platformlarda adıyla, sanıyla temsil ettiğin için seninle gurur duyuyor, iftihar ediyoruz"
Dolar
Euro
Sterlin

İzveren: Yargıdaki sorunlar sadece yargı camiasının çabasıyla çözülemez

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News

İzveren: Yargıdaki sorunlar sadece yargı camiasının çabasıyla çözülemez

 Lefkoşa Mahalli Barosu Başkanı Arzu İzveren, yargıdaki sorunların sadece yargı camiasının çabalarıyla çözülebilecek bir noktada olmadığına işaret ederek, sorunların çözüme kavuşturulması maksadıyla gerek Yüksek Mahkeme tarafından, gerekse Barolar Birliği öncülüğünde tüm Mahalli Barolar’ın birlikte hareket ettiğini belirtti.

İzveren, Adli Yıl’ın başlaması nedeniyle Lefkoşa Mahalli Barosu adına yaptığı yazılı açıklamada, atılan veya atılacak adımların bu adli yılda daha görünür bir şekilde meyvesini vermesini diledi. Adaletin sağlanması için yalnızca yargıçların, avukatların ve savcıların üzerine düşen görevleri yerine getirmesinin yeterli olmadığını kaydeden İzveren, adil bir düzen oluşturmanın ilk evresinin toplumu oluşturan bireylerden başladığını hatırlattı. Adalet veya sosyal adalet olmayan yerde dirlik ve düzenden söz edilemeyeceği gibi kaosun çıkmasına da engel olunamayacağını kaydeden İzveren, hukukun üstünlüğüne dayanan rejimlerin, devletlerin ve toplumun değişik kesimlerinin yaşam ve refah düzeyinin dengeli olmasını gözeterek, varlıklarını sürdürebildiğini ifade etti. İzveren şöyle devam etti: “Ülkemizin halen içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle toplumsal sorunlarımız artmakta ve toplum bireyleri her geçen gün daha ağır şartlarda hayatlarını idame ettirmeye çalışmaktadır. Biz Avukatlar, yargının üç bacağından biri olarak kamu görevi yaptığımızın bilinci içerisinde meslek icra etmekteyiz ve mesleğimizi icra ederken de kamu menfaatini ilgilendiren sıkıntıları dile getirmeyi ve bunların çözümü için çareler üretmeyi kendimize bir borç bilmekteyiz. Bu nedenle barolarımız, görevleri icabı mesleki ve yargıdaki sorunlarla uğraş içerisinde olmalarının yanında gönüllü bir şekilde toplumsal konulara da katkı koymak için ciddi uğraşlar içerisindedirler. Bu vesile ile yeni adli yılımızın ülkemizdeki tüm kurum ve kuruluşlarca hukukun üstünlüğünün ve adaletin ön planda tutulacağı bir adli yıl olmasını temenni eder, yeni adli yılın başta biz avukatlar olmak üzere tüm yargı camiasına ve toplumuza hayırlı olmasını dileriz.” Kaynak: TAK

Benzer haberler

Featured
Tatar “BM yetkililerinden beklentimiz, görev ve yetki sınırları içinde hareket etmeleri” 2026-07-02 14:31:12 Nöbetçi eczaneler (2 Temmuz 2026) 2026-07-02 14:26:04 E-devlet şifresi için süre uzatıldı 2026-07-02 14:17:45 Güney Kıbrıs’ta ödenmeyen trafik cezaları gündemde 2026-07-02 14:13:18 Ertuğruloğlu "Holguin'e yetkilerini ve haddini aştığı açıkça hatırlatılmalıdır" 2026-07-02 14:05:25 İskele Festivali devam ediyor 2026-07-02 13:57:09 Güney Kıbrıs’ta fiyatlarda ve enflasyonda artış 2026-07-02 13:51:12 Yunanistan'da iktidar partisi üyelerinin evlerine bombalı saldırı: Bir ölü, çok sayıda yaralı 2026-07-02 13:16:33 Çocuk kitabı “Düğme” Storytel’de yayınlandı 2026-07-02 13:13:11