Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
“Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…” Hayvancılık ve Arıcılık sektörünün sorunları üreticilerle ele alınacak EL-SEN, Kıb-Tek'i güvenlik önlemi ve Toplu İş Sözleşmesi konusunda uyardı "Gerekirse en ağır cevabı vereceğiz" Sanayi Odası'nın 40. Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri başladı Bıçaklı "Kıb-Tek yönetimi ve genel müdür sorgulanmalı” Mannaş "Su geçirmez kapılar kapalı olsaydı yolcuların tamamı kurtarılabilirdi" Yiğit “Kalkınma Bankası’ndaki münhalin kişiye özel olduğu aşikâr” Güney Kıbrıs’taki Gilan (Ceylan) Köyü Camii’nde koruma çalışmaları tamamlandı Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi sarı alarm verdi Gazimağusa’da tenis kompleksi projesinin ilk etabında altı kort tamamlandı Dere yatağında çıkan yangın narenciye bahçesine zarar verdi Sevil Emirzade Belgeseli, 7 Ekim’de gösterilecek Gönyeli'de trafik kazası: Aracın çarptığı yaya yaralandı! Çeler “Trafo kazasında ihmali saptanan herkes hakkında gereken işlem yapılmalıdır" Şirinevler'deki iş kazasıyla ilgili yeni gelişme Üstel “Barıştan söz edip silahlanmak büyük bir çelişkidir” 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu! Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğretmenlerden ortak mesaj "Eğitimde barış ve sosyal adalet" “Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…” Hayvancılık ve Arıcılık sektörünün sorunları üreticilerle ele alınacak EL-SEN, Kıb-Tek'i güvenlik önlemi ve Toplu İş Sözleşmesi konusunda uyardı "Gerekirse en ağır cevabı vereceğiz" Sanayi Odası'nın 40. Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri başladı Bıçaklı "Kıb-Tek yönetimi ve genel müdür sorgulanmalı” Mannaş "Su geçirmez kapılar kapalı olsaydı yolcuların tamamı kurtarılabilirdi" Yiğit “Kalkınma Bankası’ndaki münhalin kişiye özel olduğu aşikâr” Güney Kıbrıs’taki Gilan (Ceylan) Köyü Camii’nde koruma çalışmaları tamamlandı Kıbrıs Rum Meteoroloji Dairesi sarı alarm verdi Gazimağusa’da tenis kompleksi projesinin ilk etabında altı kort tamamlandı Dere yatağında çıkan yangın narenciye bahçesine zarar verdi Sevil Emirzade Belgeseli, 7 Ekim’de gösterilecek Gönyeli'de trafik kazası: Aracın çarptığı yaya yaralandı! Çeler “Trafo kazasında ihmali saptanan herkes hakkında gereken işlem yapılmalıdır" Şirinevler'deki iş kazasıyla ilgili yeni gelişme Üstel “Barıştan söz edip silahlanmak büyük bir çelişkidir” 28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu! Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğretmenlerden ortak mesaj "Eğitimde barış ve sosyal adalet"
Dolar —
Euro —
Sterlin —

İyilik Gönüllüleri'nden örnek davranış

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
İyilik Gönüllüleri'nden örnek davranış
Reklam

Kıbrıs Vakıflar İdaresi İyilik Gönüllüleri,  Yayla Köyü’nde sahil temizliği yaparak, Yayla köyündeki çevresel kanserojen etkilere dikkat çekti.

Vakıflar İyilik Gönüllülerinden verilen bilgiye göre, temizlik çalışmasından önce İyilik Gönüllüsü Dr. Nurçin İncirli, çevresel kanserojen etkilerle ilgili basın açıklaması yaptı. İyilik Gönüllüleri 70 torbanın üzerinde çöp topladı. İncirli, bir insanın en önemli hakkının sağlıklı bir şekilde yaşama hakkı olduğuna işaret ederek, bunun için sağlıklı temiz bir çevre, sağlıklı gıdalar ve temiz suyun şart olduğunu vurguladı. Yayla köyünde son 10 yılda 52 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden İncirli, bunlardan 38’inin kanser den öldüğünü, yani köyde kanser nedeniyle ölüm oranının yüzde 73 olduğunu kaydetti. Yıllardır birçok sivil toplum örgütünün bu konuda çağrı yaptığını anımsatan İncirli, sırf bu yüzden köyde Yayla Sağlık ve Araştırma ve Geliştirme Derneği kurulduğunu ifade etti.   İncirli şunları kaydetti: “Çünkü Yayla köyü içinde  yer alan 2 baz istasyonu, köyümüzü çepeçevre saran tarım alanları ve dolayısıyla kullanılan pestisitler, köye yakın yerde yer alan gaminiler, tam teşekküllü çalışmayan bir arıtma sistemi  ve şu anda yanında bulunduğumuz kontrolsüz çöplük alanlar bulunmaktadır. Bu saydığımız alanlar yani pestisitler, baz istasyonları , kömür elde etmek için yapılan işlemle havaya saçılan  kimyasal zehirli hava ve buradaki çöplükteki metan gazı dahil hepsi  çevresel kanser oluşturucu etmenler olarak Kabul edilmektedir. Ayrıca belki de başka bilmediğimiz ve araştırılması gereken başka çevresel kanser yapıcı faktörler bulunmaktadır.” (TAK)

Benzer haberler

Featured
“Özgür Ruh 2” sanat etkinliği, 19 Ekim’de açılıyor 2 Eki 2026 15:29 Cumhurbaşkanı Erhürman “Tüm çocukların hakları gündemimde ve hepsiyle ilgili de çalışıyorum…” 2 Eki 2026 15:24 Hayvancılık ve Arıcılık sektörünün sorunları üreticilerle ele alınacak 2 Eki 2026 15:06 EL-SEN, Kıb-Tek'i güvenlik önlemi ve Toplu İş Sözleşmesi konusunda uyardı "Gerekirse en ağır cevabı vereceğiz" 2 Eki 2026 14:59 Sanayi Odası'nın 40. Olağan Genel Kurulu yarın yapılacak 2 Eki 2026 14:54 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri başladı 2 Eki 2026 14:20 Bıçaklı "Kıb-Tek yönetimi ve genel müdür sorgulanmalı” 2 Eki 2026 14:13 Mannaş "Su geçirmez kapılar kapalı olsaydı yolcuların tamamı kurtarılabilirdi" 2 Eki 2026 14:06 Yiğit “Kalkınma Bankası’ndaki münhalin kişiye özel olduğu aşikâr” 2 Eki 2026 13:54