Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil” Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek" Erhürman “5+1’e gidilecekse belli sonuçlar çıkacağının güvence altına alınması gerekir" Üstel “Gördük ki, her zamanki gibi masaya konan henüz bir şey yok" Nöbetçi eczaneler (16 Haziran 2026) "Erhürman’ın ortaya koyduğu dört ayaklı çözüm metodolojisini CTP olarak destekliyoruz" 14. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması yeniden düzenlenecek Ataoğlu “Bundan sonra da olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz” Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine! Şahali “30 okulun içinde Eğitim Bakanlığı’nın 30 kuruşu yoktur” Çavuş “Alın bunu bitirin desek bitiremezsiniz. Suyu bitiremediğiniz gibi…” Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" Berova “Bu korkutma siyasetiyle baskı yapılması doğru değil” Barçın "Yasa yüzlerce kişiyi mağdur edecek" Erhürman “5+1’e gidilecekse belli sonuçlar çıkacağının güvence altına alınması gerekir" Üstel “Gördük ki, her zamanki gibi masaya konan henüz bir şey yok" Nöbetçi eczaneler (16 Haziran 2026) "Erhürman’ın ortaya koyduğu dört ayaklı çözüm metodolojisini CTP olarak destekliyoruz" 14. Devlet Genç Sanatçılar Yarışması yeniden düzenlenecek Ataoğlu “Bundan sonra da olmamız gereken yerde olmaya devam edeceğiz” Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yolunu kullanacak sürücülerin dikkatine! Şahali “30 okulun içinde Eğitim Bakanlığı’nın 30 kuruşu yoktur” Çavuş “Alın bunu bitirin desek bitiremezsiniz. Suyu bitiremediğiniz gibi…”
Dolar
Euro
Sterlin

"İtirazların büyük çoğunluğu reddedildi"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"İtirazların büyük çoğunluğu reddedildi"

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Narin Ferdi Şefik, ilçe seçim kurullarına 26 itiraz yapıldığını, 3 itirazın kısmen kabul edildiğini açıkladı.

Şefik, itirazların büyük bir çoğunluğunun, genel, muğlak olduğu ve delil olmadığı için reddedildiğini söyledi.

Geçersiz oy pusulası yüzdeliğinin 9.91 olduğunu ifade eden Şefik, “11 bin 599 geçersiz oy pusulası var” dedi.

Yasaya göre bazı konularda perşembe gününe kadar itiraz hakkı olabileceğine dikkat çeken Narin Ferdi Şefik, TAK'a açıklamasında, süreci perşembeye kadar bekleyeceklerini belirtti.

Şefik, bunun sonrasında cuma günü sonuçların Resmi Gazete’de yayınlanacağını kaydetti.

Şefik, mazbataların büyük bir ihtimalle pazartesi günü verileceğini de ifade etti.

YSK Başkanı Narin Ferdi Şefik, seçim sonuçları hakkındaki itirazlar ve süreçle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugün itirazları değerlendirme sırasının ilçe seçim kurullarında olduğunu ifade eden Şefik, toplam 26 itiraz yapıldığını, 3 itirazın kısmen kabul edildiğini kaydetti.

Şefik, itirazların büyük bir çoğunluğunun, genel, muğlak olduğu ve delil olmadığı için reddedildiğini söyledi. “İtirazların YSK’ya gelme durumu vardır” diyen Şefik, birçok itirazın sandıklarda yapılması gerektiğini ama yapılmadığını da kaydetti. “GEÇERSİZ OY PUSULASI YÜZDELİĞİ 9.91” Geçersiz oy pusulası yüzdeliğinin 9.91 olduğunu ifade eden Şefik, “11 bin 599 geçersiz oy pusulası var” dedi.

Şefik, geçerli mühür oranının yüzde 92.12, geçerli karma oy yüzdeliğinin ise 7.88 olduğunu söyledi.

Yasaya bakıldığında bazı konularda perşembe gününe kadar itiraz hakkı olabileceğine dikkat çeken Narin Ferdi Şefik, süreci perşembeye kadar bekleyeceklerini belirtti.

Şefik, bunun sonrasında cuma günü sonuçların Resmi Gazete’de yayınlanacağını kaydetti.

Şefik, mazbataların büyük bir ihtimalle pazartesi günü verileceğini ifade etti.

Benzer haberler

Featured
Şerife Kırcıoğlu için kan aranıyor! 2026-06-16 19:31:00 İki ayrı trafik kazasında 27 yaşındaki yaya yaralandı! 2026-06-16 19:14:00 Girne Acapulco kavşağı ile Değirmenlik yol ayrımı, 3 gün trafiğe kapalı 2026-06-16 19:08:00 Girne'de iş kazası: 19 yaşındaki işçi yaralandı! 2026-06-16 18:39:00 Fed toplantısında dikkatler faiz kararından ziyade Warsh'ın vereceği mesajlarda olacak 2026-06-16 18:35:00 Meziyet İlgililer hayatını kaybetti! 2026-06-16 18:30:00 Rogers “Kuşları öldürebilecek olan bu ilaç türünü neden Bakanlık almakta ısrar ediyor?” 2026-06-16 18:06:00 Dinçyürek "İhtiyaç halinde yasal prosedürler çerçevesinde deport işlemleri uygulanabilir" 2026-06-16 17:48:00 Besim "HIV pozitif çıkan kişi süreç devam ederken sınır dışı edildiği için temaslı takibi yapılamadı" 2026-06-16 17:41:00