Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz" İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ağustos 2026) Üstel “Bir çocuk futbol kampı bile dedef oluyorsa, ciddi bir zihniyet sorunu var” "Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü Letymbiotis "Bir devletin yapması gerektiğini yapıyoruz" ECB tutanaklarında yeni faiz artışı olasılığı vurgulandı Fiber Optik Ek Protokolü Komitede onaylanarak, Genel Kurul’a sevk edildi Öztürkler “İki seçimin 6 Aralık’ta yapılmasına yönelik öneri Meclis'e geldi" Üstel "Kayıpların akıbetini ortaya çıkarmak tarihi sorumluluğumuzdur" Çin Halk Cumhuriyeti'nden KŞK'ya bağış YSK ve İlçe Seçim Kurullarının oluşumu açıklandı Karakum'da ani ölüm: Denizde yüzdüğü sırada hayatını kaybetti! AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Sivil Toplum İstişare Mekanizması Yönlendirme Komitesi Kıbrıslı Rum üyeleri açıklandı Araçta bırakılan çakmak yangına neden oldu Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit Devlet Töreni ile defnedilecek Yürüdüğü sırada rahatsızlanan şahıs hayatını kaybetti! Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz" İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ağustos 2026) Üstel “Bir çocuk futbol kampı bile dedef oluyorsa, ciddi bir zihniyet sorunu var” "Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü Letymbiotis "Bir devletin yapması gerektiğini yapıyoruz" ECB tutanaklarında yeni faiz artışı olasılığı vurgulandı Fiber Optik Ek Protokolü Komitede onaylanarak, Genel Kurul’a sevk edildi Öztürkler “İki seçimin 6 Aralık’ta yapılmasına yönelik öneri Meclis'e geldi" Üstel "Kayıpların akıbetini ortaya çıkarmak tarihi sorumluluğumuzdur" Çin Halk Cumhuriyeti'nden KŞK'ya bağış YSK ve İlçe Seçim Kurullarının oluşumu açıklandı Karakum'da ani ölüm: Denizde yüzdüğü sırada hayatını kaybetti! AJet'ten yurt dışı bağlantılı uçuşlarda indirim kampanyası Sivil Toplum İstişare Mekanizması Yönlendirme Komitesi Kıbrıslı Rum üyeleri açıklandı Araçta bırakılan çakmak yangına neden oldu Kimlik tespiti tamamlanan 15 şehit Devlet Töreni ile defnedilecek Yürüdüğü sırada rahatsızlanan şahıs hayatını kaybetti!
Dolar
Euro
Sterlin

"İthal öğretmen getirtmeye çalışmak, müdahalenin bir başka boyutudur"

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
"İthal öğretmen getirtmeye çalışmak, müdahalenin bir başka boyutudur"
Reklam

Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) milletvekili adayı olarak açıkladığı Tacan Reynar, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nın (KTÖS) mücadelesini selamladı.

Reynar, basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı ve UBP-DP-YDP hükümetinin "dayatma yasa değişikliklerine karşı direnen ve yarın da grevde olacak olan öğretmen sendikalarının mücadelesini” selamladığını belirterek , yarın Meclis önündeki eylemde olacağını duyurdu

-İthal öğretmen” getirtmeye çalışmak, müdahalenin bir başka boyutudur"

KTÖS ve KTOEÖS’ün haklı olduğunu ifade ettiği, haftalardır devam eden mücadelesine işaret eden Reynar, Ankara’dan gelen talimatlar doğrultusunda Kıbrıs Türk toplumunun ve meslek örgütleri ile sendikalarının haklarını budamak, iradelerini ellerinden almak için yasa değişiklikleri yapmaya çalıştığını iddia ettiği UBP-DP-YDP Hükümetine karşı mücadeleye destek çağrısı yaptı.

Reynar, ülkede yüzlerce genç işsiz öğretmen adayı varken, ısrarla Türkiye’den “ithal öğretmen” getirtmeye çalışmanın, müdahalenin bir başka boyutu olduğunu savundu.

-“Kendi öğretmenini, eğitimcisini aşağılayan bir bakanın o koltukta bir dakika dahi durmaması gerekir”

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun Türkiye’den “ithal öğretmen” getirmeye gerekçe olarak “Bizim öğretmenlerimizden daha donanımlı, daha iyi akademik performanslı, bizim seviyemizden daha yukarıda olan öğretmenler” ifadelerini kullanmasının utanç verici olduğunu kaydeden Reynar, kendi ülkesinin öğretmenini, eğitimcisini bu derece aşağılayan bir bakanın o koltukta bir dakika dahi durmaması gerektiğini ifade etti

Reynar, “Çavuşoğlu, kendisine olan güvensizliğini ve beceriksizliğini, öğretmenler üzerinden tatmin etmeye çalışıyor ve ülkenin değerli eğitimcilerini aslında kendisinde olan vizyonsuzlukla itham ediyor. Bu derece teslim olmuş, kendi toplumunu hor gören bir zihniyete karşı mücadele için öğretmenlerimizin yanında olacağız” dedi.

Benzer haberler

Featured
Frankfurt Havalimanı'nda çalışan 2 kişi sıtma nedeniyle öldü 27 Ağu 2026 22:04 İspanya'da müze soygunu: 3 bin yıllık paha biçilemez altın hazine dört dakikada çalındı 27 Ağu 2026 21:59 İran "ABD kötülük yapmaya başlarsa, tarihe geçecek bir karşılık veririz" 27 Ağu 2026 21:51 İngiltere'deki siber saldırıda 8,7 milyon müşterinin verilerine erişildi 27 Ağu 2026 21:45 Döviz piyasalarında günün son rakamları (27 Ağustos 2026) 27 Ağu 2026 21:30 Üstel “Bir çocuk futbol kampı bile dedef oluyorsa, ciddi bir zihniyet sorunu var” 27 Ağu 2026 21:21 "Bosna Kasabı" olarak bilinen savaş suçlusu Ratko Mladic öldü 27 Ağu 2026 20:16 Letymbiotis "Bir devletin yapması gerektiğini yapıyoruz" 27 Ağu 2026 20:07 ECB tutanaklarında yeni faiz artışı olasılığı vurgulandı 27 Ağu 2026 20:03