İtfaiye Müdürlüğü, av mevsiminin açılmasından dolayı avcıları ve halkı uyardı

Voice Kıbrıs Haber
İtfaiye Müdürlüğü, av mevsiminin açılmasından dolayı avcıları ve halkı uyardı.
PGM-İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, halka ve özellikle av mevsimi açıldığından dolayı avcılara, sıcak ve rüzgarlı havaların yangın riskini arttırdığı bu günlerde, kırsal ve kentsel alanlar ile ormanlık alanlarda yangın riskine karşı yangına neden olabilecek faaliyetlerden kaçınmaları tavsiye edildi.
Açıklamada, ayrıca gerekli izin ve tedbirler almadan anız yakanların tespit edilmesi halinde de yasal işleme gidileceği hatırlatıldı.
Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Her türlü (mangal ateşi - kahve ateşi v b.) ateş yakmak yasaktır; Araçlarımızı, İtfaiye araçlarının geçişini engelleyecek şekilde orman yolları, yangın şeritlerinin olduğu yerler, orman arazileri ve kuru otlar üzerine değil, orman yollarının kenarına ve açık alanlara park edilmemesine özen gösteriniz; Ormanlık alan içerisine bırakılan çöpler, özellikle içi su dolu pet şişeler ve cam şişeler güneş ışınlarından mercek görevi görüp yangına sebebiyet verdiğini unutmayınız; Araziler, yol kenarları ve ormanlık alan içerisindeki kuru otlar üzerine sigara izmariti atmayınız; Av tüfeklerinden çıkan fişekler kuru otlar üzerine düştüğü zaman yangına sebebiyet verebildiği unutulmamalıdır.”
Voice Kıbrıs Haber
Benzer haberler
Featured
Meteoroloji Dairesi 9-15 Haziran tarihlerini kapsayan hava tahmin raporunu açıkladı
31 Ekim’e kadar ateş yakmak yasak
Hristodulidis "Kıbrıs sorunundaki gelişmeler konusunda ihtiyatlı iyimserim"
Stelios İki Toplumlu İş Birliği Ödülleri sahiplerini buldu: 18 girişimciye 500 bin Euro destek
Çalıştığı iş yerinden yüklü miktarda para çaldı, ülkeye giriş yaptığı sırada tutuklandı!
Mevlevi'de çıkan yangında 3 dönümlük aralan zarar gördü!
İran'da tüm uçuşlar ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi
Holguin- Erhürman görüşmesinde Kıbrıs sorunu ve yaratıcı önlemler ele alındı
Ziyamet’teki ev yangınının kundaklama olduğu ortaya çıktı, 1 kişi tutuklandı!


