İtfaiye "artık vazgeçin" çağrısı yapmak zorunda kaldı

Voice Kıbrıs Haber
Ortodoks Hristiyanların Paskalya kutlamaları çerçevesinde, Hz. İsa’nın çarmıha gerilip gömüldükten sonra dirilmesi seremonisi çerçevesinde çatapat patlatılması ve büyük ateşler yakılması sonucu çıkan yangınlarla Güney Kıbrıs’ın dün “savaş alanı” görüntüsüne büründüğü bildirildi.
Rum haber kaynakları, çatapat ve molotof kokteyli atılması nedeniyle her yerden patlama sesi geldiğini, birçok yerde yangın çıktığını, Kıbrıs Rum polisinin durumu kontrol altına almakta zorlandığını kaydetti.
Son 24 saat içerisinde gelişigüzel çatapat kullanılması ve büyük ateşler yakılması sonucunda çıkan 50’den fazla yangına müdahale etmek zorunda kalan Kıbrıs Rum İtfaiye teşkilatı, halka “artık vazgeçin” çağrısı yapmak zorunda kaldı.
İnternette viral olan yangın videoları özellikle Lefkoşa’nın güneyinde, Larnaka ve Limasol’da durumun trajik olduğunu gösterdi. Limasol’da durum kontrolden çıktı, bir polis devriyesi gençler tarafından atılan çatapat ve molotof kokteyli nedeniyle alevler arasında kaldı. Larnaka’da da “diriliş” saatinde “Faneromeni Kilisesi” yanında yakılan büyük ateş tarlalara yayıldı, halk arasında korku ve panik yarattı.
Voice Kıbrıs Haber/TAK
Benzer haberler
Featured
Trump'ın sağ kolu aniden istifa etti: "Hazırlıksız yakalandı, kimseyi bulamıyor"
Kudüs'te yaz ortasında alışılmadık yağışlar sele neden oldu
Erhürman "Üzülmek yetmez. Tüm gençlerimizin sorunlarına hep birlikte çözüm üretmek zorundayız"
Dünyada üçüncü vaka oldu: Trabzon'da milyonda bir görülen doğum
Küflü duşlar ve erzak krizi ABD'yi karıştırdı: Lincoln uçak gemisi eve dönüyor
Kediden kuduz geçer mi?
Güney Kore lideri Lee, Kuzey Kore ile gerilimi sona erdirmek istediğini söyledi
Bir sonraki güneş tutulması 1 yıl sonra gerçekleşecek
340 bin kişiye aynı mektup gidecek


