İtalya'da şiddetli yağışlar sel ve taşkınlara yol açtı

Voice Kıbrıs Haber
İtalya'nın doğusunda etkili olan aşırı yağışlar, sel ve taşkınlara yol açarak günlük hayatı olumsuz etkiledi.
Ulusal basında çıkan haberlere göre, ülkenin doğusunda Abruzzo, Molise ve Puglia bölgelerinde dün akşamdan bu yana etkili olan aşırı yağışlar, bu bölgelerde birçok yerde nehirlerin taşmasına ve toprak kaymalarına neden oldu.
Abruzzo ve Molise bölgeleri arasında sınırı oluşturan Trigno Nehri üzerinde kurulu Adriyatik kara yolu üzerindeki bir köprü yerel saatle 09.00 civarında selin etkisiyle çöktü.
İtalyan itfaiyesi de çöken köprü etrafında güvenlik önlemlerini artırdı.
Çökme riskinden dolayı köprünün önceden tedbir maksatlı trafiğe kapatılmasıyla bir trajedinin önüne geçildi. Ayrıca, nehir üzerindeki bir köprü daha trafiğe kapatıldı.
Ascoli Piceno vilayetine bağlı Pozzo beldesinde aşırı yağışların yol açtığı heyelanlar nedeniyle mahsur kalan yaklaşık 90 kişiye ulaşılmaya çalışılıyor.
Ayrıca demir yolu ulaşımında da aksaklıklar yaşandı ve birçok yerde demir yolu seferleri iptal edildi, çok sayıda yolcu istasyonlarda mahsur kaldı.
Başbakanlık Sivil Savunma Biriminin ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda da üç bölgedeki halkı ve yerel yetkilileri uyardı.
Paylaşımda, "Şiddetli hava olaylarından etkilenen bölgelerde sel, toprak kaymaları ile kara yolu ve demir yolu trafiğinde aksaklıkların sıkça yaşandığı bildirilmeye devam ediyor. Halkı korumak için önleyici tahliyeler yapıldı. Kurtarma ekipleri ve sivil savunma gönüllüleri bölgede aktif olarak çalışıyor. İlerleyen saatlerde daha şiddetli hava koşulları bekleniyor." ifadeleri kullanıldı.
Benzer haberler
Dünya
Netanyahu savaşı anlattı, delegeler salonu terk etti
Miçotakis "Coğrafyayı değiştiremeyiz, yan yana yaşamak bizim kaderimiz"
Bu adada 30 yılı aşkın sürenin ardından ilk bebek dünyaya geldi
Kolombiya, İran ile diplomatik ilişkilerini kesti
New York’ta binlerce kişi Netanyahu'yu protesto etti
Gerilim, Netanyahu'nun New York programını kısalttı
İsviçre'de bu yıl sıcaklar nedeniyle 600'den fazla kişi hayatını kaybetti
İran ile BAE arasındaki tüm uçuşlar iptal edildi
Hız trenine binip beyin hasarı geçirdiğini iddia eden 3 kişi eğlence parkına dava açtı



