İtalya'da 4 havalimanında bazı uçuşlar için yakıt kısıtlaması yapılıyor

Voice Kıbrıs Haber
ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a saldırmasıyla başlayan ve İran'ın da misillemeleriyle gelişen Orta Doğu'daki savaşın tetiklediği enerji krizinin etkileri havacılık sektöründe görülmeye devam ediyor.
İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Milano Linate, Bologna, Venedik ve Treviso havalimanlarına jet yakıtı tedarik eden "Air BP Italia" şirketi, hava yolları firmalarına bir NOTAM (havacılara bildiri) yayımladı.
NOTAM'da, bu dört havalimanından yapılacak uçuşlar için ilk yakıt kısıtlamasının bugünden itibaren uygulanmaya başlandığı ve 9 Nisan'a kadar süreceği belirtildi.
Bu havalimanlarında yakıt temininde önceliğin ambulans uçaklara, devlet uçuşlarına ve yolculuk süresi 3 saatten fazla olan uçuşlara verileceği kaydedilen NOTAM'da, bu kapsam dışında kalan uçuşlar için dağıtımın sınırlı bir program çerçevesinde yapılacağı ifade edildi.
Diğer yandan Venedik, Treviso ve Verona havalimanlarının işletmesini yürüten Save Grup'tan yapılan yazılı açıklamada, kendi bünyelerindeki havalimanlarında yakıt kısıtlamalarının önemli boyutlarda olmadığı belirtildi.
Benzer haberler
Dünya
Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü
İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu
Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu
Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü
Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti
Moskova'da kritik zirve: ABD heyetinin Putin ile görüşmesi başladı
Bu plajın anahtarı 400 bin dolar: Bir yıldır bekleyen müşteriler var
Bu şehrin altında 1 milyar ton buz var
Endonezya'da 2 bine yakın kişi okullarda dağıtılan yemeklerden zehirlendi


