Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi Örgütlerden "Federal Çözüm Hemen Şimdi” sloganıyla eylem… YKS KKTC kontenjanları YÖK’te onaylandı: 344 alanda 655 kontenjan CHP Grup Başkanı Özel, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi Gül "Kıbrıs’ın geleceğini Brüksel’in kararları değil, Kıbrıs Türkünün özgür ve meşru iradesi belirleyecektir" Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkacak Brent petrol 90 dolar sınırını devirdi KTOEÖS "Bakanlık yeni öğretim yılını yine kaosla başlatacak" Türkiye Kıbrıs adasına çekilecek doğalgaz hattı için Akdeniz'de Navtex duyurdu Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) KTSO, “Nakit Akışı ve Bütçe Yönetimi Semineri” düzenledi Hasipoğlu “Aşırı sıcaklarda çalışanlarımızın sağlığını korumak önceliğimizdir” Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi OpenAI’ın yapay zekası kontrol dışına çıkarak bir şirketin sunucularına sızdı Döviz piyasalarında günün son rakamları (22 Temmuz 2026) Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı Borsa günü yüzde 1,18 değer kazanarak tamamladı Muğla'da orman yangını: Alevler evlere yaklaştı bir mahalle tahliye edildi Örgütlerden "Federal Çözüm Hemen Şimdi” sloganıyla eylem… YKS KKTC kontenjanları YÖK’te onaylandı: 344 alanda 655 kontenjan CHP Grup Başkanı Özel, partisinin bazı milletvekilleriyle bir araya geldi Gül "Kıbrıs’ın geleceğini Brüksel’in kararları değil, Kıbrıs Türkünün özgür ve meşru iradesi belirleyecektir" Hava sıcaklığı 43 dereceye kadar çıkacak Brent petrol 90 dolar sınırını devirdi KTOEÖS "Bakanlık yeni öğretim yılını yine kaosla başlatacak" Türkiye Kıbrıs adasına çekilecek doğalgaz hattı için Akdeniz'de Navtex duyurdu Nöbetçi eczaneler (22 Temmuz 2026) KTSO, “Nakit Akışı ve Bütçe Yönetimi Semineri” düzenledi Hasipoğlu “Aşırı sıcaklarda çalışanlarımızın sağlığını korumak önceliğimizdir”
Dolar
Euro
Sterlin

İsviçre'deki hastanelerin acil servisleri için "kriz" uyarısı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İsviçre'deki hastanelerin acil servisleri için "kriz" uyarısı

İsviçre Acil Tıp Derneği Eş Başkanı Vincent Ribordy, ülkedeki hastanelerin acil servislerinde yaşanan kapasite sorununun derin bir krize dönüştüğü uyarısında bulundu.

İsviçre'deki Le Temps Gazetesine konuşan Ribordy, Valais kantonundaki Martigny bölgesinde yer alan bir hastanenin acil servis bölümünün kapatılmasına tepki gösterdi.

Ribordy, ülkedeki acil servislerde yaşanan kapasite sorununun derin bir krize dönüştüğü uyarısı yaptı.

Martigny bölgesindeki acil servis departmanının kapatılmasıyla ilgili krizin, "ülkedeki yaygın bir problemi yansıttığını" vurgulayan Ribordy, "İsviçre'deki sağlık sistemi kapasitesinin limitsiz olduğu düşünülüyor ancak öyle değil." ifadesini kullandı.

Ülkedeki kalifiye sağlık personeli sorununun yıllardır bilindiğine işaret eden Ribordy, acil servisler üzerindeki baskının hafifletilmesi gerektiğini vurguladı.

Ribordy, birinci basamak hekim açığı olduğu sürece alınan bu kararların bir faydasının olmayacağını kaydetti.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, acil servis bölümünün 18.00-08.00 saatleri arasında kapatılacağı ve bu uygulamanın 9 Ocak'ta başlayacağı duyurulmuştu.

Açıklamada, acil servisteki hasta sayısında sürekli yaşanan artış ve hemşire sayısındaki eksikliğin büyümesi üzerine kararın alındığı belirtilmişti.

Benzer haberler

Dünya
Fransa’da aşırı sıcaklar 5 bin 700 can aldı 2026-07-22 22:12:03 BM "Moritanya açıklarında alabora olan teknedeki en az 143 kişi öldü ya da kayboldu" 2026-07-22 22:07:38 Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, seçimlerin artık yapılmayacağını duyurdu 2026-07-22 22:03:41 Trump'tan İran'a "Hürmüz Boğazı" tehdidi 2026-07-22 21:57:26 Düşen uçağın enkazına 74 yıl sonra ulaşıldı 2026-07-22 21:36:00 Bill Gates Vakfı yetkililerinin 30 kez Epstein'le görüştüğü ortaya çıktı 2026-07-22 15:14:47 Mamdani "Netanyahu New York'a gelirse tutuklama emrini yerine getirin" 2026-07-22 15:05:21 İtalya'nın Sicilya Adası orman yangınlarıyla mücadele ediyor 2026-07-22 12:24:18 Alman tren istasyonlarında içki yasaklandı 2026-07-22 10:54:52