İsviçre'de yeni yıl faciası: Dört kişinin kimliği belirlendi!

Voice Kıbrıs Haber
Valais Kanton polisi, İsviçre'deki Crans-Montana Kayak Merkezi'nde yılbaşı kutlamalarının yapıldığı barda çıkan ve 40 kişinin ölümüne yol açan yangının ardından dört cesedin teşhis edildiğini, bu kişilerin İsviçreli olduğunu bildirdi.
Polis, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, yangın felaketinde hayatını kaybeden 40 kişiden 4'ünün kimliğinin tespit edildiği belirtilerek "Hayatını kaybedenler, 16 ve 21 yaşlarında iki İsviçreli kız ile 16 ve 18 yaşlarında iki İsviçreli erkek. Cesetler ailelerine teslim edildi." ifadeleri kullanıldı.
Ölen ve yaralanan diğer kişilerle ilgili soruşturma ve kimlik tespit işlemlerinin yoğun şekilde devam ettiği aktarılan açıklamada, yakınlarına duyulan saygı gereği daha fazla bilginin paylaşılmayacağı kaydedildi.
- İsviçre'de barda çıkan yangın
Valais Kantonu'na bağlı kayak merkezi olarak tanınan Crans-Montana kasabasında, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı barda yangın çıkmıştı.
İsviçreli yetkililer, yangında 40 kişinin hayatını kaybettiğini, çoğu ağır 119 kişinin yaralandığını açıklarken İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani ise ölü sayısını 47 olarak paylaşmıştı.
Yetkililer, olayın nedenini araştırdıklarını açıklarken görgü tanıkları, yangına, şampanya şişelerine takılı maytaplı mumların neden olduğunu belirtmişti.
Yaralıların nakledildiği çevredeki hastaneler, yoğun bakım kapasitelerinin dolduğunu açıklarken çok sayıda yaralı komşu ülkelere sevk edilmişti.
Benzer haberler
Dünya
Gana'da meydana gelen sellerde hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükseldi
Gazze'deki çocuklar 1000 gündür hayatta kalma savaşı veriyor
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 645'e yükseldi
Uzayda ilk robotik kurtarma operasyonu: NASA düşen teleskobun peşinde
Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"
Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor"
Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı
Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı
DSÖ "Depremlerin vurduğu Venezuela'da sağlık sistemi ciddi baskı altında"



