İşverenler Sendikası asgari ücret toplantısına katılmayabilir
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
İşverenler Sendikası Yönetim Kurulu, Sosyal Sigorta İşveren prim desteğinin yatırılmadığını belirterek, konunun Bakanlar Kurulu’nda bir karara bağlanmaması nedeniyle yapılacak olan Asgari Ücret toplantılarına katılmayabileceğini belirtti.
Yapılan yazılı açıklamada “Ocak ayında toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısında belirlenen asgari ücret ile birlikte, İşverene Sosyal Sigorta prim desteğinin yüzde 50’sinin de istihdam destekleme fonundan karşılanacağı kararı alınmıştı. Ancak aradan geçen 6 ayda ifade edilen destek İşverenlere verilmemiştir” denildi.
“Konu, her zaman takip edildiğinde karar tasarısının hazır olduğu, Bakanlar Kurulu’na sunulduğu ifade edilmekte, sanki de Bakanlar Kurulu kararının alınmasında bir engel varmış gibi karar geciktirilmektedir” ifadelerinin kullanıldığı açıklama şöyle devam etti:
“Bu sebeple, Sendika Yönetim Kurulumuz bugün yapmış olduğu toplantıda, Sosyal Sigorta İşveren prim destek konusunun Bakanlar Kurulunda bir karara bağlanmaması nedeni ile yapılacak olan Asgari Ücret toplantılarına katılmayabileceği kararını üretmiştir ve bu konuda Bakanlar Kurulu YK tarafından göreve davet edilmektedir.”
Benzer haberler
Featured
“Yerel El Sanatlarına Ait Motifler” pul serisi satışa çıkıyor
Erhürman “Ayia Napa'daki olayla ilgili üç yabancı uyruklu kişi yakalandı bir kişi aranıyor”
Dünya liderleri, NATO Zirvesi için Ankara'da buluşuyor
Borsa haftaya 0,51 artışla başladı
Güney Kıbrıs milyonerler için önde gelen destinasyonlardan biri olarak gösterildi
Tabipler Birliği, Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ni ziyaret etti
ABD'de aşırı sıcak hava dalgası nedeniyle 25 kişi öldü
İSG-BİR’de başkan Nidai Kordal oldu
Petrol fiyatları haftaya 72,22 dolardan başladı



