İsveç, AB'den ticaret anlaşmasını dondurarak İsrail'e ekonomik baskı yapmasını istedi

Voice Kıbrıs Haber
İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsrail'e yönelik ekonomik baskının artırılması gerektiğini belirtirken Gazze'ye acil yardım ulaştırmak amacıyla Avrupa Birliğinden (AB) ticaret anlaşmasını dondurarak İsrail'e ekonomik baskı yapmasını istedi.
İsrail’in Gazze Şeridi’nde sürdürdüğü soykırım, saldırılar ve insani yardım girişini kısıtlayan sıkı kuşatma nedeniyle bölgedeki açlık ile AB'nin atması gereken adımlara ilişkin, X hesabından açıklama yapan Kristersson, "Gazze'deki durum gerçekten vahim ve İsrail acil yardım konusunda yaptığı en temel yükümlülükleri ve anlaşmaları yerine getirmiyor." değerlendirmesinde bulundu.
İsrail üzerindeki ekonomik baskının artırılması gerektiğine dikkati çeken Kristersson, şunları kaydetti:
"İsveç bu nedenle AB'nin ortaklık anlaşmasının ticaret kısmını en kısa sürede dondurmasını talep ediyor. İsrail üzerindeki ekonomik baskı artırılmalı. İsrail hükümeti, Gazze'ye engelsiz insani yardım girişine izin vermelidir. Aynı zamanda, rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması için Hamas üzerindeki baskının artırılması gerekiyor."
Benzer haberler
Dünya
Ryanair uçağında bir yolcu, kırılan pencereden dışarı savrulmaktan "son anda" kurtuldu
AB nüfusu 452 milyona yükseldi
Yunanistan'ın Eğriboz Adası'nda binlerce balık kıyıya vurdu
Netanyahu’dan Türkiye'nin F-35 sürecine dolaylı tepki
Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor
Uzaya seyahat eden en yaşlı kadın Wally Funk hayatını kaybetti
İspanya’da orman yangını faciası: 12 kişi hayatını kaybetti
ABD basını yazdı: İran’dan Trump’a suikast planı
Çin'de ayakkabı fabrikasında yangın: 28 kişi hayatını kaybetti



