"İstihdam rakamı yine yeterli olmayacak"
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS)’tan bir heyeti kabul etti.
Maliye Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, görüşmede hemşire istihdamı konusu ele alındı. KIDRIŞLIOĞLU Kamu-Sen Genel Sekreteri Özgür Kıdrışlıoğlu ziyarette yaptığı konuşmada, hemşire alımı konusunda sayı artışına gidilmesinin memnuniyet yarattığını ancak yeni açılan ve açılacak olan servisler söz konusu olduğunda istihdam rakamının yine yeterli olmayacağını ve sıkıntıları gidermeyeceğini belirtti. Kıdrışlıoğlu, sistemde köklü değişiklikler yapılmadan ve var olan eksiklikler tamamlanmadan yeni servislerin açılmasının ek mesaileri azaltmayacağını da kaydetti.
Heyet üyeleri, yeni servislerin hayat bulmasının önemli olduğunu, yeni servislerin açılmasına karşı olmadıklarını ancak mevcut servislerde hemşire eksikliği tamamlanmadan yeni servislerin açılıyor olmasının hemşire yetersizliğini artıracağı yönündeki görüşlerini ifade ettiler.
Heyette bulunan sorumlu hemşireler, meslektaşlarının ‘ek mesaiciler’ olarak lanse edilmesinden rahatsızlık duyduklarını da ifade ettiler ve şunları kaydettiler:
“Oysaki servislerimizi çevirmek için hemşire arkadaşlarımızı nöbete getiriyoruz. Hemşirelerimiz, servisi 24 saat çevirmek ve hastalarımıza bakmak için eşlerinden, çocuklarından, ailelerinden ve daha birçok sorumluluklarından ödün veriyor, ciddi anlamda fedakârlık gösteriyorlar”.
DENKTAŞ
Maliye Bakanı Serdar Denktaş da gerekli notları aldığını söyledi ve üçüncü yılına girdiği Maliye Bakanlığı döneminde özellikle hemşire alımı için sunulan tüm talepleri onayladığını fakat sorunun hala çözülememiş olmasının kendisini üzdüğünü söyledi.
Özellikle sağlığı ve eğitimi önemsediğini ifade eden Denktaş, bu konuda gerekli adımları üstlenmeye devam edeceğini de belirtti.
(TAK) Benzer haberler
Featured
Öztürkler "Güney'in silahlanma faaliyetleri ile askeri iş birlikleri Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki dengeleri değiştirmeye yöneliktir"
İsviçre nüfusun 10 milyonda sınırlandırılmasını oyluyor
Nöbetçi eczaneler (14 Haziran 2026)
Yapay zekada soğuk savaş: ABD, Anthropic’e yabancı engeli getirdi
Lefkoşa'da yarın birçok bölgeye 2 saat elektrik verilemeyecek
Patlayan roket için kritik karar
Sevgi Atailer için acil kan aranıyor!
İran "Mutabakat yarın olmasa da önümüzdeki günlerde olabilir"
Elebaşı İtalya'da bulunan suç örgütüne operasyonda 33 zanlı tutuklandı


