Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Palmas “Güney Kıbrıs herhangi bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya değil” Öztürkler, Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’yi kabul etti Küresel piyasalar jeopolitik sarkaç kıskacında Erhürman yarın, “Cumhurbaşkanlığı’nda 200 Gün” toplantısı düzenleyecek Bir Yaz Gecesi Rüyası Girne Amfi Tiyatro’da sahnelendi İzinsiz ateş yakan şahıs yangına neden oldu! Yeniboğaziçi’nde bağımsız güç: Atalay Talaykurt neden aday olduğunu açıkladı Bitcoin 8 ayda 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti Geleceğin Veteriner Hekimleri Kıbrıs’ta bir araya geldi Petrolün varili 90 doların altına geriledi NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı Altın fiyatlarında gerilim düşüşü Filipinler'deki 7,8'lik depremin ardından tsunaminin yol açtığı dalgalar, Japonya'nın bazı bölgelerine ulaştı ABD, İran'a düzenlediği saldırılarını tamamladığını duyurdu Döviz kurlarında son durum (10 Haziran 2026) Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" Palmas “Güney Kıbrıs herhangi bir güvenlik tehdidiyle karşı karşıya değil” Öztürkler, Türkiye İçişleri Bakanı Çiftçi’yi kabul etti Küresel piyasalar jeopolitik sarkaç kıskacında Erhürman yarın, “Cumhurbaşkanlığı’nda 200 Gün” toplantısı düzenleyecek Bir Yaz Gecesi Rüyası Girne Amfi Tiyatro’da sahnelendi İzinsiz ateş yakan şahıs yangına neden oldu! Yeniboğaziçi’nde bağımsız güç: Atalay Talaykurt neden aday olduğunu açıkladı Bitcoin 8 ayda 1 trilyon dolardan fazla değer kaybetti Geleceğin Veteriner Hekimleri Kıbrıs’ta bir araya geldi Petrolün varili 90 doların altına geriledi NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı Altın fiyatlarında gerilim düşüşü Filipinler'deki 7,8'lik depremin ardından tsunaminin yol açtığı dalgalar, Japonya'nın bazı bölgelerine ulaştı ABD, İran'a düzenlediği saldırılarını tamamladığını duyurdu Döviz kurlarında son durum (10 Haziran 2026) Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü Döviz piyasalarında günün son rakamları (9 Haziran 2026) DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz"
Dolar
Euro
Sterlin

İstifa çağrısı yaptılar

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İstifa çağrısı yaptılar

Afgan sığınmacılar hakkındaki ifadeleri ve Almanya'dan geçen hafta sınır dışı edilen Afgan bir sığınmacının Afganistan'da intihar etmesinin ardından Almanya İçişleri Bakanı Seehofer'e istifa çağrısı yapıldı.

Seehofer'in önceki gün katıldığı bir toplantıda Afganistan'a 69 sığınmacının gönderildiğini belirterek, "Tam da benim 69. doğum günümde Afganistan'a 69 kişi geri gönderildi. Bunu ben sipariş etmedim. Bu (sayı) normalin üzerinde." ifadelerini kullanması ülkede eleştirilere sebep oldu. Dün de Afganistan'a gönderilen 23 yaşındaki bir sığınmacının Kabil'de intihar ettiğinin öğrenilmesiyle Seehofer'in görevinden istifa etmesi istendi. Sol Parti Milletvekili Jan Korte, sığınmacının ölümünden Seehofer'in de büyük ölçüde sorumlu olduğunu belirterek, "Seehofer’in gitmesinin zamanı geldi." dedi. Yeşiller Partisi Federal Meclis Grubu Eş Başkanı Anton Hofreiter de Seehofer'in görevinin hakkını veremediğini ve bu görev için uygun olmadığını kaydetti. Partinin diğer Eş Başkanı Katrin Göring Eckardt de sınır dışı konusunda şaka yapılamayacağını belirterek, "İnsan hayatına ilişkin kararlar kötü ellerde." değerlendirmesinde bulundu. İçişleri Bakanı Seehofer, hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından da eleştiriliyor. SPD Gençlik Teşkilatı (Jusos) Genel Başkanı Kevin Künert, "acınacak durumdaki Seehofer'in karakter olarak makamını dolduramadığını" belirtti. SPD Milletvekili Thomas Oppermann da insanların sınır dışı edilmelerinin ciddi konu olduğunu ifade ederek, "Bu konuya ilişkin şaka yapılmaz." yorumunda bulundu. Seehofer, geçen ay sığınmacı konusunda Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüş ayrılığı yaşamış ve bu konu koalisyon krizine yol açmıştı. Taraflar yoğun görüşmeler sonucunda uzlaşmaya varmıştı.

Benzer haberler

Dünya
NASA Artemis III görevinin yeni astronotlarını açıkladı 2026-06-10 09:04:00 Kuzey İrlanda'daki göçmen karşıtı eylemlerde çok sayıda ev ve araç yakıldı 2026-06-10 08:54:00 Filipinler'deki 7,8'lik depremin ardından tsunaminin yol açtığı dalgalar, Japonya'nın bazı bölgelerine ulaştı 2026-06-10 08:42:00 ABD, İran'a düzenlediği saldırılarını tamamladığını duyurdu 2026-06-10 08:31:00 Trump'tan "İranlılar helikopterimizi düşürdü, karşılık vereceğiz" mesajı 2026-06-09 21:51:00 ABD'de Texas'ın ardından New Mexico'da da hayvanda et yiyen parazit görüldü 2026-06-09 21:46:00 DSÖ'den Ebola uyarısı "Virüsü kontrol edemiyoruz" 2026-06-09 21:26:00 Devletler arası çatışmalar Dünya Savaşı'ndan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı 2026-06-09 15:34:00 Epstein'in moda ve modellik sektörü üzerinden kadınlara ulaştığı ortaya çıktı 2026-06-09 14:19:00