Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
DAÜ-SEN "Aynı kaygıları yıllardır dile getirip çözüm üretmemek artık kabul edilebilir değildir" Görkem Çelik “Tehditlere karşı sendikal mücadelenin ve demokrasinin yanındayız” Küresel piyasalar yoğun veri ve makro gelişmelerin sahne alacağı haftaya negatif başladı Kilo vermeye yardımcı olan yeni bir diyabet hapı eczanelerde satışa çıktı İngiltere'nin elektrik şebekesine benzeri görülmemiş bir saldırı düzenlendi Petrol fiyatlarında yaptırım öncesi kar satışı Çöp yığını evleri yuttu: Tonlarca atık altında kalan 30 kişi öldü Altın 3 ayın zirvesinde: İbre yeniden yukarı döndü Çin'de gizli kapı kolları nedeniyle yaklaşık 3 milyon Tesla geri çağrıldı Döviz kurlarında son durum (24 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (24 Ağustos 2026) Bir zamanlar binlerce çalışanı olan Bangladeş'teki fabrikalarda üretim durdu Üstel "Gençlerimizin dünyayla kucaklaşmasına engel olmaya devam ediyorlar" Pentagon verileri güncelledi: ABD'nin İran savaşındaki asker kaybı arttı Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi" DAÜ-SEN "Aynı kaygıları yıllardır dile getirip çözüm üretmemek artık kabul edilebilir değildir" Görkem Çelik “Tehditlere karşı sendikal mücadelenin ve demokrasinin yanındayız” Küresel piyasalar yoğun veri ve makro gelişmelerin sahne alacağı haftaya negatif başladı Kilo vermeye yardımcı olan yeni bir diyabet hapı eczanelerde satışa çıktı İngiltere'nin elektrik şebekesine benzeri görülmemiş bir saldırı düzenlendi Petrol fiyatlarında yaptırım öncesi kar satışı Çöp yığını evleri yuttu: Tonlarca atık altında kalan 30 kişi öldü Altın 3 ayın zirvesinde: İbre yeniden yukarı döndü Çin'de gizli kapı kolları nedeniyle yaklaşık 3 milyon Tesla geri çağrıldı Döviz kurlarında son durum (24 Ağustos 2026) Bugün hava nasıl olacak? (24 Ağustos 2026) Bir zamanlar binlerce çalışanı olan Bangladeş'teki fabrikalarda üretim durdu Üstel "Gençlerimizin dünyayla kucaklaşmasına engel olmaya devam ediyorlar" Pentagon verileri güncelledi: ABD'nin İran savaşındaki asker kaybı arttı Creditwest Bank’ın “Kendimi Denemek İstiyorum” ve “Software Genius” staj programları tamamlandı Bagajında akvaryum ve şelale olan araba büyük ilgi topladı Uydu yarışında Zelenski'den iddialı çıkış "Sadece oturup Rusya'yı bekleyecek değiliz" Üstel "Güney Kıbrıs KKTC'nin kalkınmasını engelleme siyasetini sürdürüyor" Buzullar eridikçe dev balinalar Grönland sularına ilerliyor İran "Güney Pars bölgesinde 7,5 trilyon fit küp doğal gaz keşfedildi"
Dolar
Euro
Sterlin

İşte Bakanlar Kurulu'nda alınan tüm kararlar

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İşte Bakanlar Kurulu'nda alınan tüm kararlar
Reklam

Bakanlar Kurulu, tarım ve hayvancılık sektörlerine bazı destekler için karar aldı; basın sektörüne sosyal güvenlik yatırım desteğini de bir yıl süreyle uzattı.

Bakanlar Kurulu ayrıca, Taşınmaz Malların Tazmini Takası ve İadesi Yasası kapsamında (Taşınmaz Mal Komisyonu’na) 21 Aralık 2021’de bitecek başvuru süresini 21 Aralık 2023’e kadar, 2 yıl daha uzatılması için hazırlanan tasarıyı onaylayarak Meclis’e sevk etti.

Saat 14.45’te başlayan Bakanlar Kurulu toplantısı 17.30 sıralarında tamamlandı. Başbakan Faiz Sucuoğlu başkanlığındaki toplantıda alınan kararları, Bakanlar Kurulu Sözcüsü, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu açıkladı.

Amcaoğlu, bugün Faiz Sucuoğlu hükümetinin ikinci Bakanlar Kurulu toplantısının yapıldığını ifade ederek, başta ülke hayvancıları ve tüketicilerinin korunması amacıyla bir dizi kararlar üretildiğini söyledi.

Amcaoğlu, bu bağlamda TÜK ve Zirai Levazım’dan alınacak tohumluk arpa ve buğday için yüzde 19’luk faizin yüzde 9’luk kısmının Faiz Farkı Fonu’ndan karşılanmasına; yemlik arpanın yüzde 19 olan faizinin tamamının bu fondan karşılanmasına; zahire üreticilerinin desteklenmesi amacıyla yüzde 19 olan faizinin yüzde 9’luk kısmının yine fondan karşılanmasına; küçükbaş hayvan üreticilerine hayvan başına 30 kilogramlık hibe arpa verilmesine, 2021-2022 üretim sezonunda taban gübresi 50 kilogram karşılığı olarak 70 TL gübre desteği verilmesine karar verildiğini açıkladı.

Amcaoğlu, toplantıda alınan kararlardan birinin de TÜK’ün yemlik arpa ithalatında üreticiye ve hayvancıya kilo başına 1.25 TL destek verilmesi olduğunu ifade etti.

Sözcü Amcaoğlu, Taşınmaz Malların Tazmini Takası ve İadesi Yasası kapsamında (Taşınmaz Mal Komisyonu’na) 21 Aralık 2021’de bitecek başvuru süresini 21 Aralık 2023’e kadar, 2 yıl daha uzatılması için değişiklik yasa tasarısının Bakanlar Kurulu’ndan onaylanıp Cumhuriyet Meclisi’ne sunulmasına karar verildiğini söyledi.

Olgun Amcaoğlu, ayrıca yerel iş gücünün desteklenmesi kapsamında basın sektörüne verilen tam sosyal güvenlik yatırım desteğinin bir yıl süreyle uzatılmasına karar verildiğini belirtti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK

Benzer haberler

Featured
DAÜ-SEN "Aynı kaygıları yıllardır dile getirip çözüm üretmemek artık kabul edilebilir değildir" 24 Ağu 2026 10:22 Görkem Çelik “Tehditlere karşı sendikal mücadelenin ve demokrasinin yanındayız” 24 Ağu 2026 09:47 Küresel piyasalar yoğun veri ve makro gelişmelerin sahne alacağı haftaya negatif başladı 24 Ağu 2026 09:43 Kilo vermeye yardımcı olan yeni bir diyabet hapı eczanelerde satışa çıktı 24 Ağu 2026 09:38 İngiltere'nin elektrik şebekesine benzeri görülmemiş bir saldırı düzenlendi 24 Ağu 2026 09:31 Petrol fiyatlarında yaptırım öncesi kar satışı 24 Ağu 2026 08:56 Çöp yığını evleri yuttu: Tonlarca atık altında kalan 30 kişi öldü 24 Ağu 2026 08:52 Altın 3 ayın zirvesinde: İbre yeniden yukarı döndü 24 Ağu 2026 08:28 Çin'de gizli kapı kolları nedeniyle yaklaşık 3 milyon Tesla geri çağrıldı 24 Ağu 2026 08:25