İstanbul'daki Türk Devletleri Teşkilatı Enerji Bakanları toplantısına KKTC de katılacak

Voice Kıbrıs Haber
Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Enerji Bakanları Beşinci Toplantısı'na ev sahipliği yapacak.
Türkiye Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 9-10 Aralık'ta İstanbul’da gerçekleştirilecek toplantı kapsamında, konuk bakanlarla ikili görüşmeler gerçekleştirerek mevcut ve potansiyel işbirliklerini ele alacak.
Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı toplantıya TDT Sekretaryası, TDT üyeleri Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve TDT Gözlemci Üyeleri Macaristan, Türkmenistan ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti katılacak.
İki gün sürecek görüşmeler kapsamında 9 Aralık'ta teknik düzeyde Enerji Çalışma Grubu Toplantısı, 10 Aralık'ta Bakan Bayraktar'ın ev sahipliğinde Bakanlar Toplantısı düzenlenecek.
Toplantıda yenilenebilir enerji kaynakları, petrol ve doğal gaz, nükleer enerjinin barışçıl kullanımı, akıllı şebekeler, enerji depolama, hidrojen ve karbon yakalama ile ilgili enerji teknolojileri, kritik mineraller ve nadir toprak elementleri gibi enerjinin tüm alanlarında görüş alışverişi ve değerlendirmeler yapılacak.
Türk devletleri çatısı altında enerji işbirliğinin geliştirilmesi için atılması gereken adımlar müzakere edilecek.
Benzer haberler
Featured
Girne Kaymakamlığı, CTAF Tatbikatı nedeniyle bölgeye girmeme uyarısı yaptı
Dimitriu Başkanlık adaylığından çekildi
Aileler, Girne Mahkemesi önünde çağrı yaptı “Esas suçluları mahkemeye getirsinler”
ABD’den Orta Doğu'daki vatandaşlarına güvenlik uyarısı
Damianos Yunanistan’ın GSI için Ekim ayı içerisinde NAVTEX yayımlayacağını doğruladı
Girne Yarı Maratonu pazar günü yapılacak
TEL-SEN'de görev değişimi: Başkanlık görevini Ömer Gedik yürütecek
Ercan Havalimanı, 9 ayda 4,5 milyon yolcuya hizmet verdi
DAÜ Rektörlüğü “Üniversitede son üç yıl içinde tam zamanlı personel istihdamı yapılmadı”



