Kıbrıs Haber
Kıbrıs
English News
Dolar
Euro
Sterlin
SON DAKİKA
Kalp krizi ve inme riskine işaret eden yüzdeki sarı lekeler: Ksantalazma Avustralya'da sosyal medya algoritmalarını kapatmayı sağlayan yasal düzenleme yolda Altın fiyatları haftaya değer kaybıyla başladı Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek" Küresel piyasalar haftaya karışık sinyallerle başladı Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı Döviz kurlarında son durum (7 Eylül 2026) Aygün’de kadın cinayeti! Bugün hava nasıl olacak? (7 Eylül 2026) Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı" Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez” Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir" Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.” Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak" Kalp krizi ve inme riskine işaret eden yüzdeki sarı lekeler: Ksantalazma Avustralya'da sosyal medya algoritmalarını kapatmayı sağlayan yasal düzenleme yolda Altın fiyatları haftaya değer kaybıyla başladı Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek" Küresel piyasalar haftaya karışık sinyallerle başladı Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı Döviz kurlarında son durum (7 Eylül 2026) Aygün’de kadın cinayeti! Bugün hava nasıl olacak? (7 Eylül 2026) Üstel "Bir kayıp insanımızın daha naaşına ulaşıldı" Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de Theodoros Çikas'tan uyarı “Kıbrıs sorununun çözümü İsrail’in stratejisine hizmet etmez” Çevre Koruma Dairesi "Güngör’de kalıcı bir dönüşüm artık ertelenemez bir gerekliliktir" Otel odasında rahatsızlanan şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı Kazada sağ kurtulan yolcular, kayıp yakınları ve ailelere yönelik psikososyal destek çalışmaları sürüyor İncirli “Son bir hafta ömür boyu unutamayacağımız insan hikayeleri ve dramlar yaşadık.” Yılmaz “Kazanın tek sorumlusunun Arıklı olduğu yönünde bir algı oluşturuldu” Başbakan Üstel TCG Alemdar’da çalışmaları yerinde inceledi Üstel "Kayıplara ulaşabilmek için yeni yöntemler devreye alınacak"
Dolar
Euro
Sterlin

İsrail ordusu Gazze sınırında kontrolü tamamen sağladıklarını duyurdu

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
İsrail ordusu Gazze sınırında kontrolü tamamen sağladıklarını duyurdu
Reklam

İsrail ordusu, ‘Gazze Şeridi sınırında kontrolü tamamen sağladığını ve İsrail içinde silahlı Filistinli unsurların kalmadığından neredeyse emin olduğunu‘ duyurdu.

Gazze yoğun bombardıman altında.

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e ‘Aksa Tufanı’ adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Filistinliler Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’nı baskınla ele geçirmiş, ardından İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmişti.

Savaşta ölen Filistinlinin sayısı 704, ölen İsrailli sayısıysa 900.

İsrail ordusundan açıklama

İsrail bir yandan hava bombardımanını yoğunlaştırırken bir yandan da kara harekatına hazırlanıyor.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün Hamas’ı IŞİD’le bir tutarak ‘onlarca yıl unutamayacağı bir bedel ödeteceklerini’ söylemişti.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile çatışan İsrail askerlerinin, Gazze çevresindeki kasaba ve yerleşim yerlerinin kontrolünü yeniden ele geçirmek için kararlılıkla hareket ettiği ve İsrailli yaralıları tahliye ederken Filistinli unsurların elindeki birçok silaha da el koyulduğu ifade edildi.

“Gazze sınırında kontrolü tamamen sağladık. İsrail topraklarında silahlı Filistinli unsurların kalmadığından neredeyse eminiz” denilen açıklamada, çatışma bölgelerinde çok sayıda İzzeddin Kassam Tugayları unsurunun öldürüldüğü kaydedildi.

Benzer haberler

Dünya
Zelenski "Savaş muhtemelen kış aylarında da devam edecek" 7 Eyl 2026 09:28 Almanya'da aşırı sağcı AfD, Saksonya-Anhalt eyalet seçimini açık farkla kazandı 7 Eyl 2026 09:00 Trump'ın elçileri Moskova temaslarının ardından ilk kez Kiev'de 6 Eyl 2026 20:36 Endonezya'da yanardağ alarmı: Havalimanı uçuşlara kapatıldı 6 Eyl 2026 19:17 Putin, Trump’ın özel temsilcileriyle Ukrayna krizini görüştü 6 Eyl 2026 13:42 İran'da "Ekonomik Savaş Karargahı" kuruldu 6 Eyl 2026 10:52 Hollanda'nın 11 kentinde Gazze'deki çocuklarla dayanışma için uçurtmalar uçuruldu 5 Eyl 2026 21:49 Fransa'nın Aude ilindeki orman yangınında 225 hektarlık alan küle döndü 5 Eyl 2026 21:29 Yunanistan'da savaş uçağı düştü: İki pilot hayatını kaybetti 5 Eyl 2026 21:13