İsrail ordusu, BM barış gücünü bir kez daha vurdu

Voice Kıbrıs Haber
Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun, bir kez daha "mevzilerine doğrudan ve görünüşe göre kasıtlı ateş açtığını" duyurdu.
UNIFIL'den yapılan açıklamada, "Bu sabah Kefer Kila yakınlarındaki bir mevzide bulunan barış gücü askerleri, İsrail ordusuna ait bir Merkava tankının gözetleme kulesine ateş açtığını gözlemlemiştir." ifadesine yer verildi.
Saldırı neticesinde iki kameranın tahrip olduğu ve kulenin hasar gördüğü belirtilen açıklamada, başta İsrail ordusu olmak üzere tüm aktörlere BM personelinin güvenliğine ve tesislerinin dokunulmazlığına saygı gösterme yükümlülüğü hatırlatıldı.
- İsrail, Barış Gücü unsurlarını 4 kez hedef almıştı
İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden çekilmesini istediği UNIFIL askerlerine yönelik 10 Ekim itibarıyla saldırılar düzenlemeye başlamıştı.
Arka arkaya 4 gün boyunca tekrarlanan saldırılarda 20 Barış Gücü askerinin yaralandığı duyurulmuştu.
Benzer haberler
Dünya
İtalya Başbakanı Meloni Trump'a cevap verdi "Ben ve İtalya asla yalvarmayız"
Belçika'da sıcaklık ve fırtına için "turuncu alarm" verildi
İsrail anlaşmaya rağmen Lübnan'ı vuruyor
AB Liderler Zirvesi'nde ikinci oturumlar başladı
Fransa'da 53 vilayette turuncu alarm verildi
Hamaney “ABD ile yapılan mutabakatı çekincelere rağmen onayladım”
JD Vance'ten İsrailli bakanlara ağır sözler "Trump İsrail'e sempati duyan son lider"
Mozart'a ait el yazması bulundu: Besteler ilk kez seslendirilecek
Beyaz Saray “JD Vance’in İsviçre yolculuğu şimdilik ertelendi”



