İsrail hava savunma sistemine lazer kılıcı ekliyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
ABD-İran misillemelerinin 3. Dünya Savaşı korkusu yarattığı dönemde, İsrail'den 'kuş uçurtmayan' lazer silahı geliştirdiği açıklaması geldi. Savunma Bakanlığı, uzun yıllardır yüz milyonlarca dolar akıtılan arge sonucunda, her ateşlemesi 1 dolar tutacak, elektriğe bağlı oldukça cephane sıkıntısı çekmeyecek fütüristik lazer silahını tanıttı.
İsrail Savunma Bakanlığı, füze, roket ve insansız hava araçlarını vurmak üzere Demir Kubbe hava savunma sistemini tamamlayacak yeni lazer sistemi geliştirdiğini duyurdu.
https://twitter.com/haaretzcom/status/1214955376581513216?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1214955376581513216&ref_url=https%3A%2F%2Ftr.sputniknews.com%2Fortadogu%2F202001091040987297-israil-hava-savunma-nizamina-1-dolara-isin-atesleyen-lazer-kilici-da-katiliyor%2F
Öncesinde ABD'nin Kasım Süleymani suikastına Irak'taki ABD üslerine füze saldırısıyla yanıt veren Tahran, kendisine karşı saldırılar için askeri üslerini kullandıran ülkeleri de vurmakla tehdit etmişti.
Bakanlığın bugünkü açıklamasına göre, savunma şirketleri ve akademinin araştırmalarına on yıllardır yapılan yatırımlar sayesinde son dönemde kaydedilen bir teknolojik gelişme, bu sistemi mümkün kıldı.
Fütüristik savunma sistemi, henüz gelişme aşamasında, yıl boyunca denemeleri yapılacak ve kısa vadede operasyonel olmayacak.
(Sputnik)
Benzer haberler
Dünya
Almanya’da Z kuşağı eylemlerinde olaylar çıktı: Mağazalar yağmalandı
Saldırılar nedeniyle Kiev ve Dnipropetrovsk bölgelerinde yaklaşık 280 bin aile elektriksiz kaldı
20 yıl boyunca MS hastası olduğunu sandı, gerçek teşhis şaşırttı
İran, İngiltere'nin deniz ve hava kuvvetlerini "terör örgütü" ilan etti
Fransa'da Sarı Yelekliler hayat pahalılığına karşı yeniden sokaklara çıktı
Zelenskiy "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karadeniz Tahıl Koridoru üzerinde çalışmak konusunda mutabık kaldık"
Sahara Çölü'nde bulunan gül rengi göktaşı 4,1 milyar yıllık Mars parçası çıktı
Hamaney’den olası saldırılara karşı "ani ve coğrafi sınırı olmayan cevap verilmesi" talimatı
Mısır'da katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 24 kişi yaralandı




