İsrail, Gazze'deki hastanelerin çevresini vuruyor
Paylaş

Voice Kıbrıs Haber
Gazze'deki Filistin hükümeti: Gazze Şeridi'ndeki tüm hastanelerin çevresi yoğun İsrail bombardımanına maruz kalıyor.
İsrail ordusu, ablukayı sıkılaştırarak saldırılarını artırdığı Gazze Şeridi'nde yerinden edilen 1,5 milyon insanın on binlercesi ve yaralılar için sığınma merkezine dönüşen hastaneleri hedef göstermişti.
Gazze'deki Filistin hükümeti, Gazze Şeridi'ndeki tüm hastanelerin çevresinin yoğun İsrail bombardımanına maruz kaldığını açıkladı.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Şifa Hastanesi'nde düzenlediği basın toplantısında, bölgedeki can kayıpları ve yaralılara ilişkin bilgi verdi.
İsrail'in son 24 saatte düzenlediği saldırılarda 270 Filistinlinin daha hayatını kaybettiğini söyleyen Filistinli yetkili, İsrail saldırılarında Gazze'de 7 Ekim'den bu yana öldürülenlerin sayısının 4 bin 800’ü çocuk, 2 bin 550’si kadın olmak üzere 9 bin 770'e çıktığını bildirdi.
Benzer haberler
Dünya
Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor
Uzaya seyahat eden en yaşlı kadın Wally Funk hayatını kaybetti
İspanya’da orman yangını faciası: 12 kişi hayatını kaybetti
ABD basını yazdı: İran’dan Trump’a suikast planı
Çin'de ayakkabı fabrikasında yangın: 28 kişi hayatını kaybetti
NASA, Mars ve Ay simülasyonu için gönüllü astronotlar arıyor
Eğitim uçuşu yapan F-16 savaş uçağında yangın çıktı
Kaybolan uçağın enkazı denizin dibinde bulundu
Trump tacizden suçlu bulunduğu davada tazminat ödeyecek



