İsrail donanmasından Sumud Filosu'na baskın: 200'e yakın aktivist gözaltında

Voice Kıbrıs Haber
İsrail donanması, Gazze’ye doğru ilerleyen Küresel Sumud Filosu'na baskın düzenledi.
20'den fazla İsrail savaş gemisi filoyu kuşattı, sivil teknelere baskın yapıldı. Aralarında 22 Türk vatandaşının da bulunduğu aktivistler İsrail'e götürülüyor. Filodan yapılan açıklamada el konulan gemi sayısının 17 olduğu belirtildi. Sabah saatlerinde gözaltı sayısı 201'e yükseldi.
İsrail Donanması, Gazze'ye yaklaşan Küresel Sumud Filosu'na saldırı düzenledi.
Dün akşam saatlerinden itibaren filoyu kuşatmaya başlayan İsrail donanması bir süra sonra sivil gemilere asker çıkardı.
Dün gece saat 11 gibi, birçok gemiye askeri operasyon yapılırken, bazı tekneler yollarına devam etmeye çalıştı.
Görgü tanıklarına göre 20'den fazla İsrail gemisi filoya yaklaştı.
İsrail askerlerinin toplam 17 gemiye müdahale ettiği ve 24'ü Türk olmak üzere 201 aktivistin gözaltına alındığı belirtildi.
13 Eylül'de insani yardım için bölgeye hareket eden filodaki tekne, yelkenli motor ve gemilere silahlı İsrail askerleri aşamalı olarak çıkmaya devam ediyor.
Sumud Filosu şu an İsrail gemilerinin kuşatması altında ve gemilere operasyonlar sürüyor. İsrail askerleri daha önce de bölgeye hareket eden Özgürlük Filosu'na askeri operasyon yapmıştı.
Benzer haberler
Dünya
Avrupa ve İngiltere sahillerinde et yiyen ölümcül bakteri alarmı
Trump "İran bana suikast girişiminde bulunursa, ordu İran'ı tamamen yok etmeye hazır"
İspanya'da büyük felaket: Ölü sayısı 12'ye yükseldi
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini aştı
DSÖ "En büyük insani kriz Sudan'da yaşanıyor"
BM "İsrail, Gazze'de insani yardımları kısıtlamaya devam ediyor"
Trump "İran'la müzakereler devam edecek ama ateşkes sona erdi"
Ryanair uçağında bir yolcu, kırılan pencereden dışarı savrulmaktan "son anda" kurtuldu
AB nüfusu 452 milyona yükseldi



