İsrail ateşkesi yeniden ihlal etti

Voice Kıbrıs Haber
İsrail ordusu, ateşkese rağmen Gazze Şeridi genelinde düzenlediği şiddetli saldırılarda 10 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.
Gazze Sivil Savunma Sözcülüğünden yapılan açıklamada, İsrail ordusunun ateşkes kapsamında çekildiği bölgelere saldırılar düzenlediği belirtildi.
Sözcülük açıklamasında, İsrail'in hava saldırısı düzenlediği Gazze kentine bağlı Zeytun Mahallesi'nde yaşamını yitirenler arasında bir kadın ve çocuğun olduğu da aktarıldı.
Filistin basınındaki haberlere göre, İsrail ordusu Gazze kentindeki Zeytun ve Şucaiye mahalleleri ile Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentine bağlı Mevasi bölgesine saldırılar düzenledi.
İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde İsrail ordusunun işgalini sürdürdüğü "Sarı Hat" içindeki İsrail askerlerine ateş açıldığı ancak herhangi bir yaralı olmadığı ileri sürüldü.
İsrail ordusunun karşılık olarak Gazze genelinde "Hamas'a ait olduğunu" iddia ettiği hedeflere saldırılar düzenlediği aktarıldı.
Benzer haberler
Dünya
Netanyahu’dan Türkiye'nin F-35 sürecine dolaylı tepki
Andy Burnham'ın 20 Temmuz'da İngiltere Başbakanı olması bekleniyor
Uzaya seyahat eden en yaşlı kadın Wally Funk hayatını kaybetti
İspanya’da orman yangını faciası: 12 kişi hayatını kaybetti
ABD basını yazdı: İran’dan Trump’a suikast planı
Çin'de ayakkabı fabrikasında yangın: 28 kişi hayatını kaybetti
NASA, Mars ve Ay simülasyonu için gönüllü astronotlar arıyor
Eğitim uçuşu yapan F-16 savaş uçağında yangın çıktı
Kaybolan uçağın enkazı denizin dibinde bulundu



