Kıbrıs Haber
Kıbrıs —
English News
Dolar —
Euro —
Sterlin —
SON DAKİKA
Ebola salgınının bilançosu ağır: Can kaybı 4'bini geçti Akıncı "Gençlerin geleceği ülkenin geleceği" YKP "Dereboyu’nda patlayan sadece bir trafo değil; yıllardır bakımsız bırakılmış kamu altyapısı" Çin’de “yapay güneş” projesi: Bir kritik adım daha geçildi Almanya Weimar dönemi benzeri bölünme riskiyle karşı karşıya Bermuda'dan ABD'ye giden uçak kayboldu İspanya'nın 50 kentinde binlerce kişi konut krizine çözüm talebiyle meydanlara indi İncirli "Yol haritamızın başına yolsuzlukla mücadele ve dürüst yönetim koyduk" Bosna Hersek'te halk, yarın sandık başına gidecek Çeler "Gençlerin ülkenin bütün ekonomik ve sosyal politikalarının temelinde yer alması gerekiyor" Raif Mavideniz'in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili yeni gelişme KTSO’nun 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı Trafiğe bir can daha: Raif Mavideniz hayatını kaybetti Güney'deki Cezaevi’nde yatanların onda biri cinsel suçtan mahkum Çar Samuil'in kemikleri 1000 yıl sonra Bulgaristan'a naklediliyor "MEMO” yasa tasarısına Kıbrıs Rum Anayasa Mahkemesi engeli Netflix abonelik fiyatlarına zam yaptı: İşte yeni fiyatlar Sekiz yasa gücünde kararname Resmi Gazete’de yayımlandı Başbakanlık “Bir naaşa daha ulaşıldı” Türkiye ile Fransa arasında "Savunma İş Birliği Yol Haritası" imzalandı Ebola salgınının bilançosu ağır: Can kaybı 4'bini geçti Akıncı "Gençlerin geleceği ülkenin geleceği" YKP "Dereboyu’nda patlayan sadece bir trafo değil; yıllardır bakımsız bırakılmış kamu altyapısı" Çin’de “yapay güneş” projesi: Bir kritik adım daha geçildi Almanya Weimar dönemi benzeri bölünme riskiyle karşı karşıya Bermuda'dan ABD'ye giden uçak kayboldu İspanya'nın 50 kentinde binlerce kişi konut krizine çözüm talebiyle meydanlara indi İncirli "Yol haritamızın başına yolsuzlukla mücadele ve dürüst yönetim koyduk" Bosna Hersek'te halk, yarın sandık başına gidecek Çeler "Gençlerin ülkenin bütün ekonomik ve sosyal politikalarının temelinde yer alması gerekiyor" Raif Mavideniz'in ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili yeni gelişme KTSO’nun 40. Olağan Genel Kurulu yapıldı Trafiğe bir can daha: Raif Mavideniz hayatını kaybetti Güney'deki Cezaevi’nde yatanların onda biri cinsel suçtan mahkum Çar Samuil'in kemikleri 1000 yıl sonra Bulgaristan'a naklediliyor "MEMO” yasa tasarısına Kıbrıs Rum Anayasa Mahkemesi engeli Netflix abonelik fiyatlarına zam yaptı: İşte yeni fiyatlar Sekiz yasa gücünde kararname Resmi Gazete’de yayımlandı Başbakanlık “Bir naaşa daha ulaşıldı” Türkiye ile Fransa arasında "Savunma İş Birliği Yol Haritası" imzalandı
Dolar —
Euro —
Sterlin —

İsrail 33'ü çocuk, 6'sı kadın 39 Filistinliyi serbest bıraktı

Paylaş
Facebook X LinkedIn Google News
Stelios
İsrail 33'ü çocuk, 6'sı kadın 39 Filistinliyi serbest bıraktı
Reklam

İsrail ile Hamas arasındaki esir takası kapsamında İsrail hapishanesinde tutulan 39 Filistinli serbest bırakıldı.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nden yapılan açıklamada, Ofer Hapishanesi'ndeki 39 Filistinlinin Uluslararası Kızılhaç Komitesi'ne ait otobüsle işgal altındaki Batı Şeria'nın Bireh kentine ve Kudüs'e doğru yola çıktığı belirtildi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan haberde de İsrail'in 33'ü çocuk, 6'sı kadın 39 Filistinliyi serbest bıraktığı ifade edildi.

Hamas: 13 İsrailli esir Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim edildi

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, çatışmalara insani ara kapsamında 13 İsrailli esir ile 7 yabancı uyruklunun Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim edildiği belirtildi.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada ise esirlerle birlikte Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim edilen yabancı uyruklu sayısının 4 olduğu bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada da Uluslararası Kızılhaç Örgütünden alınan bilgiye göre İsrailli esirlerin Refah Sınır Kapısı'na doğru hareket ettiği belirtildi.

Açıklamada, Gazze'den yola çıkan esirlerin 13'ü İsrailli ve 4'ü Tayland vatandaşı 17 kişi olduğu ifade edildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada da 13 İsrailli ile 4 Tayland vatandaşının İsrail'e ulaştıkları bildirildi.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Kassam Tugayları'nın, İsrail'in mutabakat maddelerine uymaması nedeniyle Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını ertelediklerini duyurmasının ardından X sosyal medya hesabından açıklama yapmıştı.

Ensari, "Mısır ve Katar'ın, taraflarla gerçekleştirdikleri görüşmelerin ardından mutabakatın uygulanmasının önündeki engeller ortadan kaldırıldı. Bu gece 39 Filistinli esire karşılık 13 İsrailli esir serbest kalacak." ifadesini kullanmıştı.

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün insani ara verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi.

Uzlaşıya göre Hamas'ın elindeki 50 İsrailli esire karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinli serbest bırakılacak.

Serbest kalacak esirler her iki taraftan kadın ve çocuklardan oluşuyor.

Hamas'ın serbest bıraktığı İsrailli esirlerin insanca muamele gördüklerini söyledikleri ifade edildi

İsrailli haber platformu Walla'nın haberine göre, cuma gecesi Gazze Şeridi'nden büyükanne, anne ve bir erkek çocuğun serbest bırakıldığı Munder ailesinin yakını, aileyi ziyaret ettikten sonra esirlerin anlattıklarını paylaştı.

Munder ailesinin üyesi, "(İsrailli esirler) Olumsuz bir durum yaşamadılar. İnsanca muamele gördüler. Düşündüğümüz gibi dehşet hikayeleri yoktu." ifadesini kullandı.

İsrailli esirlerin Gazze Şeridi'ne götürülmek üzere motosiklete bindirildikten sonra şiddet görmediklerini belirten aile üyesi, İsrailli esirlerin kendilerine verilen radyo ve televizyondan haberleri takip ettiklerini söylediklerini aktardı.

İsrail ordusu: Hamas'la varılan esir takası mutabakatına bağlıyız

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, esir takasında yaşanan gecikmeye ilişkin değerlendirmede bulundu.

İsrail ordusunun, esir takası mutabakatına bağlı olduğunu ve Katar ve Mısır'la birlikte bu mutabakatın uygulanması konusunda kararlı olduğunu aktaran Hagari, "Kaçırılanların (esirler) geri getirilmesi çabalarının sonuçlanması için önümüzde uzun bir yol var ve biz her türlü yolu kullanarak onları geri getireceğiz." dedi.

Hagari, İsrail ordusunun, cuma günü serbest bırakılan esirlerle ilgili soruşturma yürüttüğünü belirtti ancak varılan sonuçları açıklamayacaklarını kaydetti.

Hagari, varılan mutabakat uyarınca Gazze'nin güneyi ile kuzeyine yardım tırlarının girişine izin verdiklerini sözlerine ekledi.

Filistin Kızılayı: İnsani aranın ikinci gününde Gazze'ye 187 yardım tırı ulaştı

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, uzlaşı kapsamında Mısır Kızılayından insani yardımların teslim alınmaya devam edildiği belirtildi.

Mısır ile Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan 25 Kasım Cumartesi günü 187 tır dolusu insani yardımın teslim alındığı, yardımların gıda, içme suyu, tıbbi malzeme ve ilaçlardan oluştuğu ifade edildi.

İsrail, Gazze'den bugün serbest bırakılacak esirlerin listesini aldığını açıkladı

İsrailli Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Ofisi, bugün serbest bırakılacak İsrailli esirlerin listesini aldı.

Listedeki isimlerin ailelerine bilgi verildiği, güvenlik güçlerinin de listeyi incelemeye aldığı aktarıldı.

Benzer haberler

Dünya
Çin’de “yapay güneş” projesi: Bir kritik adım daha geçildi 3 Eki 2026 20:59 Almanya Weimar dönemi benzeri bölünme riskiyle karşı karşıya 3 Eki 2026 20:31 Bermuda'dan ABD'ye giden uçak kayboldu 3 Eki 2026 20:04 İspanya'nın 50 kentinde binlerce kişi konut krizine çözüm talebiyle meydanlara indi 3 Eki 2026 19:35 Çar Samuil'in kemikleri 1000 yıl sonra Bulgaristan'a naklediliyor 3 Eki 2026 15:03 Yunanistan'ın güneyinde şiddetli yağışlar üç gündür etkisini sürdürüyor 3 Eki 2026 14:02 Arjantin yabancı yatırımı çekmek için 350 bin dolara vatandaşlık dağıtacak 3 Eki 2026 10:02 Fransa'da liseliler polisle karşı karşıya: 5 günde 5 binden fazla gözaltı 3 Eki 2026 09:28 Kölelik tartışması: Kral Charles özür dileyecek mi? 3 Eki 2026 08:45