İskele’de izinsiz üç iş yeri kapatıldı, biri mühürlendi!

Voice Kıbrıs Haber
İskele Belediyesi, işletmelere yönelik rutin denetimlerinde, yasal izni olmadığı tespit edilen üç iş yerinin faaliyetlerini durdurdu, birini mühürledi. İzinsiz botoks yaptığı tespit edilen bir işletme ve gıda güvenliği koşullarına uymayan bir restorana da cezai işlem uygulandı.
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, halk sağlığı için denetimlere düzenli bir şekilde devam edileceğini belirterek, “İzinsiz ya da hijyen kurallarına aykırı faaliyet gösteren iş yerlerine karşı mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi
İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre İskele Belediyesi Çevre ve Sağlık Denetim Bölümü, İskele Polis Müdürlüğü ekipleriyle birlikte, halk sağlığını korumak amacıyla belediye sınırları içerisinde denetimler yaptı. Kontrollerde, iş yeri açma izni olmadığı tespit edilen iki kuaför ve bir dövme salonunun faaliyetleri durduruldu. Faaliyetleri durdurulan ev görünümlü bir kuaför salonu ile dövme salonuna mühürleme işlemi yapılmazken, bir kuaför salonu ise mühürlendi. Üç işletmeye birer asgari ücret cezai işlem de uygulandı.
- İzinsiz botoks yapan işletmeye 102 bin 404 TL ceza
Açıklamada ayrıca, bir ihbar üzerine ekiplerin, “güzellik merkezinde kaçak botoks işlemi” yapıldığından şüphelenerek konuyu Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne aktardı ve iş yerine gönderilen doktor eşliğinde yapılan denetimde “kaçak botoks” işlemi yapıldığının tespit edildiği belirtildi.
Denetimde, iş yerinde botoks yapımında kullanılan ilaç ve tıbbi malzemelere el konuldu. İş yerine, iş yeri izninin yenilenmemiş olması ve beyan edilenin dışında faaliyet göstermesi gerekçesiyle 102 bin 404 TL cezai işlem uygulandığı belirtildi.
Belediyeye gelen bir ihbar üzerine İskele’de faaliyet gösteren bir restoran da denetledi. Kontrolde, sağlıklı olmadığı tespit edilen tavuk ürünlerine el konularak imha edildi ve bir asgari ücret cezai işlem uygulandı.
Benzer haberler
Featured
Leyen "İsrail'e yaptırımlar konusunda top artık üye devletlerin sahasında"
Dünya Meteoroloji Örgütü "El Nino'nun şiddetlenmesiyle aşırı hava olayları riskinin artması bekleniyor"
Döviz piyasalarında günün son rakamları (3 Haziran 2026)
Belçika'da sıcak hava dalgasında ölümler, normal seviyelerin yüzde 39 üzerine çıktı
Dünya'ya düşme tehlikesi bulunan NASA teleskobu için kurtarma operasyonu başlatıldı
Tatar, Aix-en-Provence İstinaf Mahkemesi'nin iade kararını değerlendirdi “Son derece kaygı vericidir”
Geleneksel Benon Dervişler İskele Yol Yarışı pazar günü yapılacak
Gürcafer “Hukukun siyasallaştırılması Kıbrıs'taki diyalog sürecine zarar verir”
Borsa günü yüzde 0,26 değer kaybederek tamamladı



